Начало | Блог | Какво е рециклирано CTP с гаранция от доставчика

Блог

Какво е рециклирано CTP с гаранция от доставчика

Какво е рециклирано CTP с гаранция от доставчика

Златната среда между закупуването на ново оборудване за експонация и закупуването ѝ втора ръка, без знание за историята на машината.  

Независимо дали смятате да закупите термален CTP експонатор, защото сте решили да затворите този процес в рамките на вашето производство, или искате да подмените стара машина с по-модерна такава, пред вас стоят два избора:

 • Да си купите ново CTP от водещ производител, което идва с пълна гаранция и последните технологии в експонацията на пластини
 • Да си купите втора ръка CTP без ясна история, с възможни скрити проблеми и често без възможност за поддръжка от обучени специалисти

Първата опция дава всички предимства на новото оборудване и последните технологии. Обикновено е комбинирана със сервизна поддръжка, инсталация, обучение на персонала, но за съжаление не всяка печатница може да си позволи изцяло нова машина. От своя страна, втората опция изисква по-малка инвестиция и на пръв поглед изглежда по-атрактивно. Наистина е възможно да се намери качествена машина втора ръка. И все пак този вариант винаги крие риска от ниско качество на закупената машина поради непознаване на историята на машината.   

Съществува и трети вариант, който предлага най-доброто от двете възможности - рециклирано сертифицирано оборудване с гаранция от доставчика. Рециклирано CTP с гаранция от доставчика представлява употребявана машина, която се продава от доставчика след привеждането ѝ в актуално състояние.

Можете да разгледате специалния сайт на ГЕД, на който ще намерите както рециклирани машини, така и друго употребявано оборудване и интересни предложения за софтуери.

 

Етапите от процеса на сертифициране на термални експонатори

Всеки експонатор, който участва в програмата, преминава през дефинирана процедура, за да може клиентът без притеснение да закупи употребявано CtP за дългосрочно ползване в производството си. Тя се състои от следните стъпки:

Обстойна оценка

Процесът започва с подробен оглед, който установява дали машината има всички части и дали е в добро състояние.

Тестване

След това се подменят филтрите и частите нуждаещи се от смяна, с оригинални части на Kodak. Ако електрониката е остаряла или е спряна от производство (SCSI), се заменя с най-актуалното. Също така се инсталира и най-новият софтуер и фърмуеар, най-новият и актуален компютърен хардуер и последната операционна система Windows.

Някои компании, предлагащи използвано CTP оборудване, ще инсталират пиратски софтуер и с друг хардуер, които са за „заобикаляне“ на компютърните ограничения, но не отговарят на предизвикателства, които създава остарялата „вътрешна“ CTP електроника, която все още е SCSI.

Процес по сертифициране

Крайният резултат от този процес е CTP устройство, което е сертифицирано, и отговаря на същите спецификации, на които и оригиналният експонатор, с нови оригинални части, и е обновено, за да отговаря на най-новите технологични стандарти. Също така, всяка CTP машина, продадена през програмата KCP, автоматично се квалифицира за плана за поддръжка на Kodak.

 

Историята на рециклирания термален експонатор

Историята на рециклирания термален експонатор се проследява лесно. Когато съществуващ клиент на Kodak иска да замени своето оборудване, Kodak изкупува старото CTP и продава ново на клиента.

Старото CTP се връща във фабриката на производителя и преминава през задълбочена диагностика и анализ.

 • Заменят се всички консумативни части на машината
 • Сменят се всички части, които са износени или могат да бъдат износени от нормалната работа на машина
 • Заменят се всички части за които диагностиката показва нужда от замяна
 • Цялата комуникация на машината се заменя с модерна инфраструктура с актуален управляващ компютър на Dell
 • Лазерната глава се подменя, ако на нея има отчетени повече работни часове

Реално с нова лазерна глава от актуален модел и модерна комуникация, CTP-то се превръща в актуален модел машина с всички предимства, които носят последните разработки.

 

Ползите за печатницата от избора на сертифициран термален експонатор

Закупувайки рециклирана машина, вие получавате всички изброени ползи, но също така и:

 • Пълна гаранция от производителя за период от три месеца
 • Машина с пълна история и ясен произход
 • Пълна комплектовка на работеща система за експонация
 • Работещо решение с подменени части и без скрити проблеми
 • Избор от налични машини с кратък срок на доставка

И накрая, но не на последно място, машината се предлага с цена за сертифицирано оборудване, която е изключително атрактивна. 

Вижте ползите от закупуване на сертифицирано оборудване от официален дистрибутор.

 

Сайтът на ГЕД за рециклирано оборудване

На специалния сайт на ГЕД ще намерите както рециклирани машини, така и друго употребявано оборудване и интересни предложения за софтуери. Предложенията са за сертифицирани термални експонатори и печатно оборудване, подбрани машини с провеждана редовна профилактика, лицензиран софтуер втора ръка и други.


Вижте всички видове термални експонатори в категорията Термални CTP експонатори за офсет и флексо с висока резолюция.

Вижте още подробности за рециклираните термални CTP експонатори за офсетови пластини.

Разгледайте актуалните предложения за рециклирано оборудване на специалния сайт на ГЕД.

Най-популярни
Последни