Начало | Блог | ЧАСТ 2 - Какви са уникалните предимства на технологията NX и защо те са от ключово значение за печатниците

Блог

ЧАСТ 2 - Какви са уникалните предимства на технологията NX и защо те са от ключово значение за печатниците

ЧАСТ 2 - Какви са уникалните предимства на технологията NX и защо те са от ключово значение за печатниците

Виж Част 1 на статията Какви са уникалните предимства на технологията NX и защо те са от ключово значение за печатниците

В Част 2 на статията ще научите:

 

Високата резолюция на експонация ни позволява и използването на уникални растери

Растерите дават свобода на предпечата да компенсират ограниченията на печатните машини и да подобряват значително възприятието за изображенията от крайните потребители.

Kodak NX позволява експонацията на различни растери, с различни параметри, размери и дори комбинации от такива.

 

Стохастичен растер Kodak Staccato NX

Един изключително интересен растер, който можете да постигате с лекота благодарение на Kodak NX. 

Най-доброто е, че можете да го използвате свободно, без да се нуждаете от калибрация на машината, без да трябва да сменяте материала, без да трябва да използвате каквито и да е сложни подготовки.

Стохастичния растер е достъпен в различни размери и помага да решавате проблеми като:

  • липса на пасер по време на печат
  • изображения в ниска резолюция и други подобни
  • избягването на моаре при използване на повече цветове, за които няма свободни ъгли

Kodak Staccato NX е част от работния поток Kodak Prinergy и е създаден специално за Kodak NX системата.

 

Хибриден растер Kodak Maxtone SX

Този хибриден растер е само част от хибридните растери, които са достъпни в екосистемата на Kodak, но е специално създаден за Kodak NX технологията.

В по-голямата част от тоналността използва AM растер, докато много фините елементи преминават към FM растер, което позволява те да се формират от по-големи точки. Можете да управлявате прехода, като избирате размера на точката при която той да започне. 

Въпреки, че в FM растера точките се разполагат на случен принцип, докато в AM растера точките се формират точно според решетката, Maxtone SX създава един изключително фин и плавен преход от единия към другия и създава усещане за плавни преливки в изображенията.

Ако искате да научите повече за различните видове растери, можете да прочетете статията какви са различните видове растери, които можете да използвате благодарение на Kodak Prinergy.

 

 

Как можем да използваме високата резолюция на Kodak NX за да печатаме микротекст

Печатът на микротекст до скоро беше немислим с флексо печат. Просто технологията не позволява да се правят малки точки, които да не заливат и да остават четими, когато са много малки.

Микротектът има няколко приложения, като например печат на елементи за защита на марката, включване на малки информационни текстове, които да не заемат рекламна площ от опаковката и други.

Kodak NX има опция с която можете да експонирате директно печатни точки с резолюция от 9600x4800 dpi. Имате възможност да избирате лесно между резолюция 4800х4800dpi и 9600x4800dpi.

 

 

Как можете да увеличите живота на солвента във вашата измиваща машина с Kodak NX

Животът на солвента в измиващата машина, зависи до голяма степен от количеството фотополимер, който трябва да бъде измит. Дебелите клишета или тези с по-големи непечатни площи създават повече замърсяване в измиващата машина, което после трябва да бъде рециклирано.

Kodak NX има много интересно решение за този проблем, което подобрява ефективността на солвента с 20% до 40%. Опцията е достъпна за операторите само с един клик.

Възможността Invert Trim Waste позволява областите в които няма Tiff файл и които иначе би следвало да бъдат измити, всъщност да бъдат експонирани и полимеризирани. По този начин те не се измиват в машината, а се отрязват изцяло след това и се изхвърлят.

 

 

Какви са основните ползи от “Предимството на Kodak NX” и как те се отразяват на крайния резултат на флексо печата

Когато разгледаме всички възможности, които има системата Kodak NX можем лесно да направим предложение, че тези опции създават допълнителни процеси и придават сложност на работата.

Всъщност уникалността на системата за експонация на фотополимерни форми Kodak NX е точно в това, че предоставя всичко това по изключително лесен за използване начин:

  • Използвате една и съща машина за всички възможности
  • Няма нужда от специална калибрация или подготовка на експонатора - кликвате и експонирате
  • За всички приложения използвате само един вид материал - изключително лесно управление на склада с материали
  • Голяма степен от новите функции могат да се използват на съществуващи инсталации - запазвате стойността на вашата инвестиция години наред

 

Най-популярни
Последни