Начало | Блог | Управление от край до край на поръчките за широкоформатен печат с работния поток Onyx Thrive

Блог

Управление от край до край на поръчките за широкоформатен печат с работния поток Onyx Thrive

Управление от край до край на поръчките за широкоформатен печат с работния поток Onyx Thrive

Цялостното решение за управление на поръчката до печата и изрязването Onyx Thrive - функционално и мащабируемо решение за PDF работен поток. 

Работният поток Onyx Thrive предлага на доставчиците на печатни услуги скалируемо решение за печатното производство, което е базирано на технологиите на Adobe. 

Печатниците, които избират да работят с това решение, имат спокойствието, че то отговаря на начина, по който работи компанията в настоящия момент, но и имат възможността да надградят работния поток с темпото, с който расте и бизнесът им. 

Onyx Thrive разполага с базиран на браузър потребителски интерфейс, който позволява работният поток да се контролира от всяко едно място, което спомага за подобряване на производителността.  

Работният поток Onyx Thrive е базиран на Adobe® PDF Print Engine и е оптимизиран за постигане на възможно най-високата производителност в печатници от всякакъв размер.

В комбинация с доказаната технология Onyx Graphics, включваща иновативни инструменти и подобрения, които опростяват работния процес за цветен печат, Onyx Thrive подобрява предвидимостта на крайния продукт и увеличава вашата печалба.

С работния поток Onyx Thrive, доставчиците на широкоформатни печатни решения имат възможност да управляват печатните процеси в своите работни потоци. Не се налага да закупуват отделни RIP-ове, които се нуждаят от работата и времето на отделни оператори или не разполагат с единна файлова структура. 

От една страна, Thrive снижава разходите, като намалява броя на скъпоструващите грешки. От друга, той осигурява скалируемо решение, което расте заедно с компанията при добавяне на повече оборудване или процеси. 

 

Точно възпроизвеждане на клиентския файл

Клиентите изпращат файлове, които може да са създадени в много различни приложения. Освен това, файловете пристигат от клиенти, може да имат различни нива на квалификация. Обикновено файловете се получават в PDF, Adobe PostScript или EPS формат. 

Впоследствие те се изпращат към различни решения за RIP, които могат да обработват файлове по различен начин. Логично, резултатите от този работен процес може да доведат до неочаквани резултати. 

В случаите, когато качеството на печат не отговаря на поръчаното от клиента, файлът трябва да се редактира и да се обработи отново. Това естествено довежда до повишаване на разходи за труд и консумативи, по-дълъг срок за изпълнение и, потенциално, пропуснати ползи.

Това, което Onyx Thrive прави, е безпроблемно да нормализира и растеризира тези различни формати на файловете с един и същ Adobe PDF Print Engine. Това го прави и първият RIP, който получава правото да използва логото на Adobe „No Surprises”. А това означава, че софтуерът пресъздава файла от клиента точно и по повторяем начин, независимо от типа Postscript файл.

 

Основни функционалности на работния поток Onyx Thrive

Onyx Thrive е работен поток от край до край - от момента на получаване на файловете за печат, през управление на цветове, до печат и рязане.

Предвидимост на целия процес с помощта на Adobe Normalizer

Изненадите в последния момент отпадат, а резултатите са сигурни благодарение на Adobe Normalizer. Той растеризира сложни графични и дизайнерски ефекти, включително прозрачности, смесени цветови пространства и спот цветове. С този инструмент намаляват предпечатните операции и разходите, свързани с всяка поръчка.

 

Производителност и стандартизация благодарение на Adobe PDF Print Engine

Adobe PDF Print Engine растеризира сложни графични дизайнерски ефекти, в това число прозрчности, смесени цветови пространства и спот цветове. С него намаляват операциите по предпечат и разходите, които са свързани с всяка поръчка.

Структурата на Adobe PDF Print Engine се отличава с висока ефективност и с употребата ѝ се повишава производителността в печатницата. Това се случва независимо от броя на устройствата, които има в производството. 

С Adobe PDF Print Engine се автоматизират повторяемите задачи, а използваната медия се използва оптимално. Наред с това намаляват разходите чрез използването на Onyx Quick Sets и сложни монтажи.

 

На разположение по всяко време – 24/7

Потребителският интерфейс на Onyx Thrive е достъпен през браузър и позволява управление на производството от всяка точка по всяко време. Тази гъвкавост позволява да се подобри както представянето на служителите, така и производителността на оборудването. 

В Onyx Thrive ще откриете още:

 • Технология 32-bit Onyx Color Engine;
 • Възможност за контрол с PowerChroma™ Black Generation и новия GCR Plus алгоритъм за оптимизация на намастиляването и консумацията на мастило;
 • Цветови палети за улеснение на оператора, които помагат за точния избор на цвета и съответствието;
 • Иновативната ChromaBoost™, която позволява настройката на цветовото пространство;
 • Вградени PANTONE® Plus, RAL, и HKS библиотеки;
 • Заместване на цветове - автоматизирано и ръчно;
 • Инструменти за работа с бяло и други специални мастила;
 • Разширени инструменти за редактиране на задачата, включващи непропорционално мащабиране.

С Onyx Thrive можете да управлявате работния поток за широкоформатен печат, като предлагате точни, предвидими резултати с високо качество. Намаляват и грешките, които биха довели до разход. 

 

Производителност при доставчиците на широкоформатен печат

Как точно се постига повишаване на производителността с Onyx Thrive? Няколко важни елемента от продукта помагат за неговия успех.

Quick Sets и неограничен брой hot folders (горещи папки) за  опростяване на производствения процес

Onyx Graphics са известни с Quick Set автоматизацията, а работният поток за широкоформатен печат Onyx Thrive продължава тази традиция. Това, което правят Quick Sets, е да определят автоматизирани стъпки. Впоследствие поръчките следват тези стъпки. 

По този начин операторите успяват да подадат дигитални файлове и да преминат към други задачи, докато файловете пътуват през работния поток без нужда от надзор. 

 

Комбиниране на поръчките за по-добра автоматизация 

Комбинирането на поръчките (от английското advanced nesting) подобрява автоматизацията, като оптимизира употребата на печатни медии и спомага за намаляване на брака.

В системата Onyx Thrive ще откриете и други елементи, които издигат автоматизацията на следващото ниво:

 • RIP и печат „в движение“ може да рипва множество файлове едновременно – с включени 2/6/8 RIP-а;
 • Обработка на изображенията Smart 16-bit™;
 • Разделяне на многостранични PDF документи;
 • Разделяне на документа за печат на части, което може да се извършва автоматично и ръчно;
 • Автоматично извършване на влагането на документи с въртене и управление на цвета при предварителния изглед;
 • Обединяване на задачите за печат с автоматично разпределяне на натоварването;
 • Инструменти за работа с път за рязане и шиене;
 • Автоматизиран поток от тип „Печат и Рязане“.

 

Скалируемост с използване на софтуер за работен поток

Thrive Production Manager е базиран на браузър и позволява да виждате и коригирате задачите в работния поток за печата, без да е нужен допълнителен софтуер.

 • Мрежово базирана схема за лицензиране с плаващи лицензи;
 • Разделени модули по работния процес за балансиране на натоварването;
 • Независимо добавяне на процесни и печатни възможности;
 • Удобно проследяване на информация през работния поток с помощта на job tickets;
 • По избор: Onyx Connect с отворен интерфейс, с който се свързва системата с бизнес и производствен софтуер.

 

Възможност за гъвкави конфигурации за управление на различни работни потоци

За разлика от други продукти за RIP, можете да поръчате работния поток Onyx Thrive веднъж, а след това да продължите да го надграждате с темпото на растеж на вашия бизнес.  

Ето и някои възможни конфигурации:

 

Изберете автоматизиран работен поток за своето производство в областта на широкоформатния печат!

Едва ли за пръв път чувате за автоматизирания работен поток за предпечата, но дори е така, ние ще се радваме да ви съдействаме. 

Като внедрите софтуерното решение за работен поток в своя производствен процес, имате възможност да достигнете желаната оперативна ефективност, като едновременно с това изграждате все по-добре интегрирани и все по-гъвкави бизнес системи. 

Желаете да се убедите в качествата и предимствата на софтуера за цялостно управление на поръчките в широкоформатния печат Onyx Thrive?

Свържете се с нас за персонална демонстрация и консултация!


Разгледайте всички софтуери за управление на работния поток в предпечата от портфолиото на ГЕД.

Най-популярни
Последни