Начало | Блог | HP Indigo EPM Preflight подобри скоростта на изпълнение, ефективността и растежа на NXP Europe

Блог

HP Indigo EPM Preflight подобри скоростта на изпълнение, ефективността и растежа на NXP Europe

HP Indigo EPM Preflight подобри скоростта на изпълнение, ефективността и растежа на NXP Europe

Кой: 

Печатница с над 13 години опит в комерсиалния печат, основана в Кент, Великобритания.

Проблемът: 

Максимизиране на възвръщаемостта от инвестицията на NXP Europe в дигитални печатни машини.

Решението: 

Решението HP Indigo EPM Preflight

Резултатът: 

  • Спестявания в размер на около £30,000 годишно;
  • Увеличен капацитет с около 12.5%
  • Увеличаване на изпълнените поръчки с около 25%

„Закупихме решение, което да автоматизира и ускори печатния процес, но получихме много повече. Целият процес по навременна доставка на поръчките с кратки срокове за изпълнение значително се подобри.“

Richard Charnley, IT Director, NXP Europe

Видео

HP Indigo

Историята

Като много други комерсиални печатници, NXP Europe срещат проблем с нарастващия брой поръчки с къси тиражи, както и с кратките им срокове за изпълнение. По-краткият срок на доставка изисква по-бързо отпечатване.

За да отговори на изискванията, които идват с такъв тип поръчки, NXP Europe внедрява  HP Indigo Enhanced Productivity Mode (EPM). Тази възможност на HP Indigo повишава производителността, като елиминира черното мастило от производствения процес. Този производствен метод повишава бързодействието на дигиталната печатна машина HP Indigo с около 33%, като същевременно намалява цветовата гама с 10%. По-малко цветоотделки означава, че е необходимо по-малко време за поставянето на HP ElectroInk върху хартията, което дава възможност на NXP Europe за по-голям контрол над процеса, за да балансира печатната скорост и цветовото пространство.

Резултатът е впечатляващ, но скоро се появява проблем: всички файлове се изпращат към печатната машина в режим EPM, но не всяка поръчка постига по-добър цветови резултат от отпечатването в EPM. Това означава, че някои от файловите се изпращат обратно към студиото, където някой трябва да оцени всеки един от тях по отделно. Проверката на близо 250 файла на ден създава доста допълнителна работа за студиото.

Предизвикателствата започват да се натрупват.

„Не само, че отнемаше на някого между 4-5 часа на ден, за да провери ръчно всички файлове, но водеше и до забавяне на поръчки, които можеха да отидат директно за печат. Машините се забавиха отново - точно това, което се опитвахме да избегнем. Това беше проблем основно за късите тиражи, особено когато става дума за лесни поръчки като визитки. А също така, означаваше, че дизайнерът не можеше да работи по поръчки с по-висока добавена стойност. Това беше проблем, който трябваше да решим отново, този път прилагайки автоматизация“.

Richard Charnley, IT Director, NXP Europe

Ползване на силата на предпечата

За да отговори на изискванията и да ускори производствения процес, NXP Europe добавя Enfocus Switch и набора от инструменти HP Indigo EPM към предишната си придобивка Enfocus PitStop Server.

Тази комбинация от решения създава един уникален ресурс, който автоматично проверява готови за печат PDF файлове и ги изпраща към горещите папки на EPM и не-EPM, на базата на зададени правила, създадени от NXP Europe. На свой ред, тези горещи папки изпращат PDF файловете към HP Indigo DFE, за да е сигурно, че те ще бъдат отпечатани в правилния печатен режим.

Използването на решението HP Indigo EPM Preflight означава, че всеки файл автоматично е проверен и след това изпратен към печатната машина. Няма човешка намеса, което прави проверката по-надеждна. Решението HP Indigo EPM Preflight е разработено така, че да може да се надгражда, т.е. може да се разшири с увеличаване обема на поръчките на NXP Europe.

Измеримо увеличение на капацитета и продуктивността

Компанията споделя, че решението да внедрят HP Indigo EPM Preflight е довело до много бърза и осезаема възвръщаемост на инвестицията, което е повлияло позитивно във всяко едно отношение на ежедневните операции в организацията.

Richard Charnley споделя „Трудно е цялостно да се измерят начините, по които решението от Enfocus подобри нашите операции. Мога да кажа, че решението HP Indigo EPM Preflight оказа значимо влияние върху това, което можем да отпечатаме на всички машини. Увеличихме капацитета си с около 12,5%, без да инвестираме в нова машина и увеличихме производителността на студиото с около 5-6 часа на ден, без да е необходимо да назначаваме допълнително служители“.

Също така добавя: „80% от работата по обработка на дизайните е автоматизирана – тъй като всеки път предоставяме цветна мостра на клиента и сме с около 25% по-бързи при изпълнението на поръчките. Сега, когато клиентите искат да сме готови за доставка на определена дата, можем да отговорим на това изискване всеки път. Ние печатаме по 16 часа на ден и ако клиент ни предостави файловете в 20ч., пускаме поръчката за печат и я довършваме, без да се налага извънреден труд.“

NXP Europe 

Правилната обработка на поръчките води до по-добра ефективност.

Внедряването на HP Indigo EPM и решението HP Indigo EPM Preflight, освобождават време на NXP Europe, което преди е било заето с проверка на файлове, а сега им дава възможност да се справят с поръчките по-добре, което от своя страна им позволява да ги групират по-ефективно.

„Заради времето, което спечелихме, можем да се фокусираме върху комбиниране на поръчките. Например, можем да групираме всички поръчки с гланц ламинат отделно от тези, които изискват мат ламинат. Това разбира се намалява необходимостта от смяната на ролката на ламинатора. Тези малки подобрения ни правят възможно най-ефективни“.

Richard Charnley, IT Director, NXP Europe

Преди компанията е генерирала около 250 часа извънреден труд на всеки месец във всичките си подразделения. Сега максимума, който достигат е между 10 и 20 часа. Компанията докладва, че разходите им за доставка „в същия ден“ са намалели и служителите не трябва да бързат с изпълнението на поръчките, както е било преди. Студиото вече не е проблемното звено. Там където сходни бизнеси разполагат с по 4 човека персонал на студио, NXP Europe има само един.

Взаимно ползотворно партньорство

Всички тези оперативни подобрения са възможни, благодарение на партньорството между NXP Europe и Enfocus. Двете организации са работили заедно върху разработването и подобряването на решението и продължават да обменят обратна връзка и актуализации. Richard Charnley обобщава: „Закупихме решение, което да автоматизира и ускори печатния процес, но получихме много повече. Целият процес по навременна доставка на поръчките с кратки срокове за изпълнение значително се подобри.“

„Enfocus е много добра компания, с която да си сътрудничете. Отнасяме се към нашето сътрудничество като партньорство. Активно участвахме в бета тестовете. Отнема време, но ни предоставя невероятни перспективи и е пример как продуктът може да помогне на бизнес като нашия да бъде успешен. Радваме се, че споделихме знанието си с Enfocus, защото те направиха същото с нас.“

Richard Charnley, IT Director, NXP Europe

За повече информация и демонстрация, свържете се с ГЕД ТУК.

Най-популярни
Последни