Начало | Блог | PitStop 2018 ще бъде пуснат на пазара през април

Блог

PitStop 2018 ще бъде пуснат на пазара през април

PitStop 2018 ще бъде пуснат на пазара през април

Enfocus, компания на Esko, обяви официално, че в края на месец април ще пусне новата версия на PitStop. Този анонс маркира началото на гратисния период за всички нови поръчки за нов лиценз.  PitStop 2018 ще бъде пуснат официално следващия месец, така че всички нови клиенти, които поръчат PitStop 2017 от първи март до датата на официалното му излизане, ще получат на практика лиценз за PitStop 2018. Това означава, че те могат веднага да започнат да работят с PitStop 2017 и, веднага щом PitStop 2018 бъде пуснат, ще могат да инсталират новата версия със същия лицензионен ключ.

В допълнение, всички настоящи потребители на PitStop Pro или Server, които имат действащ договор за поддръжка или активен абонамент, автоматично получават ъпгрейт до PitStop 2018.

Обратната потребителска връзка развива продукта

PitStop 2018 идва при вас с нови функционалности и подобрения, и е разработен след направени редица потребителски проучвания.

“Включихме проучванията сред потребителите на много ранен етап в процеса на разработване на продукта и дадохме възможност нашата PitStop общност да предлага идеи и да тества функционалности. В резултат на това, разработихме нови и подобрени характеристики, които да посрещнат нуждите на съвременните предпечатни специалисти и мениджъри. PitStop е наложено решение за предварителна проверка и редактиране на PDF файлове, а с обновлението от 2018 нещата отиват още по-далеч, като възможностите му вече покриват технологичните изисквания на клиентите ни.” Andrew Bailes-Collins, Старши продуктов мениджър в Enfocus

PitStop 2018 притежава комбинация от нови функционалности и подобрения на вече съществуващите. Докато някои характеристики са по-общи и ще бъдат от полза за всички потребители - като Action List Visualizer, - други са по-специфични за определени бизнеси - комерсиален печат, широкоформатен печат, дигитален печат и производство на опаковки.

Нови функционалности в PitStop 2018

Визуализация на Списък за действия (Action List Visualizer)

Това е една вдъхновяваща нова възможност, която наистина подобрява потребителското преживяване, когато се работи със Списък за действия в PitStop Pro. Визуализаторът всъщност показва  какво ще прави този Списък за действия в PDF файла, което означава, че ще може да преминавате през действията на списъка и да видите какво ще се промени в PDF файла, докато го изпълнявате. Обратната връзка от потребителските групи вече показа, че този нов инструмент пести време, когато се премахват грешки в Списък за действия и значително намалява необходимия обем знания, които потребителите трябва да имат, за да започнат да се възползват от технологията Списък за действия.

Генериране на баркодове

PitStop Pro и PitStop Server 2018 ще имат способността да генерират баркодове посредством новия Add Barcode Action. Това действие поддържа над 100 различни типа баркодове, включително 1D баркодове, 2D баркодове като QR и Datamatrix, селекция от международни пощенски баркодове и GS1 баркодове. Функционалността включва възможност да се задава корекция на ширината на кода (BWR) като стойност или процент, ако има нужда.

Баркодове се използват все повече в производството, не само за самите печатни продукти, но също и за проследяване на задачи, особено при довършителните дейности.

В PitStop Pro потребителите могат да създават ръчно баркодове, но в PitStop Server те могат да бъдат генерирани автоматично чрез JDF/XML задание. В допълнение, ако PitStop Server се използва в Switch среда, генерирането на баркодове може да се извършва с външни източници на информация като (но и не само) CSV, задания за поръчки, бази данни и метаданни.

Способността да се създават и поставят баркодове добавя истинска стойност към PitStop, тъй като потребителите няма нужда да поръчват допълнителни приложения и могат лесно да включат създаването на баркодове като част от работен поток, свързан с предварителна проверка и редакция на PDF файлове

Изрязване на векторна информация (Hard Crop of Line Art data)

Тази функция е изключително търсена от клиентите и е уникална на пазара за предпечатни решения. Тя изпълнява изрязване (crop) на векторни елементи и е налична в стандартния Списък за действия наричан ‘Clean up content’. Този Списък за действия премахва всички изрязани (маскирани) векторни изображения от PDF файл, което го прави много по-малък, по-ефективен и по-лесен за обработка и редактиране.

Действия с Pantone цветове (мапинг, селекция и проверка)

Pantone цветовете продължават да бъдат предизвикателство за клиентите, особено с различните CMYK и Lab алтернативни рецепти, които са достъпни на пазара в различни версии на приложения.

В  PitStop 2018 ние се възползвахме от връзката ни с наша сестринска компания, Pantone, и сега включваме Pantone библиотеки в PitStop Server. В допълнение, ние също добавяме нова функционалност, която позволява повече контрол върху Pantone цветовете, улеснявайки потребителите автоматизирано да преименуват имена на цветове към коректния Pantone формат, и също да мапват цветове към коректните Pantone библиотеки по собствен избор, използвайки официалните разбивки на Pantone цветовете.

Нови инструменти за редакция на вектори (Pathfinder and Offset Path)

 

Всички потребители, които имат опит с инструментите за редакция на вектори, бързо ще свикнат да работят с тези нововъведения, които в момента са налични в PitStop Pro и PitStop Server и за ръчна, и за автоматизирана редакция.

Нов отчет за цветовете на страниците за предвиждане на таксувания за клик

Нова специална глава в прифлайт отчета на PitStop, която емулира DFE и индикира на потребителя, ако страницата е празна, черно-бяла или CMYK. Това е изключително полезно за потребители, които плащат таксувания на клик за техните дигитални печатни машини.

Нова проверка за минимална точка на печат

Съвсем нова проверка, създадена на базираната на изображение проверка на намастиляването. Това идентифицира много леки нюанси, които могат да причинят проблеми при печат, праговата стойност е конфигурируема и проверката е проектирана така, че да проверява всяка цветоотделка независимо. Много полезна е за идентифициране на паразитни точки, както и за потребители, които подготвят файлове за флексо печат.

Нови специфични функции в PitStop Server 2018

Нов XML отчет

PitStop Server има нов Нов XML отчет. Този отчет беше създаден в сътрудничество с партньори, клиенти и интегратори. Новата XML структура прави доклада по-лесен за работа, когато се използва XPaths и когато отчета се анализира за определена информация.

Нов Switch конфигуратор

PitStop Server има нов Switch конфигуратор. Това пренася познатия вече интерфейс на PitStop директно в Switch и едновременно с това позволява създаването и редактирането на профили за предварителна проверка и Списъци за действия. Новият конфигуратор вече не съхранява локално настройките, така че всички нови Списъци за действия или Профили за проверка, които са добавени, веднага стават на разположение. В допълнение, новият конфигуратор също добавя XSLT опция, така че XML отчетът може да бъде трансформиран директно в самия конфигуратор. Включени са няколко XSLTs и потребителите могат добавят свои собствени, ако е необходимо.

Най-популярни
Последни

Свързани продукти