Начало | Блог | Пълно портфолио от Epson услуги за немски ресторант Alitalia

Блог

Пълно портфолио от Epson услуги за немски ресторант Alitalia

Пълно портфолио от Epson услуги за немски ресторант Alitalia

В наши дни, за да бъде успешен, един ресторант се нуждае от нещо повече от вкусни ястия, добро обслужване и усещане за комфорт за клиентите.

Това се случва, защото компаниите все повече използват т.нар. „хапване навън“ като възможност да информират свои клиенти относно нови продукти и решения, тъй като това дава много по-добър резултат, отколкото стандартната формална обстановка. Нищо не може да демонстрира добрите намерения по по-добър начин от първокласната храна. Представете си една прекрасна Saltimbocca (ястие от телешко месо, прошуто, градински чай), „подправена“ с продуктова презентация, направена с проектор без никакво трептене на картината.

Отлична кухня - високо ниво ИТ-инфраструктура

Stephan Bittner, партньор в ресторантАlitalia, намиращ се в Хамбург, е съвсем наясно с този подход от времето, когато е работил за ИТ-компания за обучения. Той казва:

Клиентите ни са предимно хора от корпоративните среди, които обичат да използват нашата добра локация за организиране на събития с клиенти или служители. Именно затова за нас беше пределно ясно от самото начало, че в допълнение на добрата храна, трябва да предложим и висококачествена ИТ-инфраструктура.“

Дълго време централният квартал на Хамбург се е използвал предимно като пасище. Днес той е популярно място за бизнес и не се посещава често от широка публика. Е, добро място ли е за ресторант? „Да,“ казва Stephan Bittner, „защото, за да посрещнем нуждите на нашите клиенти, осигуряването на места за паркиране за компаниите и техните посетители са по-важни за нас, отколкото случайните посетители, които просто се разхождат и се отбиват за парче пица.“

За да осигури висококачествено меню, той е осигурил трима професионални италиански готвачи. А за ИТ-оборудване разчита безрезервно на Epson, като се доверява напълно на цялото портфолио на компанията.

Направен по поръчка дизайн на фототапет

Фототапетите играят изключително важна роля, когато стане дума за впечатлението, което едно помещение оставя. Както светлите цветове създават илюзията, че стаята е по-голяма, а тъмните точно обратното, така и помещенията със северно изложение е добре да се използват топли и създаващи уют цветове, а пък за южно изложените, пастелните тонове са почти задължителни.

Ако, както в повечето ресторанти, имаме голямо пространство, разделено на отделни зони и ниши, тогава то може да бъде облагородено с подходящ фототапет.

В ресторант Alitalia, фототапетът е отпечатан с широкоформатен принтер Epson от серия SureColor SC-S по дизайн на клиента. Ключов фактор за крайното решение за избор на принтер е както качеството на готовия продукт и цветовете, така и устойчивостта на готовия фототапет. Цветовете не бива да избледняват или да се зацапват от вода или слънце, или при докосване от клиенти. Ако фототапет със забележителен дизайн вдъхновява клиентите, то невзрачният би имал нежелан обратен ефект.

Epson и менютата

Същите правила са в пълна сила и за менютата. Топ ресторанти като Alitalia променят и обогатяват асортимента си постоянно, а като следствие променят визията на менютата си ежеседмично, защото следват принципа, че хората се хранят с очите си.

Менюто винаги трябва да изглежда ново и свежо; не бива да бъде окъсано или с бледи, затихващи цветове. Мастиленоструйният Epson WorkForce Pro перфектно се справя с тази задача, защото освен защитата от зацапване и водоустойчивостта, мастилото също печели точки за издръжливост на цветовете.

И така ако няколко капки от прекрасното вино Venetian Rocco Rosso се окажат върху менюто, печатът няма да пострада и текстът ще си остане четим. Дори и етикетите за вино са принтирани с персонализиран дизайн. Индустриалният принтер за етикети SurePress L-4033AW на Epson прави това възможно.

3LCD технологията в пълна хармония с любимата ни паста

Множество корпоративни събития с презентационна цел се провеждат в Ristorante Alitalia, където са инсталирани два проектора от серията на Epson EB-1776W

Тъй като нашите гости много често правят такива презентации, изключително високо оценяват наличието на вече инсталирани ИТ-системи.“ допълва Stephan Bittner. „Пространството е достатъчно голямо, с прекрасна осветеност и натурални цветове, но и wireless връзката също е много-много важна част от събитието.“

И това не е проблем, разбира се, за апликацията iProjection на Epson. То прави възможно предаването на информация от всякакви мобилни устройства към проекторите без никакво усилие. А ако гостите пожелаят да вземат копие с тях след презентацията, Stephan Bittner ще услужи веднага с Epson DiscProducer PP-100N, който произвежда мултимедийни DVD-та, докато гостите все още са заети и се наслаждават на пастата си.

Отпечатване на сметката с Epson

Всеки касов апарат показва услугата и цената непосредствено едни до други както за клиента, така и за компанията. За да изпълни тази функция, апаратът трябва да е надежден, с ясен и висококачествен дисплей. И също така да печата касови бонове с отлично качество. Epson е водещ световен лидер на пазара за фискални принтери от много години и Ristorante Alitalia се доверява на този опит. Освен всичко принтерът на Epson TM-T88V е изключително икономичен. Например има специална функция, която автоматично оптимизира височината на линията на всека касова бележка, като по този начин пести хартия. Принтерите притежават и ENERGY STAR квалификация.

Използвайки продуктите на Еpson през годините в моята компания за обучения, ние сме убедени в качеството на решенията, поради което нямаме никакви съмнения относно решението ни - пълно доверие към цялата продуктова линия на Epson. Погледнете само с каква техника разполагаме в нашия ресторант и ще разберете колко голяма и широкообхватна е гамата продукти на Epson и областите на техните приложения.“


В изпълнението на проекта участваха:

  • Продукти на Epson с бизнес приложения;
  • Поръчкови фототапети отпечатани с SureColor SC-S;
  • Менюта отпечатани с инкджет принтер WorkForce pro;
  • Етикети за вино отпечатани с индустриална печатна машина SurePress L-4033AW;
  • Презентации проектирани с 2 проектора Epson EB-1776W и CD-та и DVD-та записани на DiscProducer PP-100N.
Най-популярни
Последни