Начало | Блог | Print for Good или как печатната индустрия може да работи в името на доброто

Блог

Print for Good или как печатната индустрия може да работи в името на доброто

Print for Good или как печатната индустрия може да работи в името на доброто

Докато компании като Facebook и Google действат основно в посока разширяване на интернет достъпа в целия свят, 4.9 млрд. жители на нашата планета все още нямат такъв. Те обаче могат да бъдат достигнати с печат.

Kodak насочва вниманието си към тези области на света чрез инициатива, наречена Print for Good, фокусирана върху неграмотността. Според Brad Kruchten, президент на дивизия “”Печатни системи” в Kodak, “Ние чувстваме, че ограмотяването е повод за нас да говорим за стойността на печата по един много осезаем и конкретен начин, докато си партнираме с някои от нашите най-важни партньори, за да се справим с това глобално предизвикателство.” Kodak вече осъществява много дейности на тема грамотност по целия свят от Израел до Мумбай и Хюстън, Тексас.

Kruchten добавя, че за да бъде грамотен в днешното сложно общество, човек трябва да може да чете, пише, да смята и използва компютър. Без способността ефективно да използва информацията в света около тях, отделните хора са неспособни да помогнат на себе си, на своите семейства или локални общности. Всъщност, според международната организацията Literacy for Life, за всеки долар, даден за ограмотяване на възрастен, обществото получава 7.14 долара обратно като възвръщаемост - незвисимо дали чрез нарастване на приходи, или намаляване на разходите.

В допълнение към програмата за ограмотяване, Print for Good също означава, че Kodak е в Print for Good - за дълго и трудно пътешествие. “Заедно с нашите партньори в печатния бизнес и клиентите ни, ние сме отдадени да движим бъдещето на тази велика индустрия. Ние инвестираме в нея. Използваме нашето научно ноу-хау, технология, талантливите ни служители, за да създаваме нови и иновативни начини да подкрепяме индустрията, нашите партньори и нашата планета,” споделя Kruchten.

Именно защото се отнася до планетата, офсетовият печат, който е доминиращата печатна технология десетилетия наред, става все по-устойчив. Печатните машини се движат в посока използване на мастила, базирани на растителна основа, солвенти без съдържание и хартия, която е рециклирана или направена в резултат на устойчива политика на залесяване.

Офсетовите пластини са направени от алуминий и са напълно рециклируеми. Все повече печатници преминават към безпроцесни пластини, което не само редуцира употребата на химикали, но пести вода и енергия. Компании като Kodak помагат този тренд да се запази с нови технологии, които намаляват количеството химия, енергия, вода и отпадъци за производство на печатна продукция - като безпроцесните пластини Kodak SONORA.

Компанията инвестира и в различни начини за диференциране на печатните продукти с предложения за подобряване на печата за дигитален печат като матово бяло мастило, металикови мастила, 3D мастила, опция за дължина на медиата от един метър и възможности за печат на голям набор от медии. Това значително подобрява стойността на печата посредством експанзия на текстура, цветове и безкрайни възможности за печат всеки ден.

Kodak и Mimeo заедно вярват че развитието и поддържането на печата е нещо добро за обществото, нещо добро за планетата и добро за индустрията.


Така че с все по-осезаемото и нарастващо възприемане на дигиталното, разпространение на съдържание и персонални устройства, е важно да си припомняме важността и стойността на печата. Печатът си проправя път през шума, резонирайки разделянето на поколенията в съвместим с човешка формат, подобрявайки запаметяването на изображението и помагайки да се правят по-запомнящи се брандове. Векове след създаването си печатът е жив и в отлична кондиция и продължава да ни позволява да правим това, което ни прави хора - да споделяме нашите познания за света.

Прочетете повече за възможностите които дава NexPress технологията на Kodak в света на дигиталните печатни решения.

Прочетете oще материали по темата:

 

Ако да получавате актуална информация и материали от полиграфията и бизнеса, запишете се за нашия бюлетин.

Абониране за бюлетин

Най-популярни
Последни