Начало | Блог | NetzoDruk може да обработва до десет пъти повече поръчки на ден

Блог

NetzoDruk може да обработва до десет пъти повече поръчки на ден

NetzoDruk може да обработва до десет пъти повече поръчки на ден

 

Кой: 

Netzodruk е напълно дигитализирана Датска печатница, предоставяща разнообразие от продукти - от листовки, печат на книги  по заявка ,до персонализирани печатни поръчки.

Проблемът: 

Всеки файл трябва да бъде проверен от оператор предпечат, което забавя процеса и е голям разход за компанията.

Решението: 

PitStop Server

Switch

Резултатът:

Netzodruk обработва между 5-10 пъти повече поръчки на ден и си се стремят да предоставят на клиентите си още повече възможности и услуги за в бъдеще.

 

„Обработваме между 5-10 пъти повече поръчки на ден от преди, благодарение на безпроблемното протичане на работния поток. В наши дни това е гаранция за доходност. Например, в миналото имахме необходимост от няколко служителя, а в момента е само един. Нашите добре обучени служители, занимаващи се с поръчките са напълно способни да се справят безпроблемно с работата сами. Благодарение на новите поръчки, които постъпват, можем да назначим още служители в производството към нашия онлайн клон. В резултат на това, не само имаме стабилен ръст на оборота, но също така и на услугите, които предлагаме.“

Eric Olijve, Директор на NetzoDruk

 

NetzoDruk, в партньорство с дистрибутора на Enfocus - Grafistore, създават процес, отговарящ конкретно на нуждите на печатницата. Grafistore не спират само до внедряването на продуктите на Enfocus в работния поток на NetzoDruk, а също така се погрижили за физическото разположение и обучението на служителите, за да се уверят, че работният процес ще протича безпроблемно от началото до печата.

Решението за работен поток на Enfocus помага на NetzoDruk да увеличи до 10 пъти броя на обработените поръчки

Откакто дигиталната печатница NetzoDruk започва да работи с работния поток Enofocus Switch и PitStop Server, PDF файловете са само на няколко клика с мишката от печатната машина. Тази ефикасност позволява много по-голяма производителност. „Ние се разраснахме много и в момента обработваме около 10 пъти повече поръчки на ден, в сравнение с преди две години“.

NetzoDruk е изцяло дигитализирана печатна компания, намираща се в Холандия с централен офис в Enschede, и два франчайз подизпълнители в Groningen и Gorinchem

Стотици поръчки дневно се изпълняват от печатните машини HP Indigo, вариращи от корпоративен печат, листовки, брошури и плакати до книги. За да гарантира качественото изпълнение на всички поръчки – без значение дали е получена чрез XML от някой от интернет порталите, поддържани от NetzoDruk  - ефикасният работен поток е задължителен.

 

Безпроблемен работен поток – бърза възвращаемост

„Когато търсите най-доброто решение за работен поток на пазара, бързо стигате до Switch“, казва Olijve. Switch e отворено софтуерно решение от Enfocus, което свързва различни съществуващи системи помежду им. Той е „лепилото“, което безпроблемно свързва съществуващите приложения. Няма значение къде е генериран файлът, в какъв формат е, или какви са изискваният за крайния продукт -  всичко е интегрирано в един производствен работен поток.

След внедряването на Enfocus Switch чрез дистрибутора Grafistore, получаването и сортирането на PDF файлове в NetzoDruk е напълно автоматизирано, а често повтарящите се задачи вече не се изпълняват ръчно. И това е целта, която Olijve е търсил да постигне.

Olijve е кристално ясен за спестяванията, които са направени в резултат на внедряването на работния поток Switch и решението за предварителна проверка PitStop Server. „Обработваме между 5-10 пъти повече поръчки, благодарение на безпроблемния работен поток. В наши дни това гарантира рентабилността ни. Преди се нуждаехме от няколко оператора предпечат, сега – нямаме нито един. Нашите добре обучени служители, занимаващи се с поръчките са напълно способни да се справят с работата безпроблемно сами. Благодарение на новите поръчки, които постъпват, можем да назначим нови служители в производството и в клоновете ни. В резултат на повишената ефективност на работния ни поток не само имаме стабилен ръст  на оборота, но и броя на предоставяните от нас услуги се увеличи.“

 

 Ползите за клиента

„Необходими са само няколко клика на мишката за да може PDF файла  да се изпрати към печатната машина. И това е необходимо, защото това, което постъпи днес като поръчка, трябва да бъде изпълнено и готово днес“, споделя Olijve.

Всички постъпващи PDF файлове се съхраняват в горещи папки, които автоматично се обработват и проверяват от клиента (за подредбата на страниците, нива на прозрачност, резолюция, шрифтове, формат и т.н.).

 Постъпилите файлове се проверяват на момента и клиента получава веднага обратна връзка благодарение на PitStop Server. И точно там се намира добавената стойност за клиента, Olijve казва: „ На клиентите не им се налага да чакат за „ОК“ от служителя, който проверява файла. Благодарение на тази настройка, клиентите могат да предават файлове и на по-късен етап и въпреки това да  бъде изпълнена по-бързо от преди.“

Всичко това се дължи на продуктите на Enfocus, които са лесни за използване, добавя Olijve.

 

Списък с желания

„Истина е – сега обработваме до десет пъти повече поръчки от преди“, казва Olijve.“ Работи умно“ е мотото на NetzoDruk. И NetzoDruk намериха добър партньор в лицето на  Grafistore дистрибутор на Enfocus в стремежа си към оптимизацията на производствения си работен поток. „ В нашият случай, те се погрижиха за физическото разположение на работния поток, обучиха служителите ни и се увериха, че работния поток работи перфектно“, споделя  Olijve. В никакъв случай, обаче това не означава, че екипа на NetzoDruk лежи на лаврите си, и че участието на Grafistore е приключило.

„Не сме приключили с автоматизацията, все още искаме да предприемем следващата стъпка. Имаме списък с желания и Grafistore ни помагат да го внедрим. Те разполагат с цялото знание на Enfocus и могат да въведат техните решения да отговарят на нашите нужди. Смятаме, че сме големи късметлии, че все се оказва, че Enfocus  предлага решенията, които търсим.“ И ето така NetzoDruk планира да запази преднината си пред конкурентите си. Olijve: „Предпочитам конкурентите ми да ме догонват, отколкото да е обратното.“

Най-популярни
Последни