Начало | Блог | Kodak печели две златни награди на Canadian Print Awards през 2017 г. за технологиите на NEXPRESS и термални експонатори

Блог

Kodak печели две златни награди на Canadian Print Awards през 2017 г. за технологиите на NEXPRESS и термални експонатори

Kodak печели две златни награди на Canadian Print Awards през 2017 г. за технологиите на NEXPRESS и термални експонатори

Kodak печели две златни отличия през номври 2017 г. на канадските печатни награди за най-прогресивния печатен процес с дигитални мастила (мастилено-струйни или тонер) и в категориите за офсетов доставчик със своята NEXPRESS дигитална печатна машина и мултикасетната технология за KODAK TRENDSETTER и ACHIEVE термални експонатори.

Близо 300 печатници и доставчици на технологии от цяла Канада се събраха в Palais Royale в Торонто, Онтарио, за 12-ите годишни награди, за да отличат най-добрите в печата, екологичното изпълнение и постиженията в индустрията.

KODAK NEXPRESS с непрозрачно бяло сухо мастило, притежаващ способността за автоматично смесване на бялото, взе златната награда за „Най-прогресивния процес на печат“ в категорията за печат с дигитални мастила. Функцията Auto White Blend е значителен напредък, позволяващ на потребителите на печатните машини KODAK NEXPRESS лесно да добавят бяло мастило към CMYK изображение чрез управление на поръчката без предварителен дизайн или предпечат.

NEXPRESS с непрозрачното бяло сухо мастило отваря врата за приложения, печатащи на прозрачни или цветни носители, и осигурява превъзходна непрозрачност за едно преминаване, в сравнение с множеството преминавания на други устройства, осигурявайки повишена производителност. Тази способност, една от многото нови функции на платформата NEXPRESS, заедно с новоразработения NEXPRESS Substrate Expansion Kit, който дава възможност на печатниците да отпечатват върху по-дебел картон и синтетични печатни медии, позволява на клиентите да разграничават печатни материали и да насърчават използването на печат върху други форми на комуникация.

В категорията за офсетов печат, мултикасетният модул на Kodak за линиите KODAK TRENDSETTER и ACHIEVE термални експонатори получава златната награда в категорията „Най-прогресивен печат“. Новият мултикасетен модул (MCU) има до 65% по-малък отпечатък и изразходва до 80% по-малкo енергия от другите MCU модули, налични на пазара, за съпоставими CTP устройства.

Докато експонира, термалният експонатор TRENDSETTER използва само 770 вата, а ACHIEVE използва само 400 вата - еквивалентно на няколко крушки. Компактният дизайн на MCU е от съществено значение и за печатниците, които искат да подобрят продуктивността си чрез автоматизация, но нямат достатъчно физическо пространство в предпечата. Термалните експонатори TRENDSETTER и ACHIEVE са напълно съвместими с безпроцесните пластини SONORA, така че печатниците могат да спестят още повече пространство в предпечатния отдел чрез елиминиране на проявителната машина.

„За нас е чест да получим това огромно признание на канадските печатни награди за напредъка, постигнат от Kodak, за технологиите ни за дигитален и офсетов печат“, споделя Todd Bigger, вицепрезидент на Print Systems Division, Kodak. „Иновациите, които Kodak представи с платформата NEXPRESS и нашите термани експонатори ACHIEVE и TRENDSETTER, продължават нашия фокус върху това, да помагаме на доставчиците на печатни услуги да увеличат гъвкавостта, да намалят разходите и да подобрят устойчивостта си, като в същото време отварят вратите за разработване на нови приложения, които да развиват бизнеса им.“

Kodak NEXPRESS
Kodak Nexpress е висок клас производствена дигитална печатна машина с пет печатни секции, която дава възможност на дигиталните и офсетовите печатници да печатат голям набор от изделия с ефекти и довършителни работи, като останат конкурентни в малките и средни тиражи. Nexpress e разработен съвместно с Heidelberg и е предвиден за натоварени производства, които имат нужда от различни опции и довършителни ефекти и които искат да се разграничат от стандартния четирицветен печат.

Kodak TRENDSETTER
CTP термален експонатор, предназначен за печатници, които имат нужда от високо, стабилно и повтаряемо качество на експонация. Използвайки уникалната, патентована технология на лазера Kodak SquareSpot, Trendsetter предлага експонация на добре оформени квадратни печатни точки, устойчиви на вариации в процеса на експонация, за печат по най-добрия начин всеки път.

Kodak ACHIEVE
CTP термален експонатор за пластини с размер до 838 х 990 мм, предназначен за малки и средни печатници и студия, които се нуждаят от стабилност и повтаряемост на качеството. Базиран на успешния Kodak Trendsetter и използвайки новата лазерна глава Kodak TH5, Achieve T400 дава възможност на печатниците да стартират собствен отдел за експонация на пластини с оптимални средства.


Още по темата:
• Кратък преглед на възможностите на платформата KODAK NEXPRESS ZX
• Какво е геометрична компенсация при CTP термалните експонатори: Технологията за експониране Kodak SQUAREspot
• Безпроцесните пластини разширяват обхвата си в печата с UV мастила

Най-популярни
Последни