Начало | Блог | 50 години иновации

Блог

50 години иновации

50 години иновации

Въпроси и отговори с Minoru Usui, главен изпълнителен директор на Epson

 

Как технологията ще промени работното място на бъдещето?

Въвеждането на технологии на работното място ще позволи на хората да бъдат по-креативни и да проявяват повече въображение. Също така ще помогне за намаляване на количеството рутинна работа, която те извършват. Това е работното място, което Epson се опитва да създаде. В него хората ще могат да общуват свободно и да използват въображението си, за да изпълняват своята работа. Технологията също така ще облекчи фактори като разходи и опасения за замърсяване на околната среда.

 

Можете ли да дадете пример за облекчаване на опасенията за околната среда?

Хората наистина харесват да използват хартия и смятат, че това спомага за тяхното въображение, но това е проблем за околната среда. Как може технологията да премахне опасенията, свързани с използването на хартия, която помага на хората в тяхната производителност и въображение? В отговор стартирахме японската PaperLab - система за производство на хартия, която превръща отпадъчната хартия в нова хартия.

 

Колко важни са екологичните технологии за Epson?

Epson е вложила много усилия в екологични технологии през годините и всеки продукт е проектиран, вземайки предвид фактори, касаещи околната среда. Цялата ни компания се основава на нашите Sho Sho Sei принципи: разработване на продукти, които са ефикасни, компактни и с високо ниво на прецизност. Всичките ни продукти се основават на тези принципи и по своята същност са енергоспестяващи и допринасят за околната среда.

Minoru Usui, главен изпълнителен директор на Epson

 

Колко важен е бизнесът на Epson в областта на роботиката?

Концепцията на нашия бизнес в областта на роботиката е да използваме роботите на Epson за извършване на ръчни или повтарящи се задачи, обикновено изпълнявани от хора, като по този начин позволява на тези хора да се концентрират върху по-творчески задачи. Сега полагаме много усилия в разрастването на нашия бизнес в областта на роботиката. Искаме да продължим с това, като комбинираме роботи с интелигентни технологии, така че роботите да могат да изпълняват по-сложни задачи. Роботиката ще има положителни ефекти навсякъде. Например, тя ще позволи на всички да имат малка фабрика в задния си двор и също ще допринесе за връщането и позиционирането на индустриите в развити региони като Европа.

 

Кога ще бъде реалност 3D печатът при поискване?

3D принтерите са много обсъждана тема от няколко години. Онези, които вече са на пазара, са много ограничени от гледна точка на видовете предмети, които отпечатват - пластмасови модели, чаши и др. Има три основни бариери пред 3D печата в момента: видовете материали, които могат да използват принтерите, ниво на прецизност и производителност. Epson прави проучвания във всички тези области и се надяваме, че ще можем да създадем 3D принтер, който да решава тези проблеми и всъщност да се използва в производството. Основното въздействие на 3D печатa ще бъде производството в голям обем: 3D принтери, произвеждащи компоненти за промишлени продукти.

"Epson беше първата компания в света, която обяви, че няма да използва CFC в производствените си процеси. Опазването на околната среда е много важна част от процеса на разработване и развитие на нашите продукти."

 

Как могат технологиите за печат на Epson да подобрят производителността?

Към днешна дата лазерният печат е основният избор на технология в офисите. Той обаче има няколко недостатъка като разходи, тонер, прах, консумация на електроенергия и др. Преминаването към мастилено-струен печат ще окаже голямо влияние върху ефективността на офиса. Прекарахме много години в разработването на технологията Precision Core, технология за мастилено-струйни принтери, която е изключително бързо решение със 100 страници в минута, което драстично намалява потреблението на електроенергия и разходите.

 

Има ли друга технология, която можете да споменете?

Технологията на проектирането може да бъде добър принос за организацията, обединявайки хората в нея. Искаме да използваме проекцията като инструмент за въвеждане на безпроблемна комуникация между хора, които са далеч един от друг. Работим върху решения, които приличат на виртуален офис, където ще можете да говорите с някого в ​​отдалечен офис, но ще се чувствате така, сякаш той е до вас.

Автономен робот с две ръце, позволяващ контрол подобен на човешко взаимодействие

 

Какво ще кажете за Epson Moverio Smart Glasses?

Moverio е отличен пример за това как технологията може да допринесе за въображението на хората и да повиши тяхната ефикасност. Moverio ни позволява да наслагваме цифрови изображения в реалния свят, който виждаме.

Например, той позволява на хората да ремонтират изключително сложни части на машини без ръце, като имат инструкциите пред тях или имат други хора, които говорят с тях от разстояние. Друг пример: много стари сгради не са в много добро състояние, така че можете да използвате тази дигитална технология върху действителния образ, за ​​да си представите каква е била сградата преди няколкостотин години. Също така има голямо търсене на Moverio от хора, използващи дронове. Те могат да видят точно това, което вижда дронът в реално време.

 

Колко струва на Epson да инвестира в научни изследвания и иновации всяка година?

Нашата политика е да харчим около пет до шест процента от нашите годишни приходи за проучвания и развитие.

Има 4 области на фокус във визията на Epson 25: мастилено-струен печат, визуализации, преносими технологии и роботика. Други области на фокус за нас ще бъдат разработване на софтуер и технология за материали.

 

Какво смятате за най-вълнуващо на текущата ви позиция?

Създаването на продукти, които допринасят за ефикасността и начина на живот на хората. Намирам наистина вълнуващо и предизвикателно идеята да правя неща, които правят света по-добро място. Това е вълнението от създаването на нови технологии и генерирането на нова стойност за света, което наистина ме вдъхновява.

 

Интересна статия по темата можете да прочетете в линка по-долу:

Изграждане култура за устойчивост

Най-популярни
Последни