Начало | Блог | Drukkerij Wihabo: Оптимално увеличение на продуктивността с решението HP Indigo EPM Preflight от Enfocus

Блог

Drukkerij Wihabo: Оптимално увеличение на продуктивността с решението HP Indigo EPM Preflight от Enfocus

Drukkerij Wihabo: Оптимално увеличение на продуктивността с решението HP Indigo EPM Preflight от Enfocus

Кой: 

Семеен бизнес, основан преди 30 години в Geffen, Холандия. Стремящ се да „отпечата всичко, което може да бъде отпечатано“.

Проблемът: 

Липса на обективност и автоматизация при избора на поръчка за отпечатване с ЕРМ или не-ЕРМ.

Решението: 

PitStop Server

Switch

The HP Indigo EPM Preflight solution

Резултатът: 

25% по-бързо производство чрез автоматизация. Повече поръчки, благодарение на по-ефикасния процес.

 

„Преди Switch използвахме доста статични решения, също като много други печатници. Файловете отиваха в горещи папки без никаква връзка към други данни. Сега всичко е интегрирано в един работен поток. Всяка поръчка, без значение дали има променливи данни или не, се обработва по един и същ начин и преминава през един работен поток. Switch е нашият най-важен работен поток. Благодарение на Switch нашият производствен център HP SmartStream стана още по-ефикасен.“

Sander van Abeelen, IT Специалист в Wihabo

 

Историята:

Drukkerij Wihabo е печатница основана в Geffen (Noord-Brabant, Холандия). Всеки може да се почувства добре дошъл в този семеен бизнес - отворена и приятелска организация, в която мениджмънтът може да бъде намерен в производството сред служителите. Всеки ден множество клиенти посещават тази динамична семейна печатница. Точно това е причината, поради която ефикасността е от огромно значение за Wihabo. Wihabo се стреми да „отпечата всичко, което може да бъде отпечатано“ и да „автоматизира, колкото се може повече процеси“.

 

Wihabo използва в своята печатница 3 дигитални печатни машини HP Indigo, като най-голямата от тях е HP Indigo 10000. Тя е в печатницата от Юни 2015 г. „Целта ни е да се превърнем в най-обширната и ефикасна дигитална печатница в страната“, заявява Sander van Abeelen, IT Специалист в Wihabo. Van Abeelen е отговорен за внедряването на решенията на Enfocus. Наскоро той координира въвеждането на HP Indigo EPM Preflight Solution, комплексно решение за оптимизиране на работния поток, като по този начин вдига нивото на дигиталния производствен процес по отношение на автоматизация.

 

Интегрираният работен поток

Wihabo използва разширен производствен режим (Enhanced Productivity Mode (EPM)), технология която е специално разработена, за да подобри производителността на дигиталните машини HP Indigo. EPM позволява поръчките да бъдат отпечатвани, използвайки само синьо, червено и жълто мастило (циан, магента и жълто). Не се използва черно мастило. Намаляването на цветовете до три, увеличава ефикасността на производствения процес, което води до значително намаляване на разходите за мастило.

Въпреки това, определянето на това кои поръчки са подходящи за EPM печат и кои не, остава едно от най-големите предизвикателства в този процес. В някои случаи печата без черно не води до отличен резултат. До днес, това е можеше да се установи единствено чрез пробен печат, като се отпечата по една мостра от поръчката в EPM и една в CMYK. Резултатът се преценява на око. За да подобрят този процес, HP Indigo и Enfocus обединяват силите си за разработването на решението за предварителна проверка HP Indigo EPM, обединяващо в себе си Enfocus Switch, Enfocus PitStop Server и HP Indigo EPM Kit. Въвеждането на решението за предварителна проверка HP Indigo EPM в Wihabo води до повишаване на продуктивността. Печатницата веднага вижда преимуществата на решението.

Сега работният поток е разделен на следните стъпки:

  1. PitStop Server прави автоматична предварителна проверка на PDF файловете, на база на параметрите, въведени в Switch от Wihado и решава кои могат и кои не могат да бъдат отпечатани в EPM.
  2. След това Switch автоматично насочва PDF файла към горещата папка на EPM или CMYK.
  3. Следва препращане на PDF файловете от горещите папки към HP SmartStream Production Center, който гарантира, че дигиталната печатните машини HP Indigo ще отпечатат различните поръчки в правилния за тях режим (EPM или CMYK). „Всичко което операторите на Indigo трябва да направят е да сложат хартия в машината и да натиснат едно копче“, продължава IT специалиста Sander van Abeelen.

 

 

Обработка на персонализирани поръчки без ръчна намеса

Пълните възможности на решението за предварителна проверка HP Indigo EPM се виждат, когато се обработват клиентски поръчки, постъпили през уеб портала, който се казва Tintelingen. Това е онлайн магазин, където бизнес клиенти могат да поръчат персонализирани коледни подаръци. Те се отпечатват с EPM, а благодарение на автоматизирания работен поток, производствения процес е станал много по-ефикасен. Van Abeelen обяснява: „Всяка поръчка е персонализирана: клиентите могат да качат логото си в платформата и да изберат дизайна и вида на продукта. След това ние получаваме PDF файловете и уникален клиентски код.

Преди PDF файловете и клиентските кодове трябваше да се свързват ръчно, което отнемаше много време и можеше да доведе до грешки. Сега, благодарение на Switch, файловете автоматично се включват в работния поток и безпроблемно се свързват с файловите данни.“ Друг изключителен пример за това, как Wihabo оптимално използва функционалностите на решението за предварителна проверка HP Indigo EPM, е илюстрирано от персонализираните опаковки за шоколад за Tony’s Chocolonely. Клиентите могат да поръчат от онлайн магазина Tony’s Chocolonely шоколад с тяхното име (или на някой друг), отпечатано върху опаковката.

Wihabo personalized chocolate wraps

Чрез този процес Wihabo получават стотици поръчки дневно, които се обработват напълно автоматично благодарение на Switch. Van Abeelenсподеля: „Системата не изисква никаква човешка намеса, за да реши дали поръчката трябва да се отпечата в EPM или не. Това спестява страшно много време при обработката на малки персонализирани поръчки. Switch се доказа като изключително решение за такъв тип поръчки.“

 

Възползвайте се максимално от Вашата машина HP Indigo

Свържете се с ГЕД ако желаете да получите допълнителна информация за решението за предварителна проверка HP Indigo EPМ. Ние ще Ви помогнем да оптимизирате производството си с продукти отговарящи на Вашите специфични нужди и потребности.

Най-популярни
Последни