Начало | Блог | Профилиране и стандартизация на цветовите процеси в производството

Блог

Профилиране и стандартизация на цветовите процеси в производството

Профилиране и стандартизация на цветовите процеси в производството

Създавайте точни модели за симулация на вашите печатни резултати, както и точни цветови проби и цветоотделки за печат.

GMG OpenColor е един от най-успешните продукти в портфолиото на GMG и в индустрията за управление на цветовете като цяло.

Със софтуера можете да създавате профили и да управлявате цветовите пространства като:

 • създавате профили на вашите печатни машини, независимо по каква технология работят те;
 • стандартизирате вашето производство, включително ако използвате технологии, за които няма утвърден международен стандарт.

GMG OpenColor ви позволява да съберете на едно място информация за:

 • вашите печатни машини и техните възможности;
 • мастилата, които използвате и тяхното поведение по време на печат;
 • материалите, с които печатате, и тяхното влияние върху крайния резултат.

В крайна сметка GMG OpenColor ви дава възможност да предвидите изключително точно, как ще повлияе на дизайна всяка конкретна комбинация от машина, мастила и печатен материал. Също така можете да правите корекции и да компенсирате тези отклонения, за да постигнете най-добрият възможен резултат.

Системата е много лесна за използване и е основата на цялостната концепция на GMG Color за управление на стандартизацията на работата с цвят във всички етапи на процеса. Само някои от приложенията, за които можете да използвате GMG OpenColor са:

 • създаване на профили и стандартизация на вашите печатни машини - за да знаете още на ранен етап как може да се отпечата дадена поръчка;
 • да можете да отпечатате една и съща поръчка на различни машини с еднакъв резултат - например да прехвърлите поръчка от флексо на офсет или от флексо на дигитална машина;
 • да създавате профил на поръчка, която не сте печатали вие, за да можете да я отпечатате със същото качество, като спестите от безбройни тестове и предпечат;
 • да печатате винаги в максималните възможности на всяка ваша печатна машина, за да постигнете най-добрите резултати за вашите клиенти;
 • да работите с новите технологии и печатни тенденции, като печат с разширено цветово пространство.

Това са само някои от приложенията, за които имате нужда от профили на вашите машини и GMG OpenColor е може би най-доброто решение за това.

 

Създавайте профили бързо и лесно само с няколко клика

GMG OpenColor съдържа някои от най-добрите иновации на GMG Color и позволява на печатниците да правят точни и пълни профили само с няколко клика. Софтуерът постига много високи резултати предимно заради количеството ноу-хау на GMG Color в управление на цвета, което е заложено като основа на всички техни продукти.

Системата е базирана на реални математически модели, които позволяват на софтуера да прави много точни изчисления за различните условия на печат и възможността да се правят профили с изключително малко данни, често дори без използване на калибрационни таблици. По този начин можете да правите профили дори на поръчки, които не са печатани при вас, така че да можете да постигнете същия или по-добър печат без да правите безброй тестове и предпечатни корекции.

Друго уникално предимство на GMG OpenColor е възможността за точно предвиждане на влиянието на мастилата на печата. GMG OpenColor може да предвиди как подредбата на цветовете на машината и тяхното презастъпване ще се отрази на крайния резултат, включително и за спот цветове.

GMG OpenColor е приложим за всички технологии, включително офсетов печат, флексо печат, дълбок печат, тонерен дигитален печат и инкджет дигитален печат.

GMG OpenColor е вашата универсална библиотека за цветове и профили, които можете да използвате в различни етапи на производството. Софтуерът съдържа всички стандартни библиотеки от цветове, но ви позволява и да създавате собствени цветове или да дефинирате или импортирате цветовете на собствениците на марки с които работите. И всичко това може да се нагласи към конкретен профил, печатна машина или печатно условие само с един клик.

 

Интегрирайте OpenColor с други системи, за да използвате силата на профилите на всички етапи на поръчката

Друго предимство на системата е, че други софтуери също могат да я използват като външна библиотека, която да използват във своите процеси. Това е много важно, защото ви гарантира, че всички софтуери, процеси, хора и дейности използват една централна библиотека от цветове и профили, което гарантира еднакъв краен резултат за всички файлове и технологии.

 

GMG OpenColor с GMG Color Server - силата на конверсията между различни цветови модели - напълно автоматизирано

GMG ColorServer ви позволява да правите автоматични конверсии между различни цветови пространства и модели, както и да използвате профилите изградени в GMG OpenColor за точно заместване на цветовете за оптимален резултат

• Конвертирайте от един цветови модел към друг - например ако имате файл с RGB + CMYK, можете да го конвертирате към CMYK за секунди

• Работете в разширено цветово пространство - получавайте файлове в RGB + CMYK и ги конвертирайте точно и бързо към CMYKOGV, за да постигнете уникални резултати на печат

• Замествайте цветове в дизайна с такива от стандартни или къстъм библиотеки

• Конвертирайте файлове от една печатна технология към друга - например от дълбок печат към флексо печат или от флексо печат към дигитален печат

• Изкарвайте допълнителни цветове само с няколко клика - ако искате да изкарате определени елементи е отделен цвят, това вече може да стане само с няколко клика, например от CMYK, да направите CMYK + спот

• Вкарвайте допълнителните цветове в основния цветови модел - например ако имате файл, който е CMYK + спот, можете да го конвертирате автоматично в CMYK

Всичко това става на база на реалните печатни профили, които имате в GMG OpenColor и резултатът на печат винаги е коректен и предвидим, защото правите конверсиите вземайки предвид реалните печатни условия, на вашите машини.

Виж повече за GMG ColorServer >

 

GMG OpenColor с GMG ColorPlugin - реален дизайн, който може да се отпечата - директно в Adobe Photoshop

GMG ColorPlugin е плъгин за Adobe Photoshop, който ви позволява да правите корекции директно в приложението на файлове, които са предвидени за печат.

Можете да използвате профилите от GMG OpenColor за да замествате и отделяте канали в дизайна само с няколко клика, при това абсолютно точно и с предвидимост за крайния резултат на печат. GMG ColorPlugin ви позволява да премахнете липсата на информация между различните отдели, като предоставите инструмент на всички да използват реалните печатни профили и да визуализират как изборът на конкретна машина и печатен материал ще променят визията на даден дизайн.

Виж повече за GMG ColorPlugin >

 

GMG OpenColor с GMG ColorProof - печатайте реални цветни проби, които симулират точно вашата печатна машина

GMG ColorProof е едно от водещите цветопробни решения на пазара и интеграцията му с GMG OpenColor го прави истинско решение за реални приложения.

Можете да използвате профилите направени в GMG OpenColor в реално време на вашата цветопробна система и по този начин да печатате цветни проби, които симулират печата на вашите машини с невероятна точност. 

Това ви позволява да използвате цветните проби за да предвиждате с голяма точност как ще изглежда даден файл на печат и как вашите корекции се отразяват на крайния резултат.

Виж повече за GMG ColorProof >

 

GMG OpenColor и Hybrid Sofware PACKZ - замествайте, комбинирайте и отделяйте цветове по време на предпечат само с няколко клика

Hybrid Software PACKZ е един от най-функционалните и мощни PDF редактори на пазара, който дава достъп на предпечата до всички обекти във файловете, така че те да могат да бъдат редактирани и коригирани.

Можете да интегрирате GMG OpenColor с Hybrid Software PACKZ и да използвате всички профили и цветови библиотеки директно в PACKZ, докато обработвате вашите файлове и да визуализирате как тези промени ще се отразят на крайния резултат.

Виж повече за Hybrid Software PACKZ >

 

Професионални услуги за постигане на вашите печатни цели

Освен самият софтуер и всичко свързано с него, ГЕД предлага и професионалните услуги на своите специалисти, както и тези на доставчика, с които можете да постигнете вашите цели бързо и лесно. 

 • Консултации - можете да разчитате на нашия екип за съвети, консултации и добри практики в управлението на цветовете, особено ако срещате предизвикателства или сте изправени пред избори, за които имате нужда от съвет
 • Внедряване и настройка за конкретно приложение - нашият екип може да ви съдейства и за дълбоко внедряване на всеки софтуер във вашия процес, както и за реализация на конкретно приложение. Например ако имате желание да пробвате печат с разширено цветово пространство, искате да изградите профили на вашите машини и много други
 • Цялостен контрол и управление на цветовете - можете да изнесете контрола и управлението на цветовете към нашия екип, който ще настрои, оптимизира и поддържа вашия процес постоянно, така че да получите най-доброто и да го постигате бързо и лесно във времето

 

Инсталация, поддръжка и обучение от ГЕД

Всички продукти, които предлагаме идват с инсталация, поддръжка и детайлно обучение от нашите специалисти, така че да можете да започнете използването на избраните от вас системи в изключително кратки срокове.

Нашият екип е на ваше разположение, както и редицата ресурси и информация, която е достъпна само за съществуващи клиенти.


Виж повече за софтуера за създаване на цветови профили за различни печатни условия GMG OpenColor.

Разгледай всички софтуери за профилиране, управление и конверсии на цветови пространства в нашето портфолио.

Най-популярни
Последни