Новини

Mutoh Europe и CGS обединяват сили за проби върху реален материал
27 Октомври / 2020 г.

Mutoh Europe и CGS обединяват сили за проби върху реален материал

Термосвиваеми етикети, етикети без повърхностно покритие и велпапе - на пазара има много приложения, за които потребителите търсеха подходящо решение, позволяващо проби директно върху реалния материал, но нямаше нищо достатъчно приемливо - досега. Това търсене вече има своя отговор.

 

Пробите директно върху реалния материал вече са възможни

Mutoh Europe и CGS обявиха уникално решение от край до край за дигитален печат, специално разработено за проби директно върху реалния материал при печата на опаковки. Това чисто ново решение е базирано на добре познатия софтуер за цветни проби и макети на опаковки Flex Pack на CGS ORIS. Отсега нататък софтуерът ще поддържа Mutoh ValueJet 628 MP, 24’ (инча) широк дигитален мастиленоструен принтер с пиезо технология, който е специално оптимизиран за специфичните изисквания на опаковъчната индустрия. 

В комбинация с новоразработените латексови мастила (C, M, Y, K, Lc, Lm, White) тази цялостна система от софтуер и хардуер покрива точно тези приложения на цветните мостри, за които трансферният филм и използването на традиционните водно базирани и екосолвентни мастила не са най-добрата алтернатива.

Новото комбинирано решение е вече достъпно и много добре прието в Япония. Сега то се предлага и на европейския пазар. 

Вижте още за софтуерите за изработка на макети на опаковки.

 

Латексови мастила - специално от CGS и Mutoh

Латексовите мастила са нетоксични, пигментирани мастила в летлив разтвор с отлично прилепване върху основи с покритие и без покритие. Специално разработените от CGS и Mutoh мастила XG resin Inks лесно покриват цветово пространство по ISO Coated или GRACoL стандартите.   

“Виждаме огромен потенциал в нашето общо решение за специфични нишови приложения, които допълват съществуващия ни бизнес за проби чрез трансферен филм в комбинация с екосолвентни мастила. Първата ниша, към която се насочихме, са компаниите, специализирани в производството на термосвиваеми етикети,” каза Heiner Mueller, Sales Director Packaging в CGS ORIS.

Отзивите от първите клиенти в Европа са много позитивни. “Всички бяха развълнувани само след няколко дни употреба. Резултатите имат качество като на контрактна проба и благодарение на ролата за автоматично навиване на материала, системата е подходяща за работа без надзор и следователно дори за ултра-къси тиражи“, продължава Mueller.

 

Още някои предимства на латексовите мастила серия XG

Новата серия латексови мастила XG не само ще позволява печат върху медии без покритие, но също ще дава на професионалистите възможността да , и благодарение на уникалните възможности за разтягане и свиване на новите XG мастила. 

Освен това, втората важна ниша е изготвянето на проби на етикети без покритие и на велпапе. За разлика от UV мастилата, мастилата CGS ORIS XG ще запазят външния вид и усещането, както и всички други физични свойства на реалния използван материал за печат. Това означава, че пробите ще имат физическото усещане на крайния продукт.

“Не е възможно да покрием тези приложения с трансферен филм, екосолвентни мастила или мастила на водна основа. Гледайки напред, ние също проучваме допълнителни възможности за решението VJ-628MP/FLEX PACK/CGS ORIS XG INKS, като например нетъкани платове, етикети за дрехи или полиетиленови торбички.” добавя Mueller. 

“Изключително доволни сме да си партнираме със CGS ORIS и да осъществим заедно едно иновативно решение за дигиталния печат за професионалистите в областта на опаковките” коментира Mitsuo Takatsu, Mutoh Europe’s Managing Director.

 

ValueJet 628MP в комбинация с новите мастила

Основата на ValueJet 628MP е базирана на съществуващото шаси на екосолвентния принтер ValueJet 628. За да се покрият специфичните изисквания на дизайнерите на опаковки и да се адаптира шасито на принтера към уникалните характеристики на мастилата CGS ORIS XG, принтерът работи с насочена въздушна струя със средна температура и ниско налягане, която в комбинация с вградените контактни нагреватели, позволява на мастилата CGS ORIS XG да изсъхнат върху непокрити основи, без да ги излага на прекалена топлина.

Освен това, системата за транспортиране на медии е оптимизирана, за да позволи зареждането с широк набор от хартии и фолиа, включително много тънък полиетиленов свиващ се филм и притискащите ролки, транспортиращи основата, могат да бъдат деактивирани/изключени поотделно.

За да се справи с бялото CGS ORIS XG INKS, Mutoh интегрираха вътрешна система за рециркулация на мастилото. Принтерът ValueJet 628MP е снабден също с 10 кг система за поемане на ролки и има механизъм за отделяне на отпечатаните листове от принтера.

 


Прочетете още за системата за макети и мостри на опаковки с правилни цветове CGS ORIS Flex Pack // Web


Вижте повече за Софтуерите за изработка на макети на опаковки


 

Вижте интересни варианти за разширение на цветовата гама с помощта на софтуер.


Разгледайте по-подробно едно от по-новите предложения за опаковки за хранителната индустрия на CGS ORIS.