Новини

Kodak обявява революционни нововъведения в своето дигитално и офсетово портфолио
25 Август / 2020 г.

Kodak обявява революционни нововъведения в своето дигитално и офсетово портфолио

Новата печатна машина KODAK PROSPER ULTRA 520 Inkjet Press, изградена на базата на KODAK ULTRASTREAM Inkjet Technology, заличава разликите с офсета при пълна скорост на работа.

Kodak обяви нова революционна мастиленоструйна печатна машина, както и подобрено портфолио от офсетови и дигитални решения, проектирани да осигуряват безпрецедентна възвръщаемост на инвестицията. Технологията на Kodak променя досегашните правила. Тя позволява на печатниците да повишават доходността си, като прави традиционните работни потоци по-ефективни и същевременно открива допълнителни пътища за растеж.  

 

Мастиленоструйният печат в нова светлина: революционната нова машина KODAK PROSPER ULTRA 520 Press

Печатната машина KODAK PROSPER 6000 Press успя да перобрази начина, по който печатниците използват дигитална технология за целите на комерсиалния печат. KODAK PROSPER ULTRA 520 Press надгражда това наследство и издига мастиленоструйната технология на още по-високо ниво, като дава резултати с качеството на офсета при постоянна производствена скорост от 150 mpm/500 FPM върху гланцови хартии с високо покритие на мастилото и променлив печат - и всичко това при най-ниските цени за работа в индустрията.  

Новата печатна машина е първата произведенa от Kodak, която използва революционната технология ULTRASTREAM с високопрецизно позициониране на по-малки, идеално кръгли точки без сателитни разсейки, за да достигне най-високото качество на изображението с мастиленоструйна технология, което може да бъде достъпно на пазара днес. 

PROSPER ULTRA 520 е конструирана да усили производителността чрез печат с широк обхват от субстрати, използвайки най-широко приложимите, висококачествени и икономични воднобазирани мастила в индустрията. Като цялостна система, PROSPER ULTRA 520 променя правилата, като позволява на печатниците да разраснат бизнеса си доходоносно, достигайки широк обхват от приложения, включително директна поща, маркетингови материали, каталози, книги и още много други. По план PROSPER ULTRA 520 ще бъде достъпен за поръчване в края на 2020.

 

Най-продуктивната дигитална печатна машина за гъвкави опаковки UTECO Sapphire EVO W Press  

Дигиталната машина за опаковки Sapphire EVO W е първата такава, която се конкурира с производителността на флексото и качеството на дълбокия печат. Тя използва технологията на Kodak с висока резолюция ULTRASTREAM Inkjet Technology и мастила QD Packaging, за да предостави безкрайни възможности за дигиталния печат в посока на мейнстрийм производството на гъвкави опаковки. 

С възможност за тиражи до 20 000 м2 или дори повече,и то с променливи данни, Sapphire EVO W е нов тип решение, което позволява на брандовете да възприемат иновативно производство на опаковки, което използва предимствата на дигиталния печат. Машината Sapphire EVO W Press днес е достъпна в целия свят. 

 

Непрестанни подобрения за офсетовите печатници

Докато дигиталният печат навигира бъдещето на печата, Kodak продължава да инвестира в развитието на технология за офсетовите печатници, която променя пазара.

 

Представяне на безпроцесните пластини KODAK SONORA XTRA

Kodak продължава да насочва пазара с иновации в безпроцесната технология, с пластината от следващо поколение, която дава по-голям контраст на изображението, подобрена стабилност на управлението и по-високи скорости на проявяването. Технологията SONORA Plate е най-широко употребяваната безпроцесна технология, възприета в повече от 4000 печатници от всякакви размери по целия свят. Безпроцесната пластина SONORA XTRA Process Free Plate се очаква да бъде достъпна в края на 2020 г.

 

Следващата еволюция на KODAK PRINERGY Workflow пристига с KODAK PRINERGY On Demand Workflow Platform

PRINERGY On Demand е нова глобална платформа, която обединява възможности, които модернизират инвестицията в PRINERGY Workflow. Избрани клиенти вече се възползват от повишената сигурност, надеждност, ефикасност и гъвкавост за отдалечена работа на PRINERGY On Demand с хостинг и управление от Kodak в облак и при икономичен месечен абонамент. PRINERGY On Demand е подкрепен от сигурната инфраструктура на Microsoft Azure, така че клиентите могат да бъдат уверени, че техните данни и система са винаги защитени. PRINERGY On Demand е достъпен още сега, с нови опции, планирани да станат налични в края на 2020. 

 

Най-бързият 8-страничен Platesetter в света

Счупвайки бариерата на най-високата скорост още веднъж, Kodak представя най-бързото 8-странично CTP за безпроцесни пластини с новия KODAK MAGNUS Q800 Platesetter с T-Speed. Сега MAGNUS Q800 Platesetter ще може да проявява до 80 пластини на час, за да помогне за по-висока производителност на работните потоци за офсет. 

По-високите скорости на проявяване се нуждаят от автоматизация, която може да поддържа нужната скорост, затова Kodak представя също и обновен Multi-Pallet Loader, който съответства на скорост 80 pph и е с капацитет до 3200 пластини. T-Speed MAGNUS Q800 Platesetter ще бъде наличен за beta тестване и ще влезе в производство през септември 2020.  

 

KODAK MAGNUS Q4800 Platesetter

Новият MAGNUS Q4800 Platesetter (наличен през 2021) ще направи възможни водещи за индустрията скорост и производителност за създаване на пластини с формат XLF. Той ще даде най-високата производителност за пластини в размер за 96-странични печатни машини и ще осигури водеща на пазара производителност за пластини с размер 1650 мм, с двойно зареждане на пластини. Освен това, ще има най-гъвкавата автоматизация на зареждането на машината с палета с до 8 размера на пластините онлайн и до 4800 пластини онлайн.

“Kodak инвестира около 25 милиона долара годишно в развитието на технологиите за печат, включително дигитален печат и предоставяне на продуктите, от които се нуждаят клиентите, за да повишат производителността и растежа си, докато индустрията се развива,” казва изпълнителният председател на Kodak Jim Continenza. “Революционният нов PROSPER ULTRA 520 Inkjet Press е продукт на нашето наследство на иновации в печата и наш постоянен фокус при развитието на революционни технологии. Печатниците могат да разчитат на пълен обхват на решенията на Kodak, от офсетови пластини през софтуер за работен поток до дигитални печатни машини, за да постигнат резултати, които се изплащат.” 

 

За Kodak

Kodak е глобална технологична компания, която се фокусира върху печата и върху материали и химикали от ново поколение. Тя осигурява водещ в индустрията хардуер, софтуер, консумативи и услуги основно на клиенти от областта на комерсиалния печат, опаковките, издаването, производството и забавлението. В Kodak вярват в грижата за околната среда и постоянното лидерство в развитието на устойчиви решения. Широкото портфолио с продукти от висок клас, поддръжка и R&D от световна класа правят решенията на Kodak интелигентна инвестиция за клиенти, които искат да повишат своята доходност и да растат.     


Разгледайте и други машини в категорията Ролни машини за дигитален печат


Вижте повече за технологията Stream InkJet Technology


Вижте още за цялостното решение за управление на процесите в предпечата с платформата Kodak Prinergy