Начало | Блог | 5 решения за почистване и поддръжка в печатното производство

Блог

5 решения за почистване и поддръжка в печатното производство

5 решения за почистване и поддръжка в печатното производство

Как да поддържаме нашите системи, материали и инструменти и защо това е от решаващо значение за разходите и производственото време в печатницата.

Ако работите с печатни машини, вероятно знаете колко времеотнемащ и труден е процесът по поддръжка и почистване на материалите или измиването от мастило.

Често тази дейност се прави на ръка, което освен неприятна, я прави и високорискова както за персонала (ако се налага да се измиват по-остри предмети и инструменти), така и за самите материали - клишетата например могат да се счупят или надраскат, което ги прави неизползваеми за ретираж.

От друга страна работата с некачествени или ниско-екологични системи и консумативи за почистване може и да върши работа като моментно решение, но дългосрочно те оказват негативно влияние върху печатния резултат, здравето на хората и цялостно върху условията на работа в печатницата.

 

Защо добрата поддръжка е от решаващо значение за разходите и производственото време

Всяка дейност, която спира процеса и работата на машините, забавя поетите поръчки и крайния резултат. Ако една печатница, която почиства материалите си на ръка, произвежда определен брой поръчки за определен период, то с автоматизирана система ще може да произвежда повече от преди, заради:

  • по-бързото почистване на материалите и частите;
  • времето, което преди оператора е отделял за почистване, сега може да отделя за подготовка на нови поръчки.

Освен това рискът от нараняване на материалите и частите при ръчно измиване е много по-голям. Ако някое клише се надраска или някоя част се изкриви при удар от измиване на ръка, това е допълнителен разход за печатницата, който е напълно безсмислен.

 

 
Представяме ви 5 системи
за почистване и поддръжка на печатното производство,
с които можете да постигнете ефективност,
повторяемост и чиста производствена среда.

 

Машини за измиване на печатни форми 

Машините за измиване на печатни форми предлагат висококачествено и равномерно измиване на формите след печат без да ги нараняват или надраскват, за да могат да се съхранят и използват за следващ печат с предивидимо качество. 

Качественото измиване на печатните форми от мастилото след печат е критично, когато те ще се съхраняват за следващо използване. Машините спестяват време и разходи, както и премахват една неприятна задача за вашите специалисти.

Разгледай Машини за измиване на печатни форми >

 

Машини за измиване на анилокси

Машините за почистване на анилокси дават възможност за дълбоко и качествено почистване на анилокси с различен размер по стандартизиран и качествен метод, който отстранява всички излишни замърсявания, като в същото време е щадящ към тяхното покритие.

Като един от най-критичните елементи във флексопечата, поддръжката на анилокси в опитмалните им параметри гарантира предвидимост на печата, преноса на мастило и постигането на широко цветово пространство.

Разгледай Машини за измиване и почистване на анилокси >

 

Машини за измиване на части и инструменти

Създадени за печатната индустрия съоръжения, насочени към качествено, ефективно и екологично чисто измиване на мастило и мастилни натрупвания от частите на вашите печатни машини. 

Ако искате вашата печатница да бъде екологичен лидер, да отговорите на търсенето на вашите клиенти за отговорни към природата производители или просто искате да не се занимавате с химикали, машините за измиване на части и инструменти в нашето портфолио са правилният избор за вашата печатница.

Разгледай Машини за измиване и почистване на части и инструменти >

 

Системи за филтриране на вода

Пречистващите системи дават възможност водата, която се използва в печатния процес, да се обработи и да получи стойностите за постигане на желания резултат. Системите за пречистване на водата след експонация или производство дават възможност излишната вода да се върне обратно в циркулация.

Машините използват напреднала технология и висококачествени филтри, за да премахнат замърсяванията и примесите от водата. Това гарантира чиста вода за нуждите на вашето печатно производство.

Разгледай Филтриращи системи >

 

Препарати за измиване и почистване

Препаратите за почистване, които предоставят много добри резултати, но в същото време запазват материалите и са щадящи към околната среда и персонала.

Почиствайте печатни анилокси, офсетови платна и фотополимерни форми с висококачествени препарати за ръчно или машинно измиване и почистване. Можете също така да изберете и универсални препарати или препарати за екологично измиване, в зависимост от вашите нужди.

Разгледай Препарати за измиване и почистване >

 

Бонус решения:

Софтуери за поддръжка и оптимизация на използваното мастило

Наред със системите за поддръжка и почистване ви представяме и две софтуерни решения за оптимизация на използваното мастило, които ще ви позволят да спестите мастило, много преди да ви се налага да го почиствате от вашите машини. 

Софтуер за формулиране на мастила

Софтуерът ви позволява да намалите значително склада си с мастила и да постигате цветовете си цели като смествате сами своите мастила.

Разгледай X-Rite InkFormulation >

Софтуер за спестяване разхода на мастило

Софтуерът работи в основата на ICC DeviceInk цветови профил, който прилага алгоритми за преобразуване на цветовете в CMYK пространството.

Разгледай Kodak InkOptimization >

 

Изключително важно за една печатница е да поддържа производството си изрядно, за да може да достави качество и бързина в изработката на печатни поръчки за клиенти. 

Освен това системите, с които поддържате чисто производството могат да спестят много време от обработката на тази неприятна дейност, което може да се инвестира в по-креативна работа или намиране на нови клиенти.

Свържи се с нас за консултация

Най-популярни
Последни

Свързани продукти