Начало | Блог | Защо социалната отговорност и устойчивото развитие са новите двигатели за растеж

Блог

Защо социалната отговорност и устойчивото развитие са новите двигатели за растеж

Защо социалната отговорност и устойчивото развитие са новите двигатели за растеж

Хората, процесите и планетата Земя: тези думи са двигател в работата на Henning Ohlsoon като директор Корпоративна и социална отговорност в Epson.

 

Първата дума - хората, са нещо много важно за същността на Epson като компания и още повече като общество. Хората от една страна са и двигатели на иновация и нейни консуматори от друга. В Epson стоят зад етикета “произведено от Epson”, което означава, че качеството на техните продукти е в резултат на чувството за собственост и сигурност на техните служители от целия свят. Това е така, защото вярват, че с щастливи и мотивирани служители във всички екипи по света, техните продукти се създават по един устойчив начин (планета) и, заедно с техните производствени процеси, непрекъснато се подобряват. Това е, което те наричат monozukuri - изкуството и науката на производството.

Може да звучи като общовалидна практика, но в днешния свят, важността за поддържане на отговорни бизнес практики по цялата верига на доставки може понякога да се изгуби. С тази култура на отношение Epson предоставят на своите клиенти иновативни продукти, които биха ги накарали да се чувстват уверени при покупка.

Всъщност, Epson спазват стриктно утвърдените от EICC (Electronic Industry Citizenship Coalition) стандарти. Фабриките за инсталиране на печатни глави в Китай, Индонезия и Филипините се управляват по същите стандарти както и мощностите в Япония с минимално количество работа на пълен работен ден за работници на 18 години и регулиран подход при извънредна работа.

“Социалната отговорност и устойчиво развитие трябва да бъдат разглеждани не като задължение, а като възможност за иновация. Важно е да бъдем запознати със сериозните проблеми пред нашата планета и отговорността, която имаме като корпорация, да допринесем за създаването на едно по-осъзнато в екологичен и социален план общество. Горд съм да кажа, че в момента работим за редуциране въглеродните емисии с 90% в жизнения цикъл на всички наши продукти и услуги до 2050-та година.”, споделя Henning.

Следвайки постоянно и отдадено социално отговорни бизнес практики, в Epson целят да демонстрират на тези, които взимат бизнес решенията, че техния избор на IT хардуер може да има въздействие и че с Epson те могат да се доверят на печатните си машини, мастилата, скенерите и проекторите, произведени с мисъл за отговорност и устойчивост. Това със сигурност е двигателя на растежа, и когато идва отвътре - с мисъл за хората, процесите и планетата - това е печеливша стратегия за всички.

 

Разгледайте продуктите на Epson за широкоформатен печат от портфолиото на ГЕД
Най-популярни
Последни