Начало | Блог | HYBRID Software подпомага планирането на поръчки на белгийска печатница за етикети

Блог

HYBRID Software подпомага планирането на поръчки на белгийска печатница за етикети

HYBRID Software подпомага планирането на поръчки на белгийска печатница за етикети

Когато капацитетът за печат на Accent Etiketten надхвърля софтуерните възможности за планиране на производството на компанията, белгийската печатница за етикети се обръща към услугите на HYBRID Software. Решението идва под формата на персонализиран производствен инструмент за планиране чрез водещия в индустрията софтуер за работен поток - CLOUDFLOW.

“Работим с дигитални и флексо печатни машини HP Indigo”, казва Christophe Beke, Ръководител проекти и качествен контрол. “Първоначално бяхме написали собствен софтуер за планиране на поръчки, който работеше в рамките на ERP средата и изпълняваше дейностите доста адекватно. Въпреки това, последните инвестиции в нашия печатен отдел доведоха до това, изискванията за натоварване на заетостта да надвишат възможностите, с които можеше да се справи нашия пакет и разбрахме, че да го пренапишем, ще ни отнеме повече от година.”

“Вместо това започнахме да проучваме предложенията на пазара и когато се запознахме с продуктите от HYBRID Software, веднага се заинтересувахме от потенциала на компанията да отговори на нашите нужди. Установихме тясно сътрудничество с техния екип специалисти разработчици, за да приспособят техния съществуващ инструмент за планиране на производството към нашите конкретни изисквания. Това сътрудничество ни позволи да достигнем до сегашната си позиция.”

Семейният бизнес на Accent Etiketten е специализиран в предоставянето на самозалепни етикети на клиентите в цяла Белгия, Франция и Холандия. В него работят повече от 60 души и печатницата работи с HP Indigo 6600 и 8800 дигитални печатни машини, както и осем и десетцветни флексо печатни машини. Те се използват денонощно пет дни в седмицата и освен това в планираното им натоварване, Accent Etiketten иска да включи своите мощности за рязане и опаковане.

Bert Van der Perre е Мениджър продажби за Бенелюкс в HYBRID Software и е тясно ангажиран участник в проекта. “В новата работна среда информацията за поръчката се изпраща от MIS системата на Accent Etiketten директно в CLOUDFLOW, използвайки XML файлове”, обяснява той. “Инсталирахме мениджър на устройствата в рамките на CLOUDFLOW, за да дефинираме съответните детайли за всяка машина, осигурявайки параметри, които включват минимално време на изпълнение, време за настройка, скорост на производство, брой на станциите за печат, време за подмяна на ролките и време за почистване. Решението включва “календар за свободно време”, който отчита фактори като отпуски на персонала, поддръжка, възможност за допълнителни смени и др.”

“Както е описано в XML, въз основа на техническите подробности за дадена поръчка и срока за изпълнението й, CLOUDFLOW проверява до каква степен машината е в готовност и възлага поръчката на печатната машина или друго оборудване, както и осигурява определен интервал от време за работа. Както при всички наши CLOUDFLOW базирани решения, това, което създадохме за Accent Etiketten, е достъпно като HTML5 уеб интерфейс, така че е лесно достъпно за други компании”, казва Bert Van der Perre.
Предимствата на Accent Etiketten са многобройни с вече оптимизиран график на поръчки, водещи до подобряване на сроковете за доставка и по-голяма производителност. Компанията е водеща печатница за етикети в Белгия, а по време на Labelexpo Europe 2017 HP Indigo награди Accent Etiketten със своята награда “Шампион за най-бързо израстване в северна Европа” (Fastest Growth Champion in Northern Europe).

Christophe Beke допълва историята. “Всички наши предпечатари използват PACKZ - софтуерът за редактиране на HYBRID Software, така че вече имахме връзка с доставчика.”, казва той. “Да можем да се свържем директно със своите софтуерни инженери по този нов проект беше страхотно, тъй като това означаваше, че се възползвахме от изключително бързи отговори и решения.

“Имплементирахме пакета на HYBRID Software в две фази и го използваме с нашите дигитални печатни машини и режещо оборудване от около четири месеца. Настройването на нашите флексо машини е по-сложно, така че оставихме това за втората фаза, която започна преди няколко седмици. Обучението и монтажът минаха добре и постигнахме чудесна прозрачност в процеса на доставка в цялата организация. Този нов инструмент за планиране ни помага да останем на предни позиции, когато говорим за технологии, и можем да го използваме с всяка следваща инвестиция, надграждаща печатните ни технологии.”, казва г-н Beke.

За HYBRID Software
С офиси в Белгия, Германия, Италия и САЩ плюс глобална партньорска мрежа, HYBRID Software е компания за разработка на софтуер, фокусирана върху иновативни инструменти за производителност за индустрията на графичните изкуства. Работният поток CLOUDFLOW на HYBRID Software, продуктите за редактиране и интеграцията PACKZ предлагат уникален набор от предимства, които включват работен поток с Native PDF файлове, независими за производителя решения, базирани на индустриални стандарти, мащабируеми технологии и ниски разходи за притежание. Тези продукти се използват от стотици клиенти по целия свят във всички области на предпечат и печат, включително етикети и опаковки, сгъваеми картони, велпапе, широкоформатен и дигитален печат.

 

Желаете да се убедите в качеството и ползите на този продукт? Свържете се с нас за персонална демонстрация и консултация.

Свържете се с нас

Най-популярни
Последни