Начало | Софтуер | Профилиране, управление и конверсии на цветови пространства | Конверсия на профили и цветови пространства | ORIS X Gamut - софтуер за създаване на многоканални цветови профили за печат на опаковки
ORIS X Gamut - софтуер за създаване на многоканални цветови профили за печат на опаковки Разгледайте галерия

CGS ORIS X Gamut - софтуер за създаване на многоканални цветови профили за печат на опаковки

Софтуер за създаване на цветови рецепти от седем или осем фиксирани цвята, с които можете да постигнете голямо цветово пространство, като спестите мастило и намалите подготовките на печат

Свържете се с нас
Описание
Приложения
Блог
Новини
Демонстрация, инсталация и поддръжка

Описание

CGS ORIS X Gamut е уникален софтуер с който можете да печатате с фиксиран набор от мастила, като създавате рецепти са постигане на зададените във файла цветове.

 

Изпрати запитване

 

Ако работите с много цветове и печатате с Pantone може бързо да се сблъскате с цената на мастилата, нуждата от голям склад на мастила и разходите свързани с миенето на машината и подготовката на всяка следваща поръчка.

ORIS X Gamut е напълно автоматичен софтуер за управление на цветовете за печат с разширено цветово пространство, на машини за дигитален печат, машини за флексо печат и машини за офсетов печат. Използвайки стандартни 7 и 8 цветни цветови комбинации, можете точно и лесно да пресъздавате спот цветовете, за които иначе бихте използвали отделни Pantone цветове, като добавяте оранжево, зелено и виолетово към стандартните цветове.

Вече няма нужда да се занимавате със смесване на специални мастила. Благодарение на X Gamut можете да използвате пълните възможности на вашата машина и мастила, така че да печатате файловете с максималния ефект, на който е способна технологията с която разполагате. Това е не само по-лесно, но и помага да спестите значително количество средства. В X Gamut можете да намерите и доста от функциите на ORIS Web Matchher // Web.

 

Точно пресъздаване на спот цветове и корекции

Обикновено се използва фиксиран набор от мастила, който се състои от четирите стандартни процесни цвята CMYK, като се добавя оранжево, зелено и лилаво, въпреки, че много други комбинации също са възможни.

На тази база използвайки X Gamut вие можете да печатате с разширено цветово пространство, за да можете да възпроизведете много по-голям набор от цветове. 

Освен точното възпроизвеждане на специалните цветове на различните марки и продукти, софтуерът позволява и оптимизация и верификация на крайния резултат. С други думи ORIS X Gamut извилича информацията за Spot и CMYK/RGB цветовете в поръчката и ги превръща в раширена рецепта за машината.

 

Подобрена сатурация при печат на изображения и снимки

Втората област в която X Gamut може да ви донесе значителни ползи е работат с RGB файлове. Благодарение на това, че софтуерът реално позволява да печатате с пълното цветово пространство на машината резултатите, които постигате на печат са брилянтни цветове, видимо по-добри от тези, които могат да се постигнат на конвенционален печат.

 

Как можете да постигнете максималното цветово пространство на вашата машина и да печатате специални спот цветове без да сменяте мастилата на машината

Тайната на перфектният резултат е интелигентното разделяне и конверсията на измерените във файла цветове във фиксираните мастила, които са заредени на машината. По този начин можете да печатате специални спот цветове на продукти и марки без да има нужда да поръчвате специалния Pantone. 

Още повече, че конверсията се прави така, че да се използват възможно най-малкото цветове от фиксираната палитра, като по този начин ако файлът позовлява можете да печатате с по-малко цветове. Избягват се и ефектите на моаре. Намалява се значително общото намастиляване, което подобрява сушенето и последващите операции.

Отпечатвайки готовите тестови таблици софтуерът може да направи профили на вашите машини и да създаде рецепта за конверсията на цветовете. Измерванията могат да се направят с някой от поддържаните стандартни спектрофотометри.

Ако имате нужда можете да работите както с Pantone и HKS библиотеки, така и със собствени библиотеки, които създавате сами или вкарвайки данни създадени със софтуера за описване на стойностите на цветовете ORIS CxF Toolbox

 

Основни функции на софтуера за създаване на цветови рецепти ORIS X Gamut

 • пресъздаване на спот цветове, без използването на специални мастила
 • подобряване на спот цветовете и крайният резултат на печат
 • по-добра сатурация на цветовете при печат на RGB изображения
 • създаване на дефинирани от потребителя тестови таблици
 • разделяне, оптимизиране и конвертиране на файлове със спот цветове в мулти-канални данни
 • създаване на мулти-канални профили
 • връзка с библиотеката на Pantone, както и възможност за създаване на собствени библиотеки
 • импорт на CxF данни
 • поддръжка на CxF / X-4 данни за точно предаване на цветовете
 • връзка с CxF облака
 • проста проверка на качеството
 • проверка на процеса с ORIS Certified // Web
 • лесна настройка стъпка по стъпка

 

Награди и отличия за ORIS X Gamut

 • ORIS X Gamut е награден като най-доброто решение за управление на цвета от European Digital Press Awardsна FESPA Global Print Expo 2019.

 

Изпрати запитване

Демонстрация, инсталация и поддръжка

Демонстрация и тестове

Имате възможност да видите и тествате голяма част от нашите продукти, за да се уверите в тяхната функционалност и да видите как те биха оптимизирали вашата дейност. Правилната оценка на продуктите, техните опции и обхвата на дейностите по тяхното внедряване ви гарантира бърза възвръщаемост на инвестицията и гладко преминаване към новите, оптимизирани методи на работа.

 • демонстрация на продукта и представяне на различни сценарии на работа
 • тестове с реални поръчки и демонстрация на възможностите за решаване на реални казуси
 • провеждане на тестове в реална производствена среда


В случай, че имате интерес към демонстрация на този продукт, можете да се свържете с нас през бутона "Свържете се с нас" по-горе, през формата за контакт на сайта или като ни пишете на sales@gedbg.com


Инсталация и обучение

Ние предлагаме цялостно обслужване на нашите клиенти и сме на ваше разположение по всяко време. Нашият опитен екип може да осигури:
инсталация на продукта след закупуването му

 • интеграцията му с други продукти и системи
 • обучение за използване на продукта, както и добри практики за работа
 • цялостна поддръжка по време на експлоатацията му


Нашият опит и инструменти за водене и реализация на проекти помагат за бързата и лесна интеграция на продукта и бързата възвращаемост на инвестицията.


Поддръжка

Нашите специалисти са обучени и сертифицирани от производителя и могат да осигурят поддръжка на вашите системи, така че да функционират максимално ефективно. Ние сме на разположение за:

 • въпроси и консултации свързани с продукта и неговото приложение
 • отстраняване на проблеми свързани с продукта
 • създаване на работни потоци и профили на работа
 • обучение на персонала, както и на нови кадри постъпили след закупуването на продукта

В случай, че имате проблем с Oris X-Gamut или се интересувате от възможностите за поддръжка, които можем да предложим можете да се свържете с нас, като изпратите имейл на help@gedbg.com

 

Изпрати запитване

Вашата регистрация е успешна!
За да достъпите този ресурс моля, попълнете формата за регистрация!

Ако вече имате направена регистрация моля, натиснете тук.

captcha

* Полетата са задължителни!

Регистрация
Вход
Вход
Забравена парола
Вход