Начало | Блог | Как се постига точно конвертиране на спот цветове за правилни цветни проби за печат на опаковки

Блог

Как се постига точно конвертиране на спот цветове за правилни цветни проби за печат на опаковки

Как се постига точно конвертиране на спот цветове за правилни цветни проби за печат на опаковки

Спот цветовете са интегрална част от опаковъчната индустрия. Но тяхната употреба носи и определени неудобства. Прочетете как можете да разрешите лесно много проблеми с помощта на правилния софтуер за управление на цвета.

Спот цветовете са интегрална част от печата на опаковки. Те са впечатляващи за окото, поддържат у клиентите съзнание за бранда и допринасят да се предотврати фалшифициране на продукта.

Искате ли да разберете повече за това, какво представлява печатът с разширено цветово пространство и какви са ползите от него за печатниците? Вземете детайлен материал по темата Какво е печат с разширено цветово пространство и защо този метод за печат се очертава като голяма тенденция.

Употребата на спот цветове обаче има и своите предизвикателства. Специалните мастила се свързват с по-високи разходи и по-дълго време за производство поради допълнителен обем мастило, повече промени в мастилата и удължено време за изготвяне на крайния продукт.

 

Точно възпроизвеждане на спот цветове

Тези проблеми се разрешават с автоматизирания софтуер за управление на цвета за дигитални и конвенционални печатни машини ORIS X Gamut. Изцяло автоматизираният софтуер за управление на цвета успява точно да разкодира индивидуалното ДНК на всеки от спот цветовете и да го конвертира към фиксирана палитра от до 9 цвята на дигитални и конвенционални печатни машини. 

Резултатът е точно възпроизвеждане на спот цветове, за които чрез безпроблемната интеграция на ORIS Flex Pack може да се постигне съответствие на цветовото пространство на целевата печатна машина и да се визуализира на физическата цветна проба.

 

 

Елементи от процеса, които отпадат с използването на софтуера за управление на цвета ORIS X Gamut

Промените в мастилото и времето за почистване на печатната машина намаляват значително. Повече поръчки може да се обработят на същата машина, а хартиеният отпадък се редуцира осезаемо. Има дори и повече предимства, като например че няколко поръчки на клиенти могат да се комплектоват заедно с едно пускане на машината. Крайният ефект: Значително повишение на производителността с по-ниски разходи и спестяване на много време. 

В допълнение към печата на опаковки и етикети, ORIS X Gamut намира широко приложение за работата на екипите от фотографските печатници. Въвеждането на допълнителни цветове към процеса повишава наситеността на цветовете в изображението и води до превъзходно възпроизвеждане на RGB изображения.


Прочети повече за предимствата, които дава автоматизираният софтуер за управление на цвета за дигитални и конвенционални печатни машини ORIS X Gamut 

Разгледай и останалите инструменти за управление на цвета от портфолиото на ГЕД с продукти на доказани международни разработчици. 

Най-популярни
Последни