Начало | Блог | Дизайн на опаковки: Как да изработим формата

Блог

Дизайн на опаковки: Как да изработим формата

Дизайн на опаковки: Как да изработим формата

Проектиране дизайн на опаковки с привлекателни и креативни форми чрез 3D визуализация

Проектирането на опаковки трябва да преодолее сериозна пречка, а именно, че вниманието на потребителите е ограничено. Решенията се вземат за секунди. Сам по себе си красивият, практичен дизайн не е достатъчен. За да преодолеят тази бариера, продуктовите дизайнери се обръщат към нови и привлекателни форми на опаковките.

Една доста креативна идея за използване на нестандартна формата при опаковането е дадена за пример в Creative Bloq през март 2016 г. От нея могат да се извлекат много изводи. Ако дизайна или шаблоните са само част от етикета или изображението, няма проблем. Но какво ще стане, ако самата форма на опаковката е нетипична? Дизайнерите трябва да обмислят много други фактори, освен новостите и позиционирането на рафтовете.

Практически погледнато, нестандартната форма на една опаковка със сигурност може да привлече вниманието на потребителя, но все пак, тя трябва да бъде транспортирана до магазините. Обикновените кутии са скучни, но лесно се транспортират и напасват при доставка.

Разбира се, можете да добавите опаковъчен материал, за да компенсирате неправилните форми и да ги предпазите от повреда. Това обаче, увеличава цената за единица доставен продукт, плюс ръчния труд. За да сведете до минимум тези разходи, вземете предвид опциите за транспортиране на  няколко продукта едновременно, когато проектирате дизайна на единичната бройка. Ето и добрата новина - в iC3D можете да организирате множество 3D обекти във виртуален дисплей. Обикновено това е за симулация в магазините, както откриват Cyber ​​Graphics. Но също така работи, когато се опитвате да оптимизирате опаковката си за доставка.

Поставянето на етикет на неправилна форма е следващото предизвикателство пред един диайнер. Той трябва да задоволи всички нужди на клиентите си с техните правни и логистични спецификации. Трябва да поберете голямо количество информация на много малък етикет. Направата на този етикет по-сложен добавя къмдопълнително затруднява дизайнера.

Още добри новини: iC3D улеснява поставянето на дизайн в 3D форма, без значение колко е сложен. Всичко това се случва в реално време. Не е нужно да чакате дълго за рендиране, за да видите резултатите. Също така, можете да споделяте проектите с всички колеги онлайн, намалявайки цикъла за преглед и одобрение.

Създаване на нови форми

Разбира се, истинската трудност за дизайна на опаковките е как да се създадат тези нови форми. Всъщност, има много 3D и CAD възможности за създаване на опаковки на пазара, но пътеката на обучение е дълга и трудна. Още повече, не всеки 3D софтуер е оптимизиран за опаковки. iC3D, от своя страна, е лесен за научаване и оптимизиране за опаковъчната индустрия.

За този конкретен проблем функцията Shape Modeller на iC3D е много полезна. Използвайки генерирани от Illustrator форми и инструменти за редактиране, подобни на Illustrator, дизайнерите могат да създават персонализирани 3D модели с шаблони или от началото на проекта. След като създадете нов модел, можете да го добавите в библиотеката на iC3D и да го използвате като шаблон в бъдещи проекти, за да създаване на нови дизайни на 3D опаковки.

Работата на дизайнерите на опаковки е достатъчно сложна. Процесът на създаване и прилагане на завладяващи нови форми не трябва да я прави по-трудна. Дори напротив, той трябва да улеснява работата и креативността на дизайнера.

Вижте още материали по темата:

Прочетете повече за продукта iC3D на неговата продуктова страница.

Най-популярни
Последни