Начало | Блог | Още повече възможности за автоматизация чрез PitStop Server със Switch Core

Блог

Още повече възможности за автоматизация чрез PitStop Server със Switch Core

Още повече възможности за автоматизация чрез PitStop Server със Switch Core

В тази статия ще разкажем как работят работният поток за проверка и корекции на PDF файлове Enfocus PitStop Server и Switch Core в една стройна система, която позволява бързо входиране, автоматична обработка и разпределение на изходния файл в подходяща за него папка. Със софтуера за автоматизация на Enfocus се преодоляват редица пречки, които могат да доведат до хаос в предпечата, затова ви представяме какво можете да постигнете в своя процес, използвайки PitStop Server и Switch Core.

Ето и един бърз преглед на темите, които искаме да ви представим:

 1. Каква е формулата за спестяване на време при автоматизация с PitStop Server
 2. Интеграцията на PitStop Server с други софтуерни инструменти
 3. Как да повишите възможността за автоматизация на PitStop Server 
 4. Ползите, които поучавате със Switch Core
 5. Как работят заедно PitStop Server и Switch flow?
 6. Добавяне на функции и възможности към потока в Switch

 

  

Каква е формулата за спестяване на време с автоматизацията с PitStop Server 

Enfocus PitStop Server е с нас от дълго време. Не за друго - просто работи. При това добре. Казано накратко, той е един централен инструмент за валидиране и редакция на PDF файлове. Той позволява да се обедини на един сървър автоматизираният прифлайт и редакциите на PDF-a. С други думи, всеки във вашата печатница може да добавя файлове в горещи папки и да остави PitStop Server да ги обработи с профили за прифлайт и списъци с действия. 

По принцип автоматизацията спестява много време в печата и това е една от причините много хора да смятат, че бъдещето на печата се крие в автоматизацията. Обработката с горещи папки, от своя страна, е базисен елемент на автоматизацията. Има една малка ръчно извършвана стъпка, която е следвана от сложен процес на автоматична обработка, което завършва с друга малка ръчна стъпка. Автоматизацията с PitStop Server спестява на предпечатарите купища време. Наред с това, тя затвърждава постоянството, като поддържа всички процеси на едно място. Без да изпадаме в подробности за редакциите, които са възможни с инструмента, е важно да се отбележи, че PitStop Server може и да изпраща имейли за резултатите от действията си.

 

Интеграцията на PitStop Server с други софтуерни инструменти

За да интегрирате PitStop Server с други решения, с които вече разполагате в печатницата си, можете да настроите успешния изходен файл да бъде същият като хот фолдър за монтаж на страници, RIP или DFE фолдър. Когато това се прави в реално време, предпечатарите пускат PDF файлове във входящите папки на PitStop Server и след успешен прифлайт и редакция, PDF-ът се входира в следващия инструмент от веригата на работния поток, базиран на работа с горещи папки. 

И така, работният ви поток изглежда горе-долу така:

 

 

Как да повишите възможността за автоматизация на PitStop Server 

Възможността за автоматизация на PitStop Server става експоненциално по-голяма, когато на сцената се появи и Switch Core. Всъщност дадената по-горе екранна снимка реално изобразява потока Switch (Switch flow). Преди да ви разкажем какво представлява Switch, нека първо поговорим за настройките на PitStop Server.

 1. Създайте гореща папка в PitStop Server
 2. Задайте на PitStop Server коя папка да проследява
 3. Прикачете Списъци за прифлайт и действия към горещата папка
 4. Задайте на PitStop Server какви отчети да направи и къде да постави
 5. Задайте на PitStop Server в кои папки да постави поръчките, които са преминали проверката успешно или не са успели

Това покрива основите на работата с гореща папка в PitStop Server. Разбира се, той може още да използва променливи за смарт прифлайт, да изпраща имейли за уведомяване, да поставя файлове за поръчки в различни по вид фолдъри след обработка, а освен това има и механизъм за работа с под-фолдъри в една поръчка. Той е мощен инструмент, а конфигурацията му се извършва лесно. 

 

Ползите, които поучавате със Switch Core

В крайна сметка, какво може да прави за вас Switch Core? Той помага и играе важна роля в това да оптимизирате, персонализирате и да поемете контрола над печатните процеси. Вече споменатата базисна настройка всъщност се прави по един и същи начин. Нaред с интерфейса на Switch, тази настройка е визуално представяне на това, откъде идват файловете и къде отиват. Списъкът с допълнителни функционалности ще ви накара да почувствате, че сте удвоили възможностите си.

 • Гъвкави работни потоци без ограничения в структурата на фолдърите
 • Проследяване и общ преглед на поръчките, базирано в браузър (job boards)
 • Автоматично получаване на файл и пренасяне чрез FTP и имейл
 • Сортиране на файлове и проследяване, базирано на вида файл, името на файла, поръчката и променливите характеристики на документа
 • Преименуване на файлове и архивиране
 • Разделяне и сливане на PDF файлове
 • Промяна от PDF към JPEG  

За да постигнете същия работен поток на PDF файла: входящ файл, проверка, изходен файл в Switch, стъпките са също толкова директни и ясни, колкото и в PitStop Server:

 • Създавате входящ фолдър в мрежата си
 • Поставяте файла в началото на потока Switch 
 • Задавате в потока стъпката за PitStop прифлайт и/или списък с действия 
 • Добавяте изходящия файл в своя поток Switch. 

 

Как работят заедно PitStop Server и Switch flow?

Pitstop Server

 

Switch

 

На всеки от фолдърите в потока Switch е причислен същият физически фолдър като в PitStop Server. Предпечатарите пускат файловете на същото място и файловете ще бъдат завършени, както се очаква. Въпреки това, горещите папки в PitStop Server не биха били активни. Всъщност, те няма нужда да бъдат създавани на първо място в PitStop Server, за да може Switch да работи с тях. 

Този пример само илюстрира как да постигнете същите настройки, които сте имали, когато правите миграция от PitStop Server към това да го използвате заедно със Switch Core. Когато PitStop Server и Switch Core бъдат инсталирани на един и същ сървър, Switch може да използва вашите профили за прифлайт (preflight profiles), списъци с действия (action lists) и сетове с променливи характеристики, без да има каквато и да било допълнителна конфигурация. Те могат да бъдат избирани в Switch от възможностите за конфигурация на Enfocus PitStop Server.

Разгледайте още възможности, които софтуерите за автоматизация и интеграция на процеси и софтуери дават на печатното производство.

 

Добавяне на функции и възможности към потока в Switch

Оттам насетне можете да надграждате този поток. Можете да го дупликирате и да добавяте различни функции. Switch може да получава файлове от FTP сайт или имейл, да разархивира, да сортира, после да проследява файловете до задания в PitStop Server, които вече сте създали и утвърдили. След фазата на PitStop, файловете може да бъдат проследявани, преименувани, прегрупирани, изпращани по имейл, отново поставяни на FTP сайт или каквото бихте искали да се случи след това. Това се случва само в установения сценарий на Switch, без да има нужда някой да работи по файловете между отделните стъпки.

Още по-хубаво е, че Switch ви позволява да създавате специални табла, с които да проследявате работния си поток в точките, за които ви е важно да знаете повече. В таблото, което виждате по-долу, се проследява историята на поръчки, актуален процент на поръчки, които са на ключови точки от работния поток, и сборът на всички поръчки, които се обработват в момента.

Добавянето на Switch Core към работния поток за проверка и корекции на PDF файлове Enfocus PitStop Server очевидно има своите предимства. Разбира се, визуално нещата ще изглеждат различно, но профилите за прифлайт на PitStop, списъците с действия и сетовете с променливи характеристики се създават и управляват по същия начин, по който сте свикнали да ги виждате. Издигането до по-отворена платформа за автоматизация може да изглежда предизвикателно, но щом веднъж сте се потопили във възможностите на PitStop Server, ще усетите желанието да разберете какви неща още можете да правите с него.


Прочетете накратко кои са основните ползи от софтуерите за автоматизация и интеграция на процеси и софтуери

Вижте още от предимствата на самостоятелния работен поток за проверка и корекции на PDF файлове Enfocus PitStop Server.

 

Най-популярни
Последни