Начало | Блог | С какво е полезен за предпечатните процеси онлайн магазинът Enfocus Appstore?

Блог

С какво е полезен за предпечатните процеси онлайн магазинът Enfocus Appstore?

С какво е полезен за предпечатните процеси онлайн магазинът Enfocus Appstore?

Enfocus Appstore е онлайн магазин за допълнителни възможности за Enfocus Switch. От него могат да се закупят разширения на функционалността на продукта, които да бъдат инсталирани и приложени веднага. По този начин бихте могли да разширите своите Switch работни потоци.

Enfocus Switch има своята общност от специалисти, в това число потребители, системни интегратори и партньори от цял свят. През годините тази общност се разрасна и сега знанията се споделят в множество канали.

 

Enfocus Appstore за сътрудничество с клиенти и партньори

Enfocus Appstore е част от политиката на компанията за прозрачност и сътрудничество с клиенти и партньори. Той е базата на новия бизнес модел на фирмата, в който Enfocus предоставя платформата, а общността изготвя най-различни решения и интеграции за Switch в духа на взаимопомощ и толерантност. Това способства фокусирането на Enfocus върху разработването и обновяването на базовите функционалности на Switch (т. нaр. Core Engine), с които поемате в свои ръце контрола над работните си потоци.

Enfocus App Store main page

 

Към кои клиенти от печатната индустрия е насочен Appstore?

За да можете да използвате Enfocus Appstore, е необходимо да имате лицензиран Enfocus Switch, който да е обвързан с вашия Enfocus идентификационен номер (Enfocus ID). Enfocus Switch използва приложения на трети страни за връзка на системата с други приложения или платформи, или изпълняващи определени операции.

Един немалък брой такива приложения са включени в инсталацията на Switch и могат да бъдат използвани при наличие на лиценз за “Configurator” модул (т.нар. „конфигуратори“). Останалата част е достъпна през магазина AppStore. 

Някои разработчици предоставят своите приложения безплатно, но повечето решения се закупуват на принципа на абонамент. За използването на приложения от AppStore не се изисква лиценз за модула „Configurator”.

Enfocus Appstore е насочен към 2 аудитории, като самият онлайн магазин представлява връзката между тях. Това са: 

  • потребители на Switch;
  • разработчици на софтуер или приложения.

 

Употреба на Enfocus Appstore

Най-общо казано, потребителите на Switch могат да ползват платформата, за да разширят функционалността и обхвата на своите Switch работни потоци. За разработчиците на софтуерни приложения, както и за потребители, разработили такива за собствено ползване, платформата предоставя възможност за продажба на тези продукти. 

Разработчиците на софтуер могат да запълнят свободния капацитет на своите екипи, а потребителите със собствени разработки имат възможността да възвърнат част от инвестицията си, предлагайки своите приложения за продажба в Appstore.

Употреба на Enfocus Appstore за потребители на Switch

Потребителите на Switch могат да се възползват от Appstore, следвайки 4 лесни стъпки:

Стъпка 1: Влезте в Switch

Използвайте своя Enfocus ID, за да влезете в Switch. След това Вашата Switch инсталация ще бъде автоматично разпозната от Enfocus Appstore.

 

Стъпка 2: Разгледайте приложенията

След като успешно сте се идентифицирали със своя Enfocus ID, можете да търсите и разглеждате приложенията в панела „flow elements” на Appstore.

 

Стъпка 3: Изпробвайте или купете приложение

След като намерите приложение, което бихте искали да използвате, можете да започнете безплатен 30-дневен период на изпробване или да закупите абонамент за него.

 

Стъпка 4: Добавете към Switch и използвайте

След като сте закупили приложението (или сте започнали своя 30-дневен период на изпробване), трябва само да провлачите приложението с мишката във вашия работен поток. За тази цел не ви е необходим модулът “Configurator”.

 

За разработчици на софтуер или приложения

Enfocus Appstore ви дава възможност да станете създатели на приложения и да споделите своите знания и опит с Enfocus Switch общността. Можете да:

  • споделите своите решения в един глобален онлайн магазин;
  • интегрирате напълно своето приложение със Switch;
  • да се възползвате от промоционалните активности, осъществявани от Enfocus и партньорите им.

За разработчиците на приложения Enfocus може да предостави специален “developer” лиценз на Switch, както и да улесни комуникацията им с дилъри на Enfocus така, че да осигурят най-правилното решение за всеки индивидуален клиент.

 

Какво ще откриете в онлайн магазина Enfocus Appstore

Броят на приложенията, достъпни в AppStore от създаването му в началото на 2016 г. непрекъснато нараства. За по-лесното им организиране и търсене, те са подредени в следните основни групи:

  • Комуникация – за следене и изтегляне на споделени файлове през DropBox и WeTransfer, за изпращане на SMS известявания, за преглед и одобрение на PDF файлове от клиентите и др.;
  • Конвертиране на файлове и изход – за конвертиране на документи към PDF, за обработка на електронни таблици, генериране на миниатюри и т.н.;
  • Управление на потоците – приложения за манипулиране на страници от един файл, за брой копия на печат, за изпълнение на други апликации и интеграция с други приложения;
  • За работа с метаданни – захват на метаданни от различни източници и конвертиране на файлови формати към служебна информация
  • Монтажи и разделяне – за разделяне на размера на страниците на парчета (tiling), за обединяване на страници в електронни монтажи и др.

 

AppMatch свързва идеи за приложения с разработчиците им

Ако сте разработчик на приложения, но нямате готово приложение или идея за него, или ако имате идея, но ви липсват уменията и ресурсите за разработката ѝ, можете да се възползвате от AppMatch. AppMatch свързва идеите с потенциални разработчици на приложения.

Когато някой разработчик на приложения прояви интерес към идея на потребител, Enfocus прави връзка между двете страни, за да започне разработката. По време на самия процес, потребителя има възможността да тества приложението и да дава обратна връзка, за да се убеди, че то отговаря на неговите очаквания и нужди.

 

Изпратете запитване за платформата за автоматизация на работата с файлове Enfocus Switch, чиито работни потоци можете да разширявате с приложенията от онлайн магазина Enfocus Appstore!

Най-популярни
Последни