Начало | Блог | Как можем да улесним одобрението на файлове по имейл от клиента?

Блог

Как можем да улесним одобрението на файлове по имейл от клиента?

Как можем да улесним одобрението на файлове по имейл от клиента?

Още дълго време имейлът ще бъде най-използваната и ефикасна комуникация между клиент и доставчик. Но как да направим този процес по-лесен и едновременно по-ефективен?

 

Откакто е измислена онлайн пощата, проверката и одобрението чрез имейли са обичайна практика. Вместо да изпращат мостри на хартиени копия към своите клиенти, печатниците използват PDF файлове за одобрение по имейл. Въпреки това, изпращането на имейли често е неефективно, без да споменаваме възможността от възникване на грешки. За щастие има просто решение под ръка.

 

Не разбирайте погрешно: проверката по имейл винаги ще бъде жизненоважна

Има многобройни причини, поради които е малко вероятно одобрението по имейл да изчезне изцяло. Всяка печатница знае, че крайните срокове за изпълнение на поръчка се съкращават, тъй като печатът по заявка (print-on-demand) се превръща в новата норма. Много успешни печатници неизбежно започват да работят в по-голям мащаб.

Нещо повече, конкуренцията в печатната индустрия е ожесточена и клиентите са станали по-взискателни. Следователно автоматизацията на работния процес е крайно необходима както и получаването на одобрение от клиента на момента. Това обаче не означава, че проверката по имейли е сигурен залог.

 

Недостатъците на електронната проверка

Изпращането на поръчки за одобрение по имейл винаги е малко като “изстрел в тъмното”. Първо, клиентите на печатни материали обикновено нямат калибрирани монитори. Също така печатниците никога не могат да бъдат сигурни, че даден клиент използва правилните инструменти за преглед с правилните PDF настройки.

Те рискуват още, клиентите да не одобрят даден файл, само защото съдържа изображения с ниска резолюция. Тя се е намалила именно след като изображенията са били компресирани до управляем размер, за да бъдат изпратени по имейл.

 

Има сложно решение ...

В опит да се отърват от тежестта за проверка на имейли, някои печатници предлагат платформи за онлайн преглед, при които клиентите имат достъп до индивидуални профили. Това решение обаче е сложно и скъпо, тъй като профилите трябва да бъдат създадени, конфигурирани и управлявани непрекъснато.

 

... но има и лесно решение

Платформата за автоматизация на печатниците - Switch, предлага модул за преглед на PDF (PDF Review Module), базиран на браузър. Kлиентите не се нуждаят от никакъв софтуер и създаване на отделни профили. Модулът гарантира 100% коректно преглеждане на PDF файлове. Вие просто качвате файла, както е (не е необходима версия с ниска резолюция) и клиентът автоматично получава уникален URL адрес по електронната поща, който може просто да кликне, за да прегледа файла в интерфейса за одобрение и да даде своите коментари и одобрение.

 

Запознайте се със Switch и PDF Review Module
Най-популярни
Последни