Начало | Блог | Управление и точност на цветовете в Brückner & Neuner GmbH

Блог

Управление и точност на цветовете в Brückner & Neuner GmbH

Управление и точност на цветовете в Brückner & Neuner GmbH

"ORIS Press Matcher // Web гарантира последователен цвят на различни системи за печат, независимо от модела на принтера или печатниця процес.", споделя Bernd Neuner, управляващ директор в Brückner & Neuner GmbH, Obertshausen.

Компанията за дигитален медия дизайн е създадена през 1993 г. в Obertshausen от двама истински професионалисти, които преди това са научили бизнеса в една от най-известните фирми за печат и предпечат във Франкфурт. Днес компанията има 35 високо мотивирани служители и прави производство за клиенти от цяла Германия и съседните страни. Brückner & Neuner инвестират в дигитален печат скоро след откриването на компанията и след закупуването на експонатор и скенер. Те често произвеждат широк спектър от печатни материали за взискателни клиенти, вариращи от визитни картички и флаери до дизайн и разработка на цялостни изложбени щандове.

Днес компанията предоставя на потребителите мощна и едновременно с това лесна за използване система за редактиране, която може да се използва чрез защитен достъп. "Една от най-силните ни страни е цялостното обслужване, което можем да предложим, включващо консултантски услуги и специално обучение на нашите клиенти. Въпреки че приемането на PDF на пазара направи много неща значително по-лесни, ние все още в повечето случаи проверяваме и редактираме клиентските файлове преди печат. С тази услуга ние се отличаваме от печатници, предлагащи услугите си по интернет. В същото време нашите клиенти откриват, че много често всъщност нашите услуги са по-евтини. Особено когато нещата трябва да се движат бързо и не се вижда друго решение, редовно клиентите чуват "просто отидете при Bruckner & Neuner GmbH", казва Bernd Neuner с усмивка.

Компанията сравнително бързо решава да използва ORIS Press Matcher // Web. "Клиентите очакват цветна точност за тяхната корпоративна идентичност и еднакво възпроизвеждане на цветовете на различни системи за печат, без да се навлиза в продължителни процеси за съвпадение на цветовете. От известно време се съгласихме със стандарта ISO Coated v2, често използван в офсетовия печат, който използваме като неутрално пространство за комуникация, за да създадем независими изходни данни. Сега имаме много по-добра цветова равномерност и с функцията за оптимизация на сивия цвят постигаме по-добър сив баланс по време на целия печатен процес на всички наши системи", обяснява Rainer Bayer, оперативен мениджър в Bruckner & Neuner GmbH и отговарящ за управлението на цветовете.

Той допълва: "Само за кратко тествахме софтуера в производствени условия в нашата компания, с подкрепа от близо от CGS. Веднага след това решихме да съгласуваме всички съществуващи цветови системи с ISO стандарта, като използваме ORIS като цветен сървър - от оформлението на файлове в отдела за предпечат до широкоформатния принтер с еко-солвентни мастила.”

"В рамките на много кратко време успяхме да подобрим качеството и ефективността на нашия отдел за дигитален печат. Откакто използваме до голяма степен автоматизиран процес за трансформация на цветовете, всеки тук може да се изявява. Това ни позволява да постигнем перфектни резултати в най-кратки срокове, вместо да се налага да минаваме през досаден процес по обработка", заключава Bernd Neuner.

Най-популярни
Последни