Начало | Блог | Тренировка с цветове в Beachbody

Блог

Тренировка с цветове в Beachbody

Тренировка с цветове в Beachbody

Когато популярната компания Beachbody, предлагаща продукти за фитнес у дома, се нуждае от "тренировъчна програма" за икономически ефективно управление на цвета, тя открива, че CGS ORIS е перфектното решение за голямото количество продукти, които отпечатва.

Базираната в Калифорния Beachbody (www.beachbody.com) е бързо развиващ се разработчик на популярни програми за фитнес и упражнения у дома. Основана през 1998 г., компанията предлага DVD-базирани програми с инструкции, които обхващат широк спектър от здравнинужди, като добиване на издръжливост, изграждане на мускулна маса или отслабване - от Тай Чи и кардио, до тренировки за изграждане на мускули и тонизиране.

Всеки пакет Beachbody се състои от няколко компонента - самите DVD-та, фитнес ръководства, режими за хранене, календари за тренировки и т.н.. Марката произвежда също и и хранителни добавки. Дизайнът и опаковката на всеки компонент от програмата са проектирани  около дадената тема.. Тъй като всяка програма се продава онлайн, цялостната визия идизайн трябва да работи ефективно както в печатната, така и в уеб средата.

С такова разнообразие от програми и съставните им компоненти, всяка от които, със своя собствена уникална  бранд идентичност- производственият процес е труден. За да се ​​намалят разходите за производство и съхранение, печатането и монтажа на опаковки са силно автоматизирани и възложени на външни изпълнители. Въпреки това, визуалното качеството на всяка марка, особено цветът, е критичен фактор.

Цветен фитнес

В началото, опаковките на Beachbodyс добър дизайн довеждаха до клиенти, които по-късно преминаваха към допълнителни програми и ъпгрейди. Цветовете и тематичните дизайни на различните отпечатани продукти, оставяха добро впечатление. Предпечатният мениджър (и експерт по ретуширане на цветове) Craig Schriber устаноява, че добре изпълненият цвят има положителен ефект върху популярността на опаковката.

Тъй като фирмата се разраства, обаче, поддържането на качество и еднаквост на цветовете става предизвикателство. Отделът на Schriber нараства от само от пет до 54 души за четири години, като пряк резултат от успеха на Beachbody. Те работят както с вече съществуващи опаковки, така и постоянно добавяне на нови. С всяка нова марка търсенето на върхово цветово представяне съответно се увеличава.

Тренировката с ORIS

С подкрепата на компанията, Shriber започва вътрешно да изследва процесът за създавне на цветни проби, използвайки ORIS Color Tuner, който той успешно е използвал в миналото, в комбинация с съществуващия мастилено-струен принтер Epson 4880. Работейки със CGS, за да оптимизира машината, той започва да произвежда точни вътрешни цветни проби, като първоначално спестява около 50 000 долара.

През тригодишния период на бърз растеж на Beachbody, отделът на Schriber стратегически разширява използването на ORIS технология, като закупува и нови Epson  мастилено-струйни принтери. Така подменя цветните проби от външни доставчици със здрав, ефективен ORIS работен поток. Изпратените поръчки до отдалечените принтери включват контрактни ORIS цветни проби, създавайки забележително подобрение в качеството на цвета на печат и консистентността .

Всяко от новите устройства Epson 9900 и 4900 има вътрешен спектрофотометър, които се използват от ORIS Certified // Web, за да осигурят оптимална цветова ефективност и постоянство. Отделът на Schriber оценява ефективността на вътрешния контрол на качеството, като се има предвид, че всяка опаковка на Beachbody включва множество (и често много странични) отпечатани парчета - всяко от тях с до три цветни проби за всяка страница. Според Schriber, системата за уеб бази данни на ORIS Color Tuner // Web е в състояние да се справи с препятствията, намалявайки драстично разходите за цветни проби, както и  поддържайки критични изисквания за цветовете на марката.

Поддържане на форма

Beachbody използва и друга технология на ORIS за подобряване нейната верига за създаване на цветове. Използвайки ORIS и GRACoL или SWOP-профилирани устройства, компанията е в състояние да изпрати оптимизирани дигитални файлове, заедно с контрактни цветни проби на ORIS, за да осигури точно цветово съвпадение, дори при много различни печатни машини, техните условия за работа и локации.

Schriber отбеляза, че технологията ORIS е възвърнала многократно първоначалните си инвестиции, превръщайки това, което беше досаден ръчен процес в гладкък, и автоматизиран такъв. Близкото цветово съответствие, изисквано от творческите екипи на Beachbody, е винаги изпълнено - както се вижда от редките проверки на печатните машини.

Опитът показва, че в резултат на подходът ORIS,  Beachbody постига значително у устойчиво ниво на развитие за своя "цветния фитнес" Подобно на програмите за упражнения които клиентите на Beachbody получават, ORIS помaга глобалния процес за печат на компанията да стане по-гъвкав, по-силен и със сигурност по-добре изглеждащ на достъпна цена!

За CGS-ORIS

CGS-ORIS, признат лидер в създаването на цветни проби, производството и системите за автоматизация за пазара на професионални графични изкуства, има съвсем нов облик с продуктови предложения, които отговарят на цялата гама от нужди на клиентите. От дизайна до производството, инструменти за интерактивно взаимодействие, дигитални и 3D прототипи, и инструменти за автоматизация и облачни услуги, CGS-ORIS помага на собствениците на брандове, дизайнерите, и професионалисти в областта на графичните изкуства да повишават качеството и да рационализират своите процеси и разходи. За повече информация относно управлението на цветовете на ORIS и технологията за вътрешнофирмен работен поток, комерсиален печат и операции за дизайн на опаковки, свържете се с ГЕД.

 

Още по темата:

Най-популярни
Последни