Начало | Блог | Вземи Pitstop Pro - лесно като детска игра

Блог

Вземи Pitstop Pro - лесно като детска игра

Вземи Pitstop Pro - лесно като детска игра

Бърза корекция на файлове и качествен печатен резултат

 

Дебора Корн, междугалактическият посланик в Принт галактиката (Printerverse), провежда разговор с Андрю Бейс-Колинс, старши продуктов мениджър в Enfocus за PitStop. Enfocus PitStop е решение за проверка корекция и редактиране на PDF файлове, наложило се като стандарт в печатната индустрия.

Enfocus PitStop се е превърнало във водещо име, особено що се отнася до сферата на полиграфията. Това признание от индустрията не идва само за една нощ. Откакто беше пуснат за първи път през 1997 г., PitStop Pro се разпространява успешно в отделите за предпечатна подготовка по целия свят.

Това стана възможно, защото от Enfocus са се ангажирали да развиват и разработват инструменти за своите потребители, които да ги запазят продуктивни, ефективни и конкурентоспособни на все по-предизвикателно развиващ се пазар.

Непрекъснатото усъвършенстване на портфолиото си от продукти и сътрудничеството с други решения на пазара поддържа Enfocus на водеща позиция като ориентирана към клиента печатна екосистема.

 

Deborah Corn (IAttP): Защо мислите, че този продукт [PitStop] допада на толкова много доставчици на печатни услуги?

Andrew Bailes-Collins (ABC): Отговорът е точно там в началото [...] PitStop позволява на хората да коригират файловете и да направят нещата правилни [...] Има хора, които използват този продукт от вече 10 - 15 години. Софтуерът остана в крак с нуждите на своите клиенти.

Винаги има известна доза непредсказуемост при качеството на файловете, които клиентите изпращат на печатниците. PitStop е безценен инструмент за борба с такъв тип проблемни PDF файлове.

Независимо колко свързани и цялостни са файловете идващи за печат, на предпечатния отдел неизбежно остава задача да направи нужните корекции и по този начин да направи клиентите щастливи.

 

IAttP: Скептично настроена съм към инструментите за предварителна подготовка (preflight), защото те не могат да поправят самите дизайнери и печатниците трябва да се справят с проблемните файлове.

ABC: Независимо дали автоматично или ръчно, ние използваме нашите умения и софтуер, за да сме сигурни, че отговаряме на очакванията.

През годините PitStop постига прогресивен напредък, благодарение на разработените нови възможности. Без изключение те са налични и в PitStop Pro 2018.

Именно тази година компанията Enfocus беше призната от Асоциацията за технологии за печат (Association for Print Technologies for Red Hot Technology) в категорията “управление на цвета, предпечат и печатни медии” (Color Management, Prepress & Premedia) за иновативните функции, добавени в PitStop Pro 2018.IAttP: Наистина, през 2018 г. пуснахте на пазара обновена версия. Какви бяха някои от актуализациите за това?

ABC: В новата версия имаме технология, наречена Action Lists в PitStop, която ви позволява да направите свои собствени персонализирани системи проверки и корекции.

Това, което направихме, беше да добавим Visualizer, за да е достатъчно дори начално ниво на умения за работа с програмата, за да се извлече максимална полза от тази функционалност. Така добавихме още нещо, което да помогне на потребителите.

PitStop Pro 2018 също така съдържа функции за подобрена обработка на цветовете Pantone, създаване на баркодове, инструменти за разширено векторно редактиране и табло за анализиране - PitStop analytics.

Таблото за управление е вградена опция, която позволява на потребителите да виждат текуща и историческа информация около дейностите на PitStop в тяхната среда.

Информацията за броя на работните места, често срещаните проблеми и тенденциите в производителността се показват в лесен за разбиране визуален формат.

 

IAttP: Освен отбелязването/маркирането на проблемите с файловете, какви са някои от финансовите ползи, които PitStop предоставя на своите клиенти?

ABC: Ако вземеш частта с проверката, философията при нея е, че колкото по-надолу по производствената линия имаш проблем, толкова повече пари би ти струвало. [...] Едно от основните предимства на PitStop е фактът, че той идентифицира проблеми и ги поправя, преди те да започнат да ви струват пари, както биха стрували с хартия и пластини или време. Другата част е фактът, че можете не само да намерите проблема, но и да направите нещо по въпроса.

 

Проверка на клиентските файлове за успех в предпечата
Най-популярни
Последни