Начало | Блог | Какво е Enfocus Appstore?

Блог

Какво е Enfocus Appstore?

Какво е Enfocus Appstore?

Enfocus Appstore е онлайн магазин за допълнителни възможности за Enfocus Switch. От него могат да се закупят разширения на функционалността на продукта, които да бъдат инсталирани и приложени веднага. По този начин Вие бихте могли да разширите своите Switch работни потоци.

Switch има своята общност от специалисти, в това число потребители, системни интегратори и партньори от цял свят. През годините тази общност се разрасна и сега знанията се споделят в множество канали, като например Форумът на Enfocus и Официалната LinkedIn група на потребителите на Switch.

Enfocus Appstore е част от политиката на компанията за прозрачност и сътрудничество с клиенти и партньори. Той е базата на новия бизнес модел на фирмата, в който Enfocus предоставя платформата, а общността изготвя най-различни решения и интеграции за Switch в духа на взаимопомощ и толерантност. Това способства фокусирането на Enfocus върху разработването и обновяването на базовите функционалности на Switch (т. нaр. Core Engine).

Enfocus App Store main page

 

За кого е Appstore?

За да може да използвате Enfocus AppStore е необходимо да имате лицензиран Enfocus Switch, който да е обвързан с Вашият Enfocus идентификационен номер (Enfocus ID). Enfocus Switch използва приложения на трети страни за връзка на системата с други приложения или платформи, или изпълняващи определени операции. Един не малък брой такива приложения са включени в инсталацията на Switch и могат да бъдат използвани при наличие на лиценз за “Configurator” модул (т.нар. „конфигуратори“). Останалата част е достъпна през магазина AppStore. Някои разработчици предоставят своите приложения безплатно, но повечето решения се закупуват на принципа на абонамент. За използването на приложения от AppStore не се изисква лиценз за модулът „Configurator”.

Enfocus Appstore е насочен към 2 аудитории, като самият онлайн магазин представлява връзката между тях. Това са:

 • потребители на Switch
 • и разработчици на софтуер или приложения.

Най-общо казано, потребителите на Switch могат да ползват платформата, за да разширят функционалността и обхвата на своите Switch работни потоци. За разработчиците на софтуерни приложения, както и за потребители, разработили такива за собствено ползване, платформата предоставя възможност за продажба на тези продукти. Разработчиците на софтуер могат да запълнят свободния капацитет на своите екипи, а потребителите със собствени разработки имат възможността да възвърнат част от инвестицията си, предлагайки своите приложения за продажба в Appstore.

За потребители на Switch

Потребителите на Switch 13, ъпдейт 1 или на по-висока версия могат да се възползват от Appstore, следвайки 4 лесни стъпки:

 • Влезте в Switch

Използвайте своя Enfocus ID, за да влезете в Switch. След това Вашата Switch инсталация ще бъде автоматично разпозната от Enfocus Appstore.

 • Разгледайте приложенията

След като успешно сте се идентифицирали със своя Enfocus ID, можете да търсите и разглеждате приложенията в панела „flow elements” на Appstore.

 • Изпробвайте или купете приложение

След като намерите приложение, което бихте искали да използвате, можете да започнете безплатен 30-дневен период на изпробване или да закупите абонамент за него.

 • Добавете към Switch и използвайте

След като сте закупили приложението (или сте започнали своя 30-дневен период на изпробване), трябва само да провлачите приложението с мишката във Вашия работен поток. За тази цел не Ви е необходим модулът “Configurator”.

За да посетите Enfocus Appstore, натиснете ТУК.

За разработчици на софтуер или приложения

Appstore Ви дава възможност да станете създатели на приложения и да споделите своите знания и опит с Enfocus Switch общността. Можете да:

 • споделите своите решения в един глобален онлайн магазин
 • интегрирате напълно своето приложение със Switch
 • да се възползвате от промоционалните активности, осъществявани от Enfocus и партньорите им.

За разработчиците на приложения Enfocus може да предостави специален “developer” лиценз на Switch, както и да улесни комуникацията им с дилъри на Enfocus така, че да осигурят най-правилното решение за всеки индивидуален клиент.

Какво има в AppStore

Броят на приложенията, достъпни в AppStore от създаването му в началото на 2016 г. непрекъснато нараства, като в момента той е над 50. За по-лесното им организиране и търсене, те са подредени в следните основни групи:

 • Комуникация – за следене и изтегляне на споделени файлове през DropBox и WeTransfer, за изпращане на SMS известявания, за преглед и одобрение на PDF файлове от клиентите и др.;
 • Конвертиране на файлове и изход – за конвертиране на документи към PDF, за обработка на електронни таблици, генериране на миниатюри и т.н.;
 • Управление на потоците – приложения за манипулиране на страници от един файл, за брой копия на печат, за изпълнение на други апликации и интеграция с други приложения;
 • За работа с метаданни – захват на метаданни от различни източници и конвертиране на файлови формати към служебна информация
 • Монтажи и разделяне – за разделяне на размера на страниците на парчета (tiling), за обединяване на страници в електронни монтажи и др.

 

AppMatch свързва идеи за приложения с разработчиците им

Ако сте разработчик на приложения, но нямате готово приложение или идея за него, или ако имате идея, но Ви липсват уменията и ресурсите за разработката й, можете да се възползвате от AppMatch. AppMatch свързва идеите с потенциални разработчици на приложения.

Потребителите могат да споделят своите идеи за приложения, попълвайки формата ТУК. Те ще бъдат споделени с разработчиците, с които Enfocus работи.

Ако сте разработчик на приложения, можете да започнете работа с Enfocus, като изпратите и-мейл на appcreation@enfocus.com.

Когато някой разработчик на приложения прояви интерес към идея на потребител, Enfocus прави връзка между двете страни, за да започне разработката. По време на самия процес, потребителя има възможността да тества приложението и да дава обратна връзка, за да се убеди, че то отговаря на неговите очаквания и нужди.

Най-популярни
Последни