Начало | Блог | Нов бял пауч филм с метализирана облицовка от CGS ORIS за хранителната индустрия

Блог

Нов бял пауч филм с метализирана облицовка от CGS ORIS за хранителната индустрия

Нов бял пауч филм с метализирана облицовка от CGS ORIS за хранителната индустрия

 

CGS ORIS добавя още един уникален филм към своето портфолио с медии за солвентни принтери. Специфичната особеност на материала се вижда от пръв поглед: пауч (пуш) филмът има две страни - едната е бяла и върху нея може да се печата, а другата е метализирана и така съответства по външен вид и като усещане и визия на типичен алуминиев комбиниран филм, такъв, какъвто често се използва в хранителната индустрия за паучове, опаковки на барчета или подобни продукти. С този филм могат да се произведат идеални мостри на опаковки, които не могат да се различат от оригинала.

 

Топло лепене в отговор на нарастващото търсене на пазара

“С пускането на пазара на това, което сега е четвъртият вид филм със залепване с топлина, ние отговорихме на голямото търсене на нашите потребители. Леки сашета, стоящи паучове, и други, които се произвеждат от комбинирани филми, все по-често заменят традиционните видове опаковки на пазара. Очевидно това рефлектира и в увеличеното търсене на съответни макети. Тези пуш филми сега са много актуални и търсени. 

Всички тези филми се печатат бързо и лесно и след това се превръщат в идеалния прототип. Те са подходящи за редица различни мостри за пакетиране, без да се налага да се търси оригиналният субстрат”, коментира Хайнер Мюлер, Директор продажби пакетиране в компанията CGS ORIS, специализирана в управление на цвета, дигитални тестови системи, и специално формулирана медия.

Ламинираната с бяло страна на субстрата предлага няколко предимства:

  • Изискват се по-малко преминавания през принтера и покриването с мастила е значително намалено, защото вече няма необходимост да се принтира белият цвят.
  • Лесно могат да се произвеждат опаковките на барчетата, които често са съставени от ламинирани с бяло комбинирани филми.
  • Белият слой, върху който може да се принтира, е силно непрозрачен и напълно покрива вътрешния сребърен филм.  

Това разбира се намалява и времето за сушене, което традиционно се изисква, и така целият производствен процес става много по-кратък и по-ефективен. С новия материал става по-лесно посрещането на голямото търсене на мостри и техните все по-сложни дизайни. Улеснява се и пълното и рентабилно удовлетворяване на повишените изисквания за макети на опаковки.

 

Технологични свойства на пауч филмите

В таблицата по-долу ще намерите обща информация за наличните пуш филми и техните свойства.

 

Table pouch films

 

Всички пуш филми се характеризират най-вече с голямо цветово пространство, възможност за топлинно залепване и възможност за директно отпечатване. Това е предимство, особено при производството на широки, тънки, гъвкави опаковки, които често не могат да се произведат с трансферен печат върху оригиналния материал, без да се получат гънки. Използването на филма за торбички в принтера не е проблем благодарение на подлежащия на отстраняване филмов носител. 

 Цялата гама от медии за солвентни принтери е разработена специално да отговаря на особено високите изисквания при производството на проби и прототипи в опаковъчната индустрия. Гамата варира от различни прозрачни, алуминиеви и свиващи се филми до картонени опаковки, и особено гъвкавия  трансферен филм на CGS ORIS, който позволява да се печата върху оригинални материали.  

 

CGS ORIS NewPouchFilm

 

 За по-успешно производство на проби и прототипи на опаковки

Всички медии впечатляват с високата си абсорбция на мастила, и отлично поведение при сушене. Технологията на покритието е произведение на изкуството и заедно с леснодостъпния контрол на качеството осигурява постоянство в резултатите с максимално качество за цялата гама от субстрати за мостри на опаковки на CGS ORIS. Обикновените субстрати от LFP сектора най-често отговарят на тези изисквания само в малка степен и имат множество ограничения, като например устойчивост срещу надраскване, преливане на цветовете или вариации в партидата. 

 

Създавайте реални макети 

с цялостната система CGS ORIS Flex Pack   

CGS ORIS  предлага не само разнообразно портфолио от медии за проби и прототипи. Фирмата, която е специалист по управление на цвета от област Рейн-Майн продава също така уникалната цялостна система CGS ORIS Flex Pack, с която проби и прототипи на опаковки от всякакъв вид могат да се произвеждат бързо и рентабилно. В тази система перфектно се координират целият софтуер и хардуер, както и мастила за цветовото пространство, като така  предлагат уникални възможности за макети. Flex Pack се използва по целия свят от водещи марки, фирми за предпечат и печатници за опаковки.

Основана през 1985, компанията CGS ORIS предлага решения за управление на цвета, дигитални тестови системи, и специално формулирана медия. Основният им офис се намира близо до Франкфурт (Германия), но CGS ORIS оперира също и в САЩ, Япония, Хонконг, и много други държави, както и има много търговски партньори и партньори, осъществяващи поддръжка из целия свят. 


Разучете още варианти за разширение на цветовата гама с помощта на софтуер.


Прочетете историята на DMS Media с продуктите за управление на цвета на ORIS


Разгледайте повече за категорията Софтуери за изработка на макети на опаковки


Запознайте се с всички важни детайли за възможностите на CGS ORIS Flex Pack 

 

 

Най-популярни
Последни