Начало | Блог | Enfocus и HP си сътрудничат за успешно производство

Блог

Enfocus и HP си сътрудничат за успешно производство

Enfocus и HP си сътрудничат за успешно производство

Двете водещи компании в печатната индустрия създават проект за интеграция на системите, с който целят минимално допирни точки, които да спират процеса, за постигане на автоматизирано и стандартизирано печатно производство.

 

HP Indigo с Enfocus Switch

HP е партньор на Enfocus от известно време, като разработва за тях набор от конфигуратори. Те представляват плъгини, които позволяват на Switch да комуникира и изпраща задачи, използвайки интегрирани технологии на HP. Предимствата на партньорството предоставят на клиентите на HP Indigo и Enfocus Switch решение, което автоматизира производството от печатната поръчка, през предпечата, до производството на печатната машина. 

Получаването на поръчката, проверката и корекцията, обработката и изпращането до Indigo са напълно автоматизирани.

 

Функции на конфигураторите на HP Indigo 

В момента съществуват няколко плъгина за работа с печатните машини HP Indigo, наречени конфигуратори, които се инсталират с Enfocus Switch. Тези конфигуратори осигуряват функционалност и комуникация, които по-тясно интегрират HP Indigo в работния процес на Enfocus Switch. Всеки от тях опростява интегрирането на процесите в HP Indigo. Например, конфигураторът за управление на DFE JDF улеснява използването на променливите в поръчката метаданни, за да могат лесно да се задават предпочитанията за работа в печатната машина Indigo.

 • Сървър за печат - HP SmartStream Production Pro Print Server
 • Производствен център - HP SmartStream Production Center
 • Дизайн център (събиране, монтаж, VDP) - HP SmartStream Design
 • Дигитален фронт-енд контрол на JDF - HP Digital Front End JDF Control
 • Цялостен контрол на JDF - HP PageWide Web Press JDF Control

 

Изпълнение на поръчки с режим EPM

В Appstore на Enfocus има и приложение Switch HP Indigo EPM Preflight Solution Enfocus, което двете компании съвместно предлагат. Всеки, който има печатна машина HP Indigo, би трябвало да знае какво означава режим EPM. Накратко, той позволява изпълнението на поръчки с използване на циан, магента и жълто, като спестява кликове и ускорява времето за изпълнение. Черното се симулира с помощта на CMY микс.

В много случаи за определянето кои поръчки могат да се изпълняват в EPM чрез запазване на същата визия като CMYK, може да са нужни много тестови отпечатъци на машината. Това не е нито рентабилно, нито съобразено с времето. Все пак има някои определени критерии. Например, малкият черен текст ще изисква строга регистрация, тъй като се преобразува от един черен канал в три канала. Така на конкретно устройство, в конкретна среда, 9-точков черен текст може да бъде възпроизвеждан с помощта на CMY. Докато друго устройство може да има отклонение от 7-точков текст. Също толкова променливо, едно Indigo може точно да възпроизведе CMYK общо мастило от 180% и друго 210%. Това са стойности, които можем лесно да измерим и използваме, за да начертаем окончателна линия, на която поръчките се възпроизвеждат също толкова добре с помощта на EPM, колкото и с CMYK.

 

CMYK поръчка и EPM поръчка - прилики и отлики

Колкото и добре да се управлява мастилото, ще продължи да възниква въпросът: „Това приемливо и продаваемо ли е?“ Най-просто казано, CMYK поръчката изглежда ли по същия начин като EPM поръчката? Този отговор ще варира значително от човек на човек. HP Indigo EPM Preflight Solution е приложение на Switch, което премахва предположенията от процеса.

 1. Цветни страници - ако заданието е едноцветно черно, EPM не е логичен избор
 2. Спот цветове - тази проверка търси наличието на специфичен спот цвят въз основа на дефиниран от потребителя списък
 3. Малки черни предмети - тънки едноцветни черни линии или малък текст се проверяват спрямо прага
 4. Предимно черно съдържание - проверява за процент от едноцветни черни страници и процент от площта на страницата, която е едноцветна черна
 5. Наситено черно - сравнява съдържанието с потребителски диапазон от CMY микс, използван за създаване на наситено черно
 6. Общо мастило - търси посочени количества на квадратна площ, които надхвърлят общия праг на мастилото
 7. deltaE - проверява страниците с помощта на профил за връзката на устройството с максимален deltaE
 8. deltaC - проверява страниците с помощта на профил за връзката на устройството с максимален deltaC

 

Проверка чрез допустими отклонения

Имайте предвид, че приложението прави тези проверки в този ред и всяка проверка е успешна или неуспешна. Така че, ако заданието се провали в спот цветове, няма да бъде проверено за общо мастило. Много е важно да знаете, че всяка от тези проверки може да се персонализира и праговете могат да бъдат зададени с помощта на променливи. Това означава, че е възможно да се проверява всяка поръчка, като се използват различни допустими отклонения чрез един и същи производствен поток в Switch. Например, клиентът ABC може да се съгласи, че без значение какви цветове на Pantone използват, е добре тези задачи да се изпълняват в режим EPM. Вашата ERP / MIS система може да предаде настройките за проверка на EPM в Switch заедно с PDF файла на заданието.


Вижте още за софтуерите за автоматизация на процесите

Научете повече за софтуера за автоматизация на работата с файлове за печат Enfocus Switch

Изпрати запитване за софтуерния инструмент за автоматизация на обработка на файлове за печат на HP Indigo Switch HP Indigo Preflight Solution

 

Най-популярни
Последни