Начало | Блог | Лесен преглед на PDF файлове - мираж или приключение?

Блог

Лесен преглед на PDF файлове - мираж или приключение?

Лесен преглед на PDF файлове - мираж или приключение?

Бързо и лесно преглеждане на PDF файлове за печат с разработката на Hybrid Software - PackzView

 

От създаването на един нов печатен файл до излизането му в готов отпечатан вариант се изминава дълъг път. Често в процеса на работа по този път са замесени различни фактори и различни участници. Както казва литературният герой Шерлок Хоумс: “Моя стара максима е, че като изключиш невъзможното, онова, което остава, е истината, колкото и невероятна да изглежда.” В случая - понякога невъзможното разбирателство какво се вижда в първоначално създадения дизайн файл и готовия печатен продукт често успява да скрие истината някъде там в продължителната комуникация.

Случвало ли ви се е да обсъждате с клиент или печатница някои различия и казуси между проект и отпечатан резултат, последвани от часове телефонни спорове кой какво вижда във файла на компютъра си?

Много често отговорът на този въпрос е предвидим - комуникацията между доставчика на печатни услуги и клиента понякога може да се окаже доста тромава и трудна. Особено когато става въпрос за дизайни на етикети и опаковки, където файловете могат да бъдат много сложни, възникват хиляди въпроси или догадки. Често, в такива случаи първият въпрос за уточнение между спорещите страни в дискусията е с какъв софтуер е преглеждан PDF файла.

 

Какви са познатите до този момент възможности?

Платен софтуер / безплатен софтуер / лупата на Хоумс

На пазара има много популярни и по-малко разпространени софтуерни продукти с цел проверка. Някой от тях са скъпо платени, други безплатни. Някой са с повече функционалности и възможности за проверка на различни файлови формати, други - силно лимитирани. Често се случва използването на различни платформи от двете страни да попречи на качествената комуникация. А това увеличава разходът на време и ресурси.

Разбира се, някой хора ще кажат, че нямат доверие на каквито и да е било софтуери. Винаги можете да се превъплътите в кожата на Шерлок Хоумс и да преглеждате файловете си на око. Това обаче, със сигурност ви гарантира наличие на човешка грешка в даден момент. Все пак и вие и Хоумс понякога имате нужда от почивка.

А знаете ли, че съществува малко популярен, но много успешен продукт за преглед на PDF файлове за печат и то специално насочен към дизайна за опаковки и етикети?


PackzView е лесно за употреба и изключително бързо решение за точен преглед на PDF файлове за печат.
Употребата на софтуера обаче, може да бъде универсална, защото в него могат да се преглеждат и други често разпространени графични формати като EPS,TIF, PSD, JPG  и др.

Оценявайки ситуацията на пазара и необходимостта от разработване на нов продукт, от Hybrid Software ни предоставят специално приложение. Поначало те създават новия си софтуерен продукт с цел проверка главно на дизайни за опаковъчната индустрия.

С помощта на PackzView сега ще можете да извършвате по-голяма част от дейностите по преглед и проверка на PDF файлове, за които най-често сте ползвали Acrobat Pro или по-нефункционална алтернатива.

 

Какво можете да прегледате в един PDF файл чрез PackzView?

Не е нужно да сте Шерлок Хоумс, за да откриете някой пропуск, използвайки PackzView. Софтуерът предлага структуриран преглед на всички ресурси, налични в PDF файла. Това са така наречените обекти:

 • налични цветоотделки;
 • слоевете на документа;
 • вградени изображения;
 • използвани шрифтове;
 • запазени цветови профили;
 • разпознати баркодове;
 • геометрията на файла;
 • зададено свиване или параметри на растеризация при RIP.

 

Какви са ключовите функционалности на PackzView?

Трудно е да съберем всички функции на даден софтуер в една кратка статия. Ето защо сме избрали да се фокусираме само върху най-основните и важни според нас:

 • Практически безкрайно ниво на увеличение на изгледа за качествен контрол, по-мощно дори от лупата на Хоумс :)
 • Коректна визуализация на файла с помощта на ICC профили, вкл. на надпечатване (overprint) и прозрачности (transparency).
 • Възможност за визуализация на комбиниран файл от цветоотделени 1-bit Tiff файлове.
 • Инструменти за измерване на цвят (пипета) и разстояния между обекти (линия)
 • Показване на файла в режим на контури (wireframe)
 • Цветоотделен изглед на файла с възможност всяка цветоотделка да се показва като черно-бяла или негативна;
 • Визуализиране на обектите със зададена прозрачност, с настроено надпечатване или приложен трапинг
 • Показване на местата във файла, където има сумарно намастиляване над определен лимит, както и растерови точки след RIP под или над зададен праг
 • Намиране на елементи със или без зададени параметри за растеризация, както и такива с конфликтни настройки.

Следете сайта ни и социалните мрежи за още подробности за софтуера.С PackzView проверката на файлове от неразрешим казус вече се превръща в лесна и достъпна за всеки… та дори и Хоумс би ви завидял! :)

 

Най-популярни
Последни