Начало | Блог | Бранд стратегия на свръхсветлинна скорост

Блог

Бранд стратегия на свръхсветлинна скорост

Бранд стратегия на свръхсветлинна скорост

Динамичното развитие на брандове и компании за потребителски стоки изисква използването на висококачествени инструменти за дизайн и производство

 

Международната компания за изграждане на бранд стратегии Kaleidoscope има нужда от по-бързо решение за рендване на виртуални 3D прототипи, което да представи на клиенти си, произвеждащи опаковки. Те трябва да намерят начин да се справят с деформирането при свиваеми опаковки и iC3D точното решение.

Повече от 20 години независимата консултантска компания Kaleidoscope работи съвместно с марки, произвеждащи потребителски стоки. Компанията им предоставя стратегии, решения за опаковки за успешно навлизане на пазари и индустриален дизайн, прототипи и готови за печат файлове за опаковки. Базирана в Чикаго, Kaleidoscope се разраства, с офиси в Ню Йорк, Синсинати, Лондон и Кувейт Сити. Дори и с много офиси тя продължава да има една единствена мисия.

“Ние се отличаваме от другите компании с това, че предлагаме наистина интегрирана гама от услуги,” казва Peter Sorrentino, Директор Реализации и управление. “Някои правят само прототипи и модели, или само стратегия и дизайн. Ние предлагаме всичко в едно, което означава, че можем да реагираме бързо на пазарните изисквания и да изпълняваме нещата в кратки срокове.”

 

Необходимостта от скорост ...и точност

Kaleidoscope има всички основания да иска висококачествени инструменти за дизайн и производство. Съвременният брандинг на компаниите за потребителски стоки се развива много динамично. Някой от тях искат бързи резултати от нови концепции, преработване и крайни продукти. Въпреки че Kaleidoscope използва всички съвременни инструменти за виртуален преглед и одобрение на триизмерни концепции за опаковки, два големи проблема за компанията останали нерешени.

Първият от тях бил, че традиционното 3D рендване може да отнема много време, ограничавайки броя циклите за прегледи по време на измисляне на дизайна. Вторият се отнасял до нещо много важно за Kaleidoscope - производствтото на термосвиваеми опаковки. За Kaleidoscope поръчките, които включват свиваеми опаковки, времето и икономията на разходи доближават 50%.

Отпечатаните свиваеми опаковки са пословично известни с факта, че е трудно да бъдат проектирани и произведени с голяма точност. Самата медиа е предразположена към деформиране. Понякога на критични за бранда елементи като лога, баркодове и етикети, съдържащи информация за хранителния състав стават неразбираеми при променянето на формата. Пропускът в компенсирането на такова деформиране може да бъде сериозен, дори фатален провал за продукт, който трябва да се дистрибутира глобално. За щастие, iC3D може да реши и двата проблема.

 

Рендване в реално време и…

Една от отличителните черти на iC3D е забележителната му скорост - рендване на итерации на проекти на опаковки в реално време. Като се започне с богата библиотека с 3D модели на опаковки, програмата прави директна връзка с Adobe Illustrator. Дизайнерите могат лесно да прилагат и променят дизайн, създаден в Illustrator, на всяка една виртуална повърхност на модела. Това се случва на момента, така че за кратко време могат да бъдат създадени и представени повече идеи за опаковки. “За нас, около 50% от истинската стойност на iC3D е именно скоростта на рендване.”, споделя Sorrentino. “iC3D е бърз и на добра цена, с много малко действия по метода проба-грешка нужни, за да сте сигурни, че дизайнът ще сработи на опаковката.”

За Kaleidoscope, другите 50% от стойността на iC3D е неговият SmartShrink™ подход към деформирането. “Изработваме много неща на свиваеми медии за създаване на прототипи.”, отбелязва той. “Една от главните причини, поради която поръчахме софтуера, беше възможността за компенсация на деформацията, която се получава, когато прилагаме свиваем материал върху повърхността на опаковката. Преди iC3D ние не сме имали друг начин да правим това, освен по метода проба-грешка.” Когато се работи с цветоотделки върху свиваема повърхност, системата така деформира дизайна, че той изглежда нормално, когато опаковката или прототипа се изработи. Впечатляващото портфолио на Kaleidoscope предлага много примери с гъвкави опаковки, при които възможността за бързина и антидеформиране са витални.

 

По-добри финансови резултати

Sorrentino казва, че софтуерът iC3D значително подобрява ефективността на Kaleidoscope, когато става дума за цена на труда, време и производителност. Когато отстраним проблемите, свързани с деформиране и нарушаване на информация, икономиите ни стигат до 50%. “В процеса на създаване на един продукт, iC3D автоматизира това, което обикновено отнема много време - процесите на ръчна проверка за съответствие, както и намалява броя на грешките.”, отбелязва той. “iC3D направи възможно изпълнението на поръчките много по-бързо.”

Като ключов участник в бранд кампании, Kaleidoscope разбират желанието на клиентите, когато имат нужда поръчка да бъде изпълнена в по-кратки срокове. Компанията успешно внедрява iC3D към един вече впечатляващ набор от 3D възможности, но Sorrentino бързо сочи ценността на продукта по отношение на новите клиенти. “Ако една компания няма 3D решение или не знае дори дали се нуждае от такова, iC3D е перфектно за рендване на опаковки,” казва той. “За почти всички приложения, iC3D върши чудесна работа на добра цена. За всеки, участващ в бизнеса с бранд опаковки, това е много добро начало.”

 

Желаете да се убедите в качеството и ползите на този продукт? Свържете се с нас за персонална демонстрация и консултация.

Свържете се с нас

 

Най-популярни
Последни