Начало | Блог | Лидерството на Kodak в създаването на безпроцесни технологии се утвърждава с въвеждането на безпроцесните пластини SONORA X

Блог

Лидерството на Kodak в създаването на безпроцесни технологии се утвърждава с въвеждането на безпроцесните пластини SONORA X

Лидерството на Kodak в създаването на безпроцесни технологии се утвърждава с въвеждането на безпроцесните пластини SONORA X

Вече почти всеки доставчик на печатни услуги може да се възползва от технологията на безпроцесните пластини

Вече утвърдената технология на Kodak за производство на безпроцесни пластини прави още един скок напред, след като компанията обяви, че има намерение да пусне на пазара пластината KODAK SONORA X през второто тримесечие на тази година. Новият продукт SONORA X е базиран на всички досегашни предимства на безпроцесната технология, като в същото време добавя и значителни нови технологични постижения. Те премахват бариерите за работа с безпроцесни пластини пред печатници, които имат високи изисквания към производителността.

С по-голяма тиражоустойчивост, по-бърза експонация и по-висока издръжливост, в сравнение с други безпроцесни пластини, пластините SONORA X имат широко приложение и могат да се използват почти навсякъде, където обикновено се отпечатва с термална пластина без изпичане. От компанията Kodak изчисляват, че до 80% от пазара за офсетов печат ще може вече да  се възползва от безпроцесната технология. В това число се включват големи листови печатници, heatset и coldset ролни печатници, печатници за опаковки, използващи офсетов печат и компании, използващи досегашните UV и нискоенергийни UV мастила. Освен това новата пластина SONORA X-N разширява обсега на технологията до средни и големи печатници за вестници.

Видео представяне на SONORA X

Безпроцесните пластини SONORA X могат да печатат от два до шест пъти по-дълго време от пластините KODAK SONORA XP, в зависимост от приложението. Подобрената чувствителност към експонацията гарантира, че доставчиците на печатни услуги могат да увеличат производителността дори и на най-бързите експонатори на пазара (*тиражоустойчивостта зависи от разделителната способност на изображението, наличието на химия, състоянието на мастилото и хартията. Лазерна енергия: 120 mJ / cm2.) А подобрената технология за анодиране и нанасяне на покритие увеличава устойчивостта на пластината, така че тя може да издържи на автоматизирана или бърза операционна среда, където издръжливостта на пластините е от решаващо значение.

След като през 2005 г. Kodak за първи път представя на пазара безпроцесната си технологията, хиляди доставчици на печатни услуги вече са избрали да се възползват от нея, като така опростяват процеса си на производство на пластини. Използвайки безпроцесни пластини Kodak, те премахват стъпката на проявяване, химията свързана с нея и бремето при поддържането и управлението на проявителната. Оттогава насам Kodak продължава да подобрява възможностите на своите безпроцесни пластини, като пуска продуктите SONORA XP и SONORA NEWS през 2012 г. Лидерството на Kodak в създаването на безпроцесни технологии се утвърждава още веднъж с въвеждането на безпроцесните пластини SONORA X и SONORA X-N които ще бъдат достъпни в световен мащаб през второто тримесечие на 2018 г. Тези нови продукти допълват съществуващото портфолио на пластини SONORA.

"Целта на Kodak е да направи печатния процес по-устойчив и да го превърне в печеливш за всички печатници, като премахне обработката и химикалите за проявяване от цялостния процес", казва Brad Kruchten, президент на Print Systems Division, Kodak. "SONORA X постига нов пробив за безпроцесните технологии. Сериозните подобрения, свързани с тиражоустойчивостта на пластината и възможностите за работа с нея, позволяват на пазара за безпроцесни пластини да се разшири до 80% от индустрията, като по този начин прави Sonora X наистина подходяща за широка употреба.

Ralf Lokay, собственик на Druckerei Lokay в Германия, предишен потребител на пластини SONORA XP и един от пионерите решили да тестват и преминат към пластини SONORA X, заявява: "Устойчивостта е бизнес предимство за нашата компания, от това как отопляваме нашата производствена база, до това как печатаме за нашите клиенти. Всъщност над 75% от нашите клиенти работят  с нас, именно заради нашата силна ангажираност към устойчивото развитие и пластините SONORA играят важна роля тук. След преминаването към употреба на безпроцесни пластини в Lokay намалихме и консумацията на вода за производството с повече от 30% и елиминирахме всички химикали. Ние правим всичко това, произвеждайки най-високо качество краен продукт за нашите клиенти."

Икономическият растеж и екологичната устойчивост са определящите фактори при планирането на стратегически инвестиции за повечето доставчици на печатни услуги. Ето защо Kodak прогнозира, че тенденцията за преминаване към безпроцесни технологии ще продължи и очаква, че до 2019 г. 30% от обема продажби на пластини за компанията ще бъде зает от безпроцесните SONORA. 

Прочетете повече за Икономическите ползи от използването на безпроцесни пластини.

 

За Кодак

Kodak е технологична компания, фокусирана върху работата с печата на изображения. Kodak предлагат пряко и чрез партньорство с други иновативни компании: хардуер, софтуер, консумативи и услуги за клиентите от графичните изкуства, комерсиалния печат, издателската дейност, производството на опаковки, електронни дисплеи, развлекателни и търговски филми и пазарите на потребителски стоки. Kodak притежават R&D способности от световна класа, портфолио от новаторски решения и марка, която се радва на широко признание. Kodak помага на клиентите си по цял свят устойчиво да разрастват своя бизнес и да се наслаждават на живота си. За допълнителна информация за Kodak, посетете kodak.com.

Прочетете история за успешното внедряване на пластините SONORA:
Steidl използва безпроцесните пластини Kodak Sonora XP за да печата ексклузивни фотографии, литература и различни публикации на международно известни марки

 

Желаете да се убедите в качеството и ползите на този продукт? Свържете се с нас за тестове, пробен печат и консултация.

Свържете се с нас

Най-популярни
Последни