Начало | Блог | Идеалният процес за преглед и одобрение на дизайна на опаковки

Блог

Идеалният процес за преглед и одобрение на дизайна на опаковки

Идеалният процес за преглед и одобрение на дизайна на опаковки

Проблемът „преди финала“ за дигиталния графичен дизайн е процесът на преглед и одобрение. Финалните проби са проблемен елемент от самото начало. Купувачът на печатни материали очаква да види физическа мостра, преди да даде окончателно одобрение. Това е труден за пречупване навик. Печатът създава физически продукт, който наистина искаме да видим (и докоснем), преди да похарчим пари. 

Виртуалните демонстрации, изобразявани на монитор са решили този проблем за публикациите и голяма част от рекламния печат. Издателите и купувачите на печатни продукти все по-рядко използват скъпоструващи мостри от печатните машини и хартиени проби. Все по-често се случва да се преглеждат копия на отпечатани страници на калибриран цветен монитор. Но при печата на опаковки е по-различно. 

Дилемата за преглед и одобрение на опаковката 

По своята същност готовата опаковка не е плоска повърхност, а триизмерен обект. Опаковането също така използва по-сложни елементи като метали, щампи и необичайни материали като стъкло и пластмаса. Опаковката е сложен за визуализиране елемент. Собствениците на марки са склонни да поискат повече в процеса на преглед и одобрение.Проблемът е, че е по-скъпо да се създаде 3D прототип, отколкото да се отпечата мостра на цветната страница. Виртуалният подход трябва да включва повече от добро управление на цветовете. Той трябва да обхване 3D технологията и да позволи на всички заинтересовани страни да участват - на достъпна цена. 

Съвкупност от опции на IC3D

Както можете да си представите, iC3D има много различни решения на този деликатен проблем. Без да бъдат категоризирани те са следните: 

  • Споделяне на екрана с iC3D

Както е обсъждано многократно, iC3D е забележителен инструмент за създаване на готови за производство опаковки. Фирмите обикновено използват онлайн услуги за споделяне на екрана, като GoToMeeting, за да споделят своя iC3D прототип с вземащите решения лица.  

Предимства

- Всеки участник може да комуникира на живо с IC3D оператора.

- Промените могат да бъдат извършвани и преглеждани в реално време. 

Недостатъци

- Проблемите, свързани с интернет връзката и нейната стабилност, не са под контрола на презентиращия.

- Часовите зони и графиците могат да бъдат трудни за управление.

  • Използване на opsis функцията на iC3D за онлайн преглед

Когато вземащите решения са ограничени, заради местоположение, часови зони и графици, iC3D opsis е идеалното решение. Влизайки в този защитен портал, потребителите могат да видят само онези проекти, които са свързани с тяхната фирма или отдел. 

Предимства

- Всеки участник може да преглежда и „работи“ по 3D обектите, създадени от iC3D-включително фотореалистичните модели, направени с проследяване на светлинните лъчи.

- използва HTML5, като не изисква никакви специални браузър плъгини или ИТ поддръжка. 

Недостатъци

- не предоставя вътрешна комуникация.

  • Експортиране на видео файл

iC3D има друга чудесна функция за разрешаване на проблема за преглед и одобрение. Той може да експортира всяка 3D опаковка в QuickTime (.MOV) файл. Това може да се направи ръчно, като всяко действие на дизайнера се записва. Също така видео експортът може да бъде автоматизиран, като се използва анимиран шаблон, за да се приложи последователност от ротации, мащабиране и дори сгъване. Получените видеоклипове могат да бъдат качени на хостинг платформа за преглед. 

Предимства

- Може да бъде използван автоматизиран видео експорт за стандартиране на прегледа и одобряването на множество опаковки.

- Много видео портали позволяват голям набор от коментари и обратна връзка. 

Недостатъци

- Размерът на видеофайла може да е много голям.

- Въпросите за сигурността могат да бъдат проблем с някои видео платформи, като YOUTUBE.

  • Експортиране на 3D PDF файл

Ако вземащите решения за опаковките са свикнали да работят с PDF и с функциите за коментари и пояснения на Acrobat, дизайнерите могат да експортират 3D PDF файлове директно от iC3D. 

Предимства

- Потребителите могат да правят преглед във всякаква ротация и промяна на фокуса, както и да добавят коментари

- 3D PDF файловете  се използват от много компании, включително и от фирми за проучване на пазара, като INVOKE. 

Недостатъци

- Размерите на файловете може да бъдат прекалено големи (10-20 MB).

- Много от специалните ефекти, свързани с опаковането, не могат да бъдат изобразени в PDF формат. 

OEM партньори като Hybrid Software могат да използват iC3D Software Developer's Kit (SDK), за да четат, поясняват и споделят собствени iC3D файлове, с цел да бъдат преглеждани. 

Не съществува универсално решение на този проблем. Но тъй като веригата за доставки на потребителски продукти става все по-голяма и по-сложна, тези възможности за преглед и одобрение ще бъдат от критична важност за успеха на марките.

Научете повече за IC3D ТУК.

Най-популярни
Последни