Начало | Блог | CGS Publishing Technologies International - водеща компания в стандартизацията и управлението на цвета

Блог

CGS Publishing Technologies International - водеща компания в стандартизацията и управлението на цвета

CGS Publishing Technologies International - водеща компания в стандартизацията и управлението на цвета

Немската фирма CGS Publishing Technologies International, LLC е една от водещите компании за стандартизация и управление на цвета. Портфолиото им от продукти включва софтуер за изработката на цветни проби за дигитален печат, управление на цвета, изработка на 3D опаковки, както и изработка на висококачествени модели и прототипи на опаковки. Компанията държи изключително много на качеството и се стреми да предостави на пазара достъпни и иновативни технологии и услуги, на които клиентите винаги могат да разчитат.

Какво ви дават продуктите на CGS

Интегрирайки продуктите с марка ORIS във вашия работен поток, осигурявате ефективна комуникация и управление на цвета между всички звена във веригата на доставка при създаването на вашата марка: от 3D модела, през прототипа, до крайния продукт. CGS продуктите се предлагат като решения „до ключ“, които ползват комерсиално оборудване, спестяващо на клиентите време и пари, без това да води до компромис с качеството.Независимо дали имате една печатна машина или много, пръснати навсякъде по света, дали се занимавате с опаковки или с дизайн на брандове, CGS и ГЕД имат решението за вас.

История

При основаването на CGS през 1985 година, производството на списания и каталози все още е било ръчна и времеемка дейност. Именно това заражда първоначалната бизнес идея:

Разработване на система (Digi-Design) за проектиране съдържанието на страници за списания и каталози директно на компютър. Състезавайки се с други системи от висок клас като Crosfield, Hell и Scitex, оригиналната CGS система комбинира манипулиране на изображения с високо качество и оформление на страниците на мощните VAX VMS работни станции на Digital Equipment Corporation (DEC).

През 1991 година компанията представя своята самостоятелна CEPS среда под името ORIS (Open Reproduction on Industry Standard). През 1997 година ORIS, която първоначално функционира на работни станции DEC Alpha, е въведена и за Windows. Следвайки тенденцията към език за описание на страници, независим от производителя, компанията добавя RIP, който позволява да се отваря и редактира всяка PostScript страница. По същото време бива добавена и функционалност за автоматизиране на работния поток за предпечат, управление на цветовете и създаване на цветни проби.

В края на 90-те години продуктовата линия включва ORIS Page (за оформление и дизайн), ORIS Works (работен поток) и ORIS Color Tuner (цветни проби). През този период софтуерът е широко използван при дълбок печат и други големи по мащаб печатни операции, както и от издателите на каталози и списания.

Целта на CGS е разработването на мощни решения за проверка и работен поток. Затова CGS поддържа дългосрочни партньорства за развитие с компании като Canon, Epson, Hewlett Packard и Xerox. Това гарантира, че системите ORIS винаги са в крак с текущото развитие на дигиталните печатни устройства. Освен това, компанията си сътрудничи с водещите производители на спектрални измервателни технологии като X-Rite, интегрирайки тези устройства в продуктите на ORIS за измерване и анализ на цветовете.

В областта на цветопробните медии, CGS участва в съвместни предприятия за научноизследователска и развойна дейност с избрани производители по целия свят още началото на своята история. В рамките на тези сътрудничества се разработват иновативни печатни медии за изработка на цветни проби, предназначени изключително за CGS. Тези медии отговарят и на най-високите изисквания за цветни проби за комерсиален печат, печат на опаковки и на списания. CGS членува в множество индустриални асоциации като The European Color Initiative (ECI), The FOGRA Graphic Technology Research Association, The Ghent PDF Workgroup (GWG), International Color Consortium (ICC) и много други.

ГЕД и CGS – перфектна симбиоза

ГЕД ООД е семейна фирма с професионално управление, която предоставя широка гама от решения на своите клиенти. Ние се стремим да предлагаме иновативни и продуктивни технологии и продукти на компании, които са сред пазарните лидери в печатната индустрия. Личното и индивидуално отношение на ГЕД, към нейните клиенти гарантира, че предоставените услуги отговарят на специфичните нужди и потребности на всеки един тях. Част от предлаганите услуги са дистрибуция на оборудване, софтуер и консумативи за печатната индустрия, инсталация, гаранционна и следгаранционна поддръжка, както и дизайн и професионален предпечат.

ГЕД ООД е представител на CGS от повече от година, а предлаганите продукти с марка ORIS се радват на все по-голям интерес от страна на нашите клиенти и пазара като цяло.

CGS е компания, която развива своето портфолио от продукти по начин, който съответства на целите на ГЕД, а именно да предлагаме водещи решения на утвърдени производители, които дават възможност на нашите клиенти да постигнат максимални резултати и да оптимизират своето производство. Нашите продукти позволяват на печатниците и доставчиците на печатни услуги да се възползват от най-новите технологии, като в същото бъдат напълно конкурентоспособни на европейския пазар. Нашият екип от опитни специалисти е до вас във всяка стъпка, помагайки ви да изберете подходящото за вашите нужди решение.

Иван Стайков, Управител на ГЕД ООД казва: „Избрахме да работим със CGS по няколко причини:

  1. CGS са технологично ориентирана компания, която притежава множество патенти, базирани на техни разработки;
  2. CGS и ГЕД споделят сходни фирмени ценности, като фокусът върху клиентските нужди, например;
  3. CGS са непрестанно развиваща се компания, чиито решения винаги включват съвременните технологични възможности. “

Продуктите

CGS предлага пълно портфолио от софтуери и консумативи за проверка на цвета и стандартизация на печата и цветовете, което е от голямо значение за европейските клиенти и големите марки. Продуктите на фирмата разчитат на водещи технологии и патентовани алгоритми, разработвани от специалисти в печатната индустрия от няколко страни.

ORIS Press Matcher // Web

ORIS Press Matcher // Web е решение, което ви дава възможност да постигате еднакви цветове с всяка поръчка на една или повече дигитални печатни машини. Независимо дали става дума за поръчка, която ще се печата на различни машини или има ретираж, благодарение на ORIS Press Matcher // Web вие можете да сте сигурни, че ще постигнете стабилни и повторяеми резултати. Опцията за пестене на мастило, постига по-добри резултати от тези, които можете да постигнете с повечето RIP системи, като в същото време намалява разхода на мастило, в някои случаи до 20%.

ORIS Color Tuner // Web

Color Tuner // Web е цветопробна система за изработка на печатни сертифицирани цветни проби, сертифицирани цветни проби на монитор (дигитални цветни проби) и разпечатки за проверка на съдържанието. Тя дава възможност на потребителите да контролират и следят заданията за печат, от всяка точка на света, чрез интернет.

Color Tuner // Web поддържа онлайн спектрофотометрите на Canon и Epson, което автоматизира калибрирането и изготвянето на проби с тези устройства. Интуитивният и лесен за употреба интерфейс позволява на потребителите да работят бързо и ефективно в рамките на затворена среда с двупосочни връзки.

ORIS Certified // Web

ORIS Certified // Web е ефективна и лесна за употреба уеб-базирана система за контрол на качеството на цвета. CMYK контролни скали за SWOP, GRACoL, 3DAP, FOGRA и други стандарти, могат лесно да бъдат измерени и оценени за всяка цветна проба, печатна машина или монитор. Могат да бъдат добавени вътрешни (за организацията) печатни стандарти или нестандартни (потребителски) контролни скали. За да се верифицират спот цветове, потребителите могат да създадат свой собствен набор от стойности , като изберат от вградените библиотеки със спот цветове, или като въведат стойности по Lab.

ORIS CxF Toolbox

В един глобален свят, електронният, акуратен и бърз обмен на информация за цвета се превръща в изискване. Глобалните, както и вътрешните (за фирмата) работни потоци, от дизайнера до печата, изискват общи, адекватни и ефективни средства за обмен на информация за цвят и външен вид на марката. ORIS CxF Toolbox позволява безпроблемна дигитална комуникация, във всяка точка на света, на всички търговско значими аспекти на цвета. Освен това, CxF е проектиран по напълно отворен начин, така че всеки аспект на цвета да бъде акуратно предаден дори ако възможностите на приложението за комуникация на цвета и неговите изисквания са неизвестни.

Ако постоянството на цветовете на марката е важна част от вашия бизнес, то CxF е инструментът за вас. Дизайнерите могат да създават своя продукт с включени точни спецификации за цвят и когато цветната проба достигне до печатната машина, вие можете да сте сигурни, че всички данни за цвета, които са необходими на този етап, са включени във файла за печат.

ORIS Flex Pack // Web

ORIS Flex Pack // Web е пълна система, с която можете да създавате както виртуални, така и физически цветни проби и макети на опаковки. В сърцето на приложението е патентованият от ORIS четиримерен интерактивен софтуер за управление на цвета, който комбиниран със специално проектирания потребителски интерфейс за сериите принтери Roland VersaCAMM VS и VersaUV LEF, ви дава максимална гъвкавост на производството при изработване на нерастеризирани и растеризирани цветни проби.

Професионални медии ORIS

Никоя мастиленоструйна цветопробна система не е завършена, нито може да осигури контрактни цветни проби без правилните медии. Въз основа на подробна обратна връзка от големите издатели, печатари и организации за индустриални стандарти, CGS създава семейството контрактни цветопробни медии ORIS Professional Media, които са специално формулирани за строгите нужди на дигиталните цветни проби.

Продуктите ORIS Professional Media са направени по спецификации на CGS и при най-строги производствени допуски, осигуряващи постоянно качество на всяка партида. С изключителното си ултра-дребнозърнесто нанопоресто покритие, ORIS Professional Media притежава два пъти по-голяма ефективна площ от площта на традиционните микропорести хартии, като по този начин дават възможност за по-висока плътност на мастилото, равномерното му усвояване, по-добра разработка в сенките, по-голяма цветова гама и по-бързо изсушаване.

ORIS Media Transfer Film

Трансферният филм ORIS е пробив в областта, когато става въпрос за производство на макети на опаковки или проби върху неспециализирани медии. Той е синтетична мрежа с отворени пори, която може да бъде термично трансферирана, при не високи температури, на почти всяка оригинална медия, като бъде използван стандартен ламинатор. Тъй като е дебел само няколко микрона, той е с неутрален оттенък и почти невидим. Печатни медии, които механично могат да се обработват от принтера, могат предварително да се ламинират и след това да бъдат напечатани. Като алтернатива, трансферният филм, който включва премахваща (отлепяща) се подложка от хартия, може да бъде напечатан пръв и след това изображението да се прехвърли. Този метод е особено подходящ за тънки гъвкави филми, алуминий или велпапе. Най-новият ORIS MEDIA Transfer Film III / 90 (3-то поколение) съчетава предимствата на двете предишни поколения на тази медия в един продукт.

 

Управлавайте вашите цветове качествено и коректно!

Най-популярни
Последни

Свързани продукти