Начало | Блог | Как да постигна успех чрез интеграция на моята MIS система

Блог

Как да постигна успех чрез интеграция на моята MIS система

Как да постигна успех чрез интеграция на моята MIS система

MIS печатна система за всеки

Системите за управление на информацията (Management Information Systems) безспорно са задължителен елемент за успешно движение на една производствена печатница, която има различни по характер и специфика поръчки. Тези системи са мозъкът на всяко действие, придвижващо печатното задание към следващ етап.

Много печатници разчитат на MIS системите за управление на бизнеса си. Броят на доставчиците на тези софтуери обаче е поразителен. Да изберете правилния инструмент за вашия бизнес се оказва трудна задача.

С търсене в Google на „mis software for print business“ има над 20 милиона резултата. Разбира се, това е подвеждащо число, но погледът към първите няколко страници с резултати разкрива доста различни решения. Между тях все трябва да има общи функции, както и уникални такива, а в крайна сметка има и правилния за всеки бизнес.

 

Комуникация между системите за ефективно печатно производство

Доверието в печатната MIS система е лесно, когато бизнесът е пряк производител с ясен дългосрочен план, подаден от клиента. Лесно е, когато предлаганите продукти или услуги са изградени на база стандартна и добре дефинирана поръчка. 

Въпреки това, в дивата природа на печата, винаги има изключения, винаги има ултра-спешна поръчка, често има грешно подадени файлове или неправилна информация. MIS системата трябва да може да се справя с тези видове аномалии, особено след като аномалиите при печатното производството са нещо напълно обичайно. Трябва, но не това се случва в реалния свят. 

Единственият начин, по който MIS платформата може да бъде ефективна при пускането на поръчката „в дивото“, е ако поддържа и придвижва през етапите на процеса много точни данни за състоянието на поръчката. За тази цел, трябва да има двупосочна комуникация между мозъка и крайниците на бизнеса.

 

Възможни усложнения при планиране

Повечето MIS софтуери се справят доста интелигентно с планирането на печатни задания. Много от тях използват алгоритми или логика, която граничи с Изкуствен интелект. Системите калкулират и преценяват използването на субстрати, възможности на машините, варианти за налагане и натоварване. 

Всеки собственик, който наскоро е разглеждал MIS системи, би бил впечатлен от опциите, които може да прави печатницата му. При ситуация на аномалии или нестандартни поръчки, комуникацията между всички участници става все по-важна, когато всяко решение частите от пъзела е от значение. Мощните печатни MIS системи трябва да могат да отчитат бизнес операциите подобно на завършено ядро, работещо като едно цяло. 

Но - отново, ефективността зависи от поддържането на динамични (често променливи) данни за поръчката. Поръчките на хартия са много къси допълнения към данните за поръчката. Много печатници получават задания на хартия, които пътуват през работния процес и се връщат към фактурирането, пълни с ръчно надписани бележки. Без тази информация да се върне в MIS системата, ситуацията може никога да не се подобри.

 

Точни данни за печатната поръчка

Интегрирането на MIS системата с производството е ключов фактор за намаляване на грешките и времето в печата. 

Данните са богатство! Корекция: точните данни са богатство!

Ръчното актуализиране на състоянието на поръчката и разходите е добро начало, но често се могат да доведат до забавяне и съществува висок риск за грешки.забавя и има възможност за грешка. 

Тази песен продължава да звучи, така че си струва да го споменем още веднъж. Двупосочната комуникация или още по-добре, многопосочната комуникация през цялото производство е от първостепенно значение. Данните от печатницата със сигурност могат да се събират ръчно. Разбира се, това е по-добре, отколкото изобщо. 

Проблемът се крие в човешката грешка и навременност на подаване на информацията. Операцията Lights out звучи като фантазия за много собственици на печатници. Автоматизацията не е нещо новаторско или нечувано до сега. Бизнес успехът по-скоро вече разчита на подобряване на автоматизацията и вкарване на колкото се може повече ръчни процеси в автоматизация. 

Това не означава, че е късно да започнете. Означава, че целта трябва да бъде - едновременна интеграция на бизнес ниво и на производствено ниво.

Онлайн магазинът / организаторът поръчки трябва да говори с MIS системата. Тези двете платформи трябва да говорят с производството. Предпечатните дейности трябва да бъдат известни на MIS системата. Промените в поръчката, таксите и разходите, както и статусите на поръчките и информацията трябва да бъдат прозрачни и достъпни през целия производствен и бизнес процес. Автоматизираното довършително оборудване трябва да получава точни инструкции. Известията за доставка трябва да отиват обратно до MIS системата и съответно онлайн магазинът / организаторът поръчки. Интеграцията на данни между всички тези допирни точки на поръчката води до истински ефективна автоматизация. Колкото повече печатната MIS система знае, толкова по-добро планиране, ценообразуване и организация на времето ще има в целия бизнес.

Изборът на MIS система може да се сведе до една ключова точка. Доставчикът на MIS система отворен ли е за дългосрочни бизнес отношения? Не избирайте първия, който намерите, просто защото сте чули, че е добре да имате. 

Гледайте поне пет демонстрации с ясни параметри и информация. Лесно е да се предположи, че има толкова голям избор от доставчици на MIS системи, защото всеки от тях има представа за идеалния клиент. По време на разработката всеки от тях има целеви случай за създаването на платформата. Номерът е в намирането на тази система, създадена специфично за вашия бизнес модел. 

След като изберете вашата MIS система, Enfocus Switch може да свърже реалните данни на поръчката с вашето производство и да постигнете синергията, от която се нуждаете.

 

Предимство на интеграцията печатна MIS система със софтуер за автоматизация Enfocus Switch

Софтуерът за автоматизация на печатни процеси Enfocus Switch позволява на вашата MIS система да управлява цялата верига за печатно производство от край до край.

  • Switch създава комуникационна връзка от вашата MIS система към вашия производствен процес, без да е необходимо ръчно въвеждане на спецификации за поръчките.
  • Работните файлове и свързаните с тях производствени данни могат автоматично да бъдат освободени, когато са изпълнени условията на MIS системата.
  • Грешките, които могат да възникнат по време на въвеждането на данни с ръчно въвеждане, вече не съществуват.
  • Персоналът е освободен от монотонната работа на постоянно повторно възпроизвеждане информацията за поръчките.
  • Switch динамично свързва данните с конкретна поръчка, докато се обработва, давайки възможност на несвързаните преди това системи да върнат обратно информация.
  • Със Switch, който служи като конвейер на производствения процес, файловете с поръчки се оценяват автоматично и се вземат решения за обработка според зададените предварително MIS данни.

Как и защо да не се страхуваме от автоматизация на работния поток

Виж повече за софтуера за автоматизация Enfocus Switch

Най-популярни
Последни