Начало | Блог | CGS разширява продуктовото си портфолио с ORIS X GAMUT

Блог

CGS разширява продуктовото си портфолио с ORIS X GAMUT

CGS разширява продуктовото си портфолио с ORIS X GAMUT

Печат с разширена цветова гама и брилянтни изображения - със софтуер вместо със скъпо мастило

 

Най-новият продукт на водещия разработчик на системи за управление на цвета CGS е ORIS X GAMUT, напълно автоматизиран софтуер за разширено цветово пространство на конвенционални и дигитални печатни машини.

ORIS X GAMUT разширява цветовото пространство и набора цветни мастила на печатната машина. Може да бъде възпроизведен специфичен цвят, без да е необходима специална формулировка за мастило. Тази функция е добра възможност за бранд мениджърите, както и за производителите на опаковки и етикети.

 

Управлявайте цвета с лекота с ORIS Color Tuner // Web от CGS

 

В допълнение, ORIS X GAMUT увеличава наситеността на цветовете на изображенията, което е особено важно при отпечатването на висококачествени изображения за книги с илюстрации или сложни дизайни на опаковки.

Всичко това е възможно чрез перфектно сработване на софтуерните възможности и интелигентните системи и инструменти за работа. ORIS X GAMUT извлича “ДНК” на спот цветовете и на CMYK / RGB цветовете в поръчката за печат и ги превежда в разширената фиксирана цветова палитра (CMYK + n) на печатната машина.


Обикновено тази разширена гама се постига при печат чрез добавяне на оранжево, зелено и виолетово към стандартните мастила за печатна обработка (CMYK + OGV). Процесът използва включените специални таблици за цветове, т.е. цветната библиотека на Pantone или таблица, създадена автоматично от импортираните CxF данни.

Софтуерът води потребителя през целия процес, от разчитане в тестовата диаграма до извеждане на окончателно оптимизираното задание за печат - всичко това се извършва напълно автоматично.

ORIS X GAMUT дава предимства не само за доставчиците на печатни услуги, но също за собствениците на марки, както и за крайния потребител.

Настройката на печатната машина и времето за работа са значително намалени.

Редовните промени на мастилото и последващото почистване са отстранени - особено важно при работа с краткосрочни поръчки и малки тиражи.

Продължителната работа без прекъсване се увеличава значително, тъй като употребата на набор от фиксирани мастила означава, че различни задания за печат могат да се комбинират в един цикъл на отпечатване.

Вече не се изискват скъпи специални мастила, не се губят количества и разходите за склад се намаляват.

Отпадъците от хартия също са намалени.


Всичко това води до много по-икономичен и екологичносъобразен процес. 

Невероятно количество време и разходи се редуцират на много етапи от работния печатен процес. ORIS X GAMUT освобождава ресурси за доставчиците на печатни услуги, което дава възможност за увеличаване на производствения капацитет.

 

С увеличаването на производствения си капацитет, компаниите могат да съсредоточат повече енергия и ресурс върху намирането на нови клиенти.
Най-популярни
Последни