Начало | Блог | Epson подпомага развитието на печатницата за етикети Phénix

Блог

Epson подпомага развитието на печатницата за етикети Phénix

Epson подпомага развитието на печатницата за етикети Phénix

Френска компания навлиза успешно в сектора за производство на етикети за вино и ХВП с помощта на Epson SurePress L-4033A.

Никак не е случайно, че името на компанията е точно Phenix Labels. След упорита борба за поддържане на семейният бизнес, докато среща постоянна вътрешно фирмена съпротива срещу иновациите, Jean-Pierre Le Brun в крайна сметка решава да създаде своя собствена компания преди 28 години.

Тази негова стратегия се оказва правилна, защото компанията успява да навлезе на пазарите за вино и парфюми, докато все още произвежда големи обеми етикети за селскостопанско производство.

С постоянство Le Brun успява да намери начини да развива бизнеса си в сектора за производство на етикети за вино и хранително-вкусовата промишленост. Повишено е вниманието върху местния и регионалния бизнес, с акцент върху по-късите тиражи, специални услуги и по-голяма отговорност.

Вземайки под внимание тези фактори, Le Brun решава да инвестира в SurePress L-4033A - дигитална печатна машина на Epson за печат на самозалепни етикети на ролка, подходяща за къси и средни тиражи.

„Направих проучване на всички производители и се оказа, че печатната машина на Epson предлага най-добрите решения. Без съмнение качеството и цената на Epson ме мотивираха достатъчно, за да навляза в дигиталния пазар. Освен че останах изключително доволен от бързината на машината, търсех и решение, което може бързо да бъде внедрено.“

Качеството на печата е най-важния фактор

Много компании са фокусирани най-вече върху скоростта на печат, но Phénix разбират, че качеството е също толкова важно, а може би и по-важно, особено когато се произвеждат етикети с луксозен завършек. Jean-Pierre Le Brun споделя: „Отделих много време в изследване качеството на всички машини на пазара и избрах SurePress, защото се оказа, че това е мастиленоструйната машина, която дава най-добро качество. В допълние SurePress може да печата върху медия без покритие, което я прави изключително гъвкава."

Според Le Brun, в ежедневната работа на печатната машина подкрепата на Epson идва като бонус. "Финансовата прозрачност на Epson, от гледна точка на инвестиции, оперативни разходи и поддръжка, категорично правят SurePress перфектното решение за навлизане в дигиталния сектор на по-ниска цена. Печатната машина за етикети също така гарантира , че продукцията бързо става доходоносна и това ми дава възможност да обмислям нови посоки за развитие на бизнеса.“

„Заедно с всичко това,“ продължава той, „въпреки че живеем във все по-виртуален свят, реалният контакт между хората все още е важен и аз имам отлични отношения с моя партньор от Epson. Не само получавам професионално отношение, качество и бързи отговори от отдела за поддръжка, от работата на който съм напълно доволен, но имам и гаранция, че моите средства за производство винаги ще работят.“

Phénix постига забележителен растеж след пристигането на SurePress. "Интересът към дебютът ни в дигиталния печат дойде почти изцяло благодарение на реклама „от уста на уста.““, обяснява Jean-Pierre Le Brun. „Не беше необходимо да извиваме ничия ръка.“

Новите технологии водят до нови договори

Нещата се случиха постепенно. Създавайки графично студио в компанията, за да посреща нуждите на клиенти, които нямат дизайнерски отдели, Phénix
вече беше в състояние да поеме тази работа за търговци и винопроизводители.

В годината след първото инсталиране, Jean-Pierre Le Brun взе решение да закупи втора печатна машина, избирайки този път SurePress L-4033AW. „Бях щастлив с печатната машина, работеше добре с текстурирана хартия, която често се използва във винената индустрия. Освен това успях да постигна икономии от мащаба – използвайки същите мастила, същия софтуер, същата поддръжка – и то на справедлива цена."

Le Brun също така има интерес в бъдеще да изполва и SurePress L-6034VW за печат на висококачествени етикети върху филм, като използва UV-мастила, благодарение на предишен опит в производството на етикети върху филм на принтери Epson. „Моята SurePress L-4033 вече прави чудеса върху филм.“, коментира той. „Екипът от 20 служители на Phénix сега е напълно обучен в дигиталният печат и разбира, че това е бъдещето на компании за етикети като нашата.“

Начинът, по който печатните машини на Epson навлезнаха на френският пазар, с повече от 20 продадени машини за последните две години, е свидетелство за правилния избор на Phenix. В момента Epson е една от водещите компании на мастиленоструйния пазар на етикети във Франция.

Ключови факти

  • SurePress L-4033A предлага широка цветова гама и отлично възпроизвеждане на Pantone цветове;
  • Машината предоставя високо качество благодарение на резолюция до 1440 x 720dpi;
  • Възможност за печат на етикети с ширина от 80 до 330mm, което позволява изключителна гъвкавост;
  • Пигментните мастила на Epson осигуряват отлична здравина на всички медии, включително на текстурирани и синтетични;
  • Възможност за печат върху стандартни материали като гланцови, полу-гланцови и матови медии, както и прозрачни и непрозрачни фолиа, без нужда от предварително третиране.
Най-популярни
Последни