Начало | Машини | Компоненти | Stream InkJet Technology
Stream InkJet Technology

Stream InkJet Technology

Уникална технология за създаване и позициониране на мастилни капки при дигитален печат

Свържете се с нас
Описание

Описание

Kodak Stream Inkjet Technology се базира на Continuous Inkjet технологията за дигитален печат. В нея има повече от 40 години разработки и повече от 700 патента, свързани с нанотехнологиите.

Печатните дюзи са с размер едва една десета от големината на човешки косъм, а самите мастила са направени от нано пигменти, които са по-малки от размера на вълната на видимата светлина. Тези миниатюрни постижения водят до големи резултати.

Мастилото се подава при постоянно налягане, създавайки постоянен поток от мастило. На следващия етап специални нагреватели затоплят потока за да го разбият на капки. Размерът на капката се управлява като се променя времето между нагряванията и скоростта на мастилния поток. По-големите капки формират печатните точки, докато по-малките се изпращат обратно в системата и се използват отново. 

Технологията може да постигне качество близко до машините за офсетов печат, при това при много висока скорост, благодарение на възможността на машината на контролира и позиционира много точно милиарди супер малки капки мастило на медията във всяка една секунда.

Наномастилото е пигментно базирано и е устойчиво когато се отпечата на медията, става водоустойчиво и не се влияе от слънчевата светлина.

Технологията предлага редица ползи освен качеството:

  • Stream Technology е изключително надеждна и изисква по-малко поддръжка, като в същото време има увеличава живота на печатните компоненети
  • Постоянното подаване на мастило реално елиминира проблемите със запушване на дюзите, които се наблюдават при други технологии
  • Можете да печатате с много висока скорост, практически без промяна в качеството на крайния резултат

Вижте всички машини за дигитален печат >

Вашата регистрация е успешна!
За да достъпите този ресурс моля, попълнете формата за регистрация!

Ако вече имате направена регистрация моля, натиснете тук.

captcha

* Полетата са задължителни!

Регистрация
Вход
Вход
Забравена парола
Вход