Начало | Блог | 3 тенденции в печатната индустрия, за които да следите през 2019

Блог

3 тенденции в печатната индустрия, за които да следите през 2019

3 тенденции в печатната индустрия, за които да следите през 2019

Полиграфията се развива с бързи темпове, заедно с растежа на пазара, въпреки предизвикателствата, пред които е поставена

 

Всеки, който смята че е печата е мъртъв, може да бъде шокиран през следващата година. С приключващата 2018-та и наближаването на 2019-та година, можем уверено да кажем, че печатът очевидно все още не залязва. Той е напълно жив и развиващ се и е малко вероятно да остане в минало в скоро време. Освен това, изглежда, че думата, която е най-често срещана в цялата индустрия е "повече". Как можем да постигнем повече с по-малко? Как можем да получим повече за по-малко? Ключовите отговори за решаване на тези прогнозни предизвикателства, са в трите основни тенденции, които ще оформят печатната индустрия през 2019 г. В настоящата статия можете да проследите кои са те.

 

1.Софтуерът идва на помощ

Не разбирайте погрешно, печатът е и винаги е бил занаят. Но натоварването на машините до техния лимит и искането на персонала да увеличи усилията си вече не е достатъчно, за да се поддържат или покачат маржовете на печалба През 2019 г. фокусът на печатарската индустрия ще е повече от всякога върху софтуер, спестяващ време.

Днешните дигитални технологии позволяват занаятът да достигне до нови нива. Интеграцията на печатните машини със софтуери, стандартизиращи процесите позволява повече ефективност за поръчките.

Вече не е нужно всяко задание да минава през ръцете ви, за да сте сигурни, че ще излезе качествено. Можете да направите това само веднъж, като зададете правилните стойности в софтуера, и го обучите да върши работа за това, за което ви трябва. Така имате възможност едновременно за по-голям контрол над процеса и повече време за други дейности (или поемане на повече поръчки).

 

2.Автоматизиране на пътя за предпечат до успеха

Защо да очакваме все повече и повече от операторите в предпечата? В крайна сметка те са хора и не можем да ги изстискваме до краен предел. Но софтуерът можем :) Особено сега, когато Web to Print се превръща в нова норма, реалната възвръщаемост на инвестициите в печатни проекти се реализира чрез софтуера, който ги автоматизира.

Софтуерите за автоматизация на процесите ви позволяват поглед над цялостната картинка. Лесно можете да разберете кои звена оказват положително влияние върху крайния резултат и кои звена ви дърпат назад. Оттук нататък нещата са ясни - необходими са действия за балансиране и подобряване на парчетата от процеса за плавен и непрекъснат печатен работен поток.

 

3.Конкурентно сътрудничество

Вече не е необходимо фокусът да е единствено върху намаляването на цените, за да спечелим клиенти или да се наредим сред лидерите на пазара. Намаляването на маржовете до стотинки ще остане в миналото. Вместо да се състезават един срещу друг, конкурентите започват да си сътрудничат. Повечето фирми в печатната индустрия започват да се фокусират в това, в което са най-добри и да обслужват по най-добрия начин клиентите, които имат нужда от техния продукт. Става въпрос за споделянето на богатството. Колкото по-щастливи са клиентите в индустрията, толкова повече богатство ще има за споделяне.

 

Иновации чрез автоматизация по път към бъдещето

Вярваме в иновациите чрез автоматизиране. Като центрираме продуктите си върху успеха на нашите клиенти, ние сме уверени, че автоматизирането на всяка стъпка от работния поток от печатното производство е най-доброто средство за печатната индустрия да процъфтява днес, както и да посрещне многото предизвикателства в бъдеще.

Фирмите, които наблюдават тенденциите и внедряват навреме иновации в своя бизнес ще бъдат конкурентни и ще имат какво да предложат на бързо развиващия се и все по изискващ пазар. Клиентите започват да разбират все повече от технологии и да поставят все по високи летви за това, което искат да получат, за да ни удостоят с тяхното внимание и пари.

Важно за всеки бизнес е да познава иновациите в пазара и движенията на клиентите, конкурентите и доставчиците. Следете промените и иновациите в печата, за да сте в крак с индустрията и предстоящите тенденции!

Прочетете Автоматизация от началото
Най-популярни
Последни