Начало | Блог | С какво мастиленоструйната технология допринася за производството на опаковки

Блог

С какво мастиленоструйната технология допринася за производството на опаковки

С какво мастиленоструйната технология допринася за производството на опаковки

С предвиждания висок растеж в производството на сгъваеми картонени и гъвкави опаковки и велпапе, очакванията към офсетовия, флексо, дълбокия и дигиталния печат се повишават. Растежът на световния пазар се оценява на 5% до 7% според Smithers PIRA. Днес дигиталният печат представлява по-малко от 1,5% от целия печат на опаковки.

Клиентите, които посещават големи търговски събития като Labelexpo Europe и Pack Expo, се интересуват от начина, по който дигиталния и мастиленосруйния печат могат да им бъдат полезни в справянето с все по-нарастващите потребности на марките. Говорейки с голяма част от топ 20-те преработватели на опаковки в САЩ на Pack Expo, от Kodak споделят, че много от тях все още не са взели категорично решение за своята дигитална стратегия, но са определили „директори по иновации“, за да формулират и управляват тези планове. По-долу са посочени основните елементи, които марките поставят като акцент в казуса дали мастиленоструйната технология може да им помогне за успех.

 • Адаптация към растежа в електронната търговия и доставката на храна за вкъщи
 • Адекватен отговор на изискванията на потребителите за безопасност на храните и премахване предлагането на подвеждащи продукти
 • Тенденции към по-малки размери на опаковката за активен начин на живот
 • Нарастващо изискване за диференциация на марките за сметка на собствените етикети и развитието на дъщерните марки
 • Трябва да отговарят на постоянни промени в регламентите, които оказват влияние върху съдържанието на опаковката и етикета
 • По-бързо придвижване на нови продукти и опаковки към пазара, за да се отговори на бързо променящите се нужди

6 начина, с които мастиленоструйната технология може да помогне

 1. Увеличаване ангажираността на клиентите – свързване на опаковката със смартфона.
 2. По-кратко време за пускане на пазара – позволява бързо тестване и въвеждане на пазара и доставка на по-свежи, по-здравословни продукти.
 3. Производство на ефективни за разходите къси тиражи - осигурява гъвкавост в производството, за да се интегрира мастиленоструйното оборудване с флексо, дълбоки и офсетови машини с възможност за добавяне на променливо съдържание в реално време.
 4. Локализирани и персонализирани предложения - използвайте мастиленоструен печат за бързо внедряване на локални програми за съобщения и лоялност на клиента с променливо съдържание.
 5. Изграждане сигурност на марката - идентифицирайте фалшивите продукти чрез проследяване със скрити и явни инструменти за проследяване на данни, които също подобряват ефективността на веригата за доставки.
 6. Увеличаване на производителността - добавете дигитално съдържание веднъж и завинаги.

Демонстрирайки на преработватели на опаковки визуални примери на работещи мастиленоструйни производствени линии с последователно отпечатване, Kodak онагледява на практика как тази технология може да помогне за изпълнението на стратегията.

Най-популярни
Последни

Свързани продукти