Начало | Блог | Creative Edge Software показва изключителни възможности за дизайн на опаковки на PCD Paris 2018

Блог

Creative Edge Software показва изключителни възможности за дизайн на опаковки на PCD Paris 2018

Creative Edge Software показва изключителни възможности за дизайн на опаковки на PCD Paris 2018

iC3D версия 5.0 създава нови правила в моделирането на формата и реализма

Creative Edge Software със своя софтуер за дизайн на опаковки, получавал редица награди iC3D, демонстрира най-новите възможности в 3D моделиране формата на опаковките в козметиката и фотореализъм на изложението PCD (Packaging of Perfume, Cosmetics and Design) в Porte de Versailles, Париж (31 януари – 01 февруари). Демонстрацията се фокусира върху новите функции, позволяващи дизайн и 3D визуализация на козметични и парфюмерийни опаковки на най-високо ниво до постигане на финален резултат, използвайки iC3D и стандартен компютър.

“Последните нововъведения в iC3D позволяват на дизайнерите да достигнат безпрецедентно ниво на контрол върху профила и формата на опаковките, които проектират,” обяснява Nick Gilmore, Изъпълнителен директор на Creative Edge Software.“

“Освен че включва редица нови и мощни автоматизирани процеси, iC3D вече позволява на дизайнерите да интерпретират и манипулират дизайните си - да подобрят естественият им изглед или специфичен аспект от проекта на конкретната опаковка.”

Ключовите функции, които включва последната версия на iC3D за козметични и парфюмерийни опаковки, са:

Point Editor – усъвършенстван инструмент за редактиране на формата за още по-голям фотореализъм благодарение на възможностите за селективно добавяне на криви, гънки, извивки и вдлъбнатини на моделите.

UVW Editor – позволява селективна манипулация на дизайн върху 3D модел, което позволява корекция на деформацията, подобряване естествения изглед и дизайнерска интерпретация.

Physics Simulator – автоматично калкулира най-подходящите криви, гънки и деформации за създаване на фотореалистични гъвкави 3D опаковки като чанти и торбички с един клик.

Advanced Shape Modeller – допълнителни инструменти за създаване на изключително сложни 3D форми и комбинации, характерни за шишенца за парфюми и декорация на козметиката.

Използвайки функции като Point Editor и UVW Editor, iC3D вече предоставя възможност за селектиране на точки върху 3D модел, редакция на форми, деформации и повърхностни ефекти, визуална корекция на графични дизайни за постигане на максимално реалистично поведение на опаковката. Това може да включва добавяне на различни аспекти на рандомизация или несъвършенства като гънки, бръчки и вдлъбнатини. Допълва вече съществуващите възможности, като Bump Displacement (изместване на подутини), за селективен ембосинг и дебосинг върху стъкло, пластмаса, картон и етикети.

Освен функциите за избирателна редакция, последната версия на iC3D включва автоматизирана функция Physics Simulator - автоматично пресъздава поведението на гъвкава опаковка или метални фолиа в различни ситуации като динамика на хлътване, изпъкналост или драпиране. Както при всички предишни версии на iC3D, резултатите могат да бъдат споделени чрез iC3D Opsis и извадени изходни данни като окончателно готови файлове за печат.

“Като започнем от дигиталните възможности, които могат да направят бизнеса по-устойчив, минем през подобряване на резултатите в точката на продажба и сътрудничество между компаниите и доставчиците и стигнем до иновации в дизайна на опаковки, iC3D може да предложи истинска промяна в посока по-печеливш, целенасочен и стабилен бизнес модел, който да се развива постоянно.”, завършва Nick Gilmore.

 

Още по темата:

 

Най-популярни
Последни