Начало | Блог | Ползите от термосвиваемите опаковки създават убедителни аргументи за Molson Coors

Блог

Ползите от термосвиваемите опаковки създават убедителни аргументи за Molson Coors

Ползите от термосвиваемите опаковки създават убедителни аргументи за Molson Coors

IC3D осигурява висока скорост на изпълнение на поръчките и гъвкавост с практическа подкрепа при работата с водещи британски марки напитки.

Изпълнявайки повече от 100 различни вида опаковки и поръчки за рекламни материали в точката на продажба на месец, студиото за дизайн в подразделението на Molson Coors в Бъртън ъпон Трент, Великобритания, имаше нужда от софтуерно решение, което да подобри контрола и непосредствеността на изготвяне дизайн на опаковките на основни марки като Carling, Coors Light, Doom Bar, Cobra и Grolsch.

Творческият екип на активно заетото дизайнерското студио на Molson Coors в Бъртън ъпон Трент е свикнал да работи под напрежение с широк спектър от поръчки за дизайн. Изпълнявайки повече от 100 различни вида опаковки и поръчки за рекламни материали в точката на продажба на месец, екипът е натоварен със създаването на забележителни новаторски дизайни за водещи марки в Обединеното кралство и Ирландия, като Carling, Coors Light, Doom Bar, Cobra и Grolsch, както и за широк спектър от специални, крафт и партньорски бири и сайдери. Изискванията могат да са всякакви - от включването на нова информация, изисквана по закон, до проектирането на промоционална опаковка за времево ограничена промоция, или цялостно опресняване на марката. Независимо дали става въпрос за сезонни събития, местни промоционални инициативи или здравни индикатори на брандовете от пазара, студиото трябва да реагира с бързина и ефикасност, за да осигури най-доброто въздействие и резултати.

Molson Coors се създава чрез сливането на две семейни северноамерикански пивоварни през 2005 г. и с него идва развиващо се портфолио от водещи марки на пазара, както и някои по-малко известни имена, пробиващи си път за успех в една широка дистрибуторска мрежа. С пивоварно наследство на повече от 350 години, компанията гордо провъзгласява бирата като своя смисъл да съществува, като същевременно приема целта си като просто "да удовлетвори пиещите бира по света".

С този фокус върху брандовете си Molson Coors UK & Ireland създава вътрешно дизайнерско студио още през 1995 г., което да работи заедно с външни специализирани агенции и да подобри контрола и бързата изработка на дизайна на опаковките за своите основни марки. Днес студиото има 27 служителя, а стремежът към качество и непосредственост е също толкова важен, колкото в самото начало. В началото на 2015 г. обаче темпът за развитие беше подложен на натиск. Екипът трябваше да проучи алтернативни софтуерни решения, с възможност да се смени доставчика. В търсене на алтернативни решения Нийл Гулд, дизайнер в Molson Coors, изследва и идентифицира изцяло ново решение, с нарастваща репутация. Екипът на Molson Coors кани новия играч в сектора - iC3D от Creative Edge Software (CES) за пробен период. Въпросът беше дали неговите претенции за мултифункционалност, лекота на използване и конкурентна цена можеха да отговорят на изискванията на Molson Coors.

Тестът със свиваеми фолиа

"Една от основните ни амбиции беше да ускорим процеса на изчисления и да подобрим контрола на осветлението върху фолиата" продължава Нийл. "Отнемаше много време да се произведе реалистичен макет, тъй като по-големите опаковки можеха да отнемат до половин ден за изчисления, преди да сме сигурни, че всичко е правилно подравнено. Решихме да използваме дизайна на свиваемо фолио като тест за iC3D и за най-новата версия на софтуера на нашия доставчик в този момент.

"И на двете системи беше дадена задача за визуализиране на термосвиваемо опакован пакет от 24 кена  от най-продаваната ни марка, Carling. Актуализираната версия на съществуващия софтуер показа подобрение на времето за изчисления. iC3D обаче се справи със свиването с лекота и създаде добър 3D макет с точни светлинни ефекти само за 19 минути."

На базата на тестовете, дискусиите със CES набраха скорост. Творческият екип на Molson Coors скоро откри, че този ранен успех бе допълнително подсилен от уникалното разнообразие от функции на iC3D в целия спектър от приложения за опаковки, както и от лекотата на използване и високото качество на визуализация. Но може би дори по-значимо за компанията, чийто основен фокус е върху хората, беше скоростта на реакция от страна на CES - предимство, високо оценено от Molson Coors. С непрекъснато разширяващото се портфолио от марки и със силен акцент върху иновациите в дизайна, с течение на времето това се оказа основна диференциация за предложението на iC3D.

"Да имаш директен достъп до софтуерните разработчици е изключително", коментира Дерек Филипс, водещ дизайнер на опаковки в Molson Coors UK & Ireland. "Разработчиците на CES изглежда се зареждат с енергия чрез решаването на проблеми. Понякога, когато се мъчех с това как да направя нещо ново, на моите молби за помощ се отговаряше изчерпателно, почти веднага и често с поетапен видео урок, показващ моята работа като пример, който да ме води."

От часове до минути

На въпроса как преминаването към iC3D е променило работните процеси на дизайнерското студио в Molson Coors през последната година, членовете на екипа посочват на първо място радикалното подобрение в производителността, преди всичко в удовлетворението на [вътрешните] клиенти. Разбира се, това предимство на производителността бързо се усвои от повишените очаквания за скоростта на производство.

Миналата година донесе още едно голямо подобрение за ежедневието на Нийл: "Свиваемата опаковка беше работа, която отнемаше много време", казва той. "Сега с iC3D е много по-бързо и по-лесно."

Джулс Александър, Мениджър Дизайн, е забелязала значителна полза при дизайна на кенове. "Преди използвахме нашия наличен 3D софтуер и след това местехме дизайните във Photoshop, за да получим бърза, надеждна визуализация. Също така отпечатвахме дизайна и ръчно го увивахме около кена", обяснява тя. "Не сме правили това нито веднъж, откакто използваме iC3D."

Според Джулс, работата по стъклените изделия също е била много предизвикателна и в миналото е консумирала много време. Скоростта на изчисления с iC3D вече е направила голям скок напред и екипът очаква да изпробва новите възможности за проследяване и светлинно картографиране на наскоро пуснатата версия 4 на iC3D.

Предизвикателства на хоризонта

С поглед към бъдещите изисквания за дизайн, водеща роля в програмата на Molson Coors е нарастващата употреба на специални печатни медии, консумативи като метални мастила и нови производствени процеси. Фактът, че разработчиците в Creative Edge Software поддържат непрекъснат диалог с клиентите си, означава, че изследванията на iC3D и разработките върху нововъзникващи тенденции са в ход веднага щом бъдат идентифицирани, така че на клиентите да им бъдат осигурени навременни решения.

Ръководителят на отдел Компютърна графика в Molson Coors UK & Ireland, Марк Атертън обобщава: "Подходът е напълно различен от самото начало. Creative Edge изслуша нашите притеснения и проблеми, а след това лице в лице ни преведе през начина, по който бихме могли да използваме iC3D, за да отговорим на нашите конкретни нужди. Достъпът до разработчиците на софтуера и екипа за поддръжка е безценен ресурс. Това ни помага да разберем този нов софтуер и да се справим с каквито и да било проблеми или въпроси, които възникват. Много сме доволни както от решението, така и от текущите взаимоотношения, които имаме с новия ни доставчик. Въз основа на нашия опит, iC3D заслужава да бъде една велика успешна история."

Научете повече за IC3D ТУК.

Най-популярни
Последни