Новини

ГЕД е новият представител на X-Rite за България
28 Май / 2021 г.

ГЕД е новият представител на X-Rite за България

От април месец ГЕД предлага цялото портфолио на компанията за управление, контрол и стандартизация на цвета X-Rite.

ГЕД е новият представител на компанията X-Rite - един от водещите разработчици и производители на софтуерни инструменти, системи и инструменти за измерване и контрол на цветовия работен поток. Продуктите на X-Rite са добре познати и се използват широко както в печатниците, така и по цялата верига на доставки.

Продуктите на компанията са разделени в две основни групи:

 • Решения за печатници, печатен и дизайн процес и като цяло за производство на опаковки и други печатни материали, които трябва да имат точни цветове
 • Решения за индустрии в които се работи с материали, които имат цвят, включително изделия от пластмаса, бои и специални лакове и много други

 

В портфолиото от продукти на X-Rite можете да намерите редица решения за управление, контрол и стандартизация на цвета, част от които са:
 • Спектрофотометри за създаване на профили
 • Спектрофотметри за контрол на цвета
 • Денситометри
 • Колориметри
 • Софтуери за създаване и формулиране на мастила и цветове
 • Софтуери за качествен контрол, включително централизиран и отдалечен

Компанията предлага и редица допълнителни решения като будки за преглед на материали и други. Това разнообразие от продукти дава възможност за постигане на оптимална комбинация от инструменти и решения за управление на цвета, съобразена със специфичните нужди на печата. 

"I’m really happy to have a strong partner in GED for X-Rite leading product for Bulgarian market. Our focus is Print&Packaging market as well as Industrial area like automotive, plastic, textile. We believe that stable and trustworthy companies such as GED with many year experience in the background are the right partner."

Welcome on board and good luck!

Jacek Janosz
Sales Manager, Eastern Europe*

 

Екосистемата от продукти и решения на X-Rite

Компанията е известна в България със своите спектрофотометри, но тя предлага много повече. Реално в своето портфолио на X-Rite има още много водещи решения, които съставят цялостни екосистеми за контрол и стандартизация на цветовете.

Всеки от тези продукти е с високо качество и притежава най-добрата комбинация от възможности за своя клас. Продуктите могат да работят самостоятелно, но могат да бъдат включени и като част от екосистемата на X-Rite или в комбинация с други продукти от портфолиото на ГЕД. Такива са цветопробната система GMG ColorProof, софтуерите за профилиране на печатни машини GMG OpenColor и GMG ColorServer или софтуерът за печат с разширено цветово пространство CGS X-Gamut

Продуктите на X-Rite са приложими и се използват както от малки печатници, така и от големи международни компании и собственици на марки, които внедряват решенията на всички етапи на веригата за доставки.

"X-Rite е еталон за всеки, който иска да работи с точни цветове и е идеално попълнение в нашето портфолио от решения за цветови работен поток. За нас е истинска привилегия да станем представители на X-Rite за България и да работим с най-новите разработки за измерване и стандартизация на цвета."

Иван Стайков
Изпълнителен мениджър, ГЕД

 

GED X-Rite Partners

 

Измервателни уреди и инструменти за контрол на цветове и цветови ефекти

X-Rite произвежда различни ръчни и преносими уреди с различна архитектура, подходящи за измерване и контрол на цветовете и цветопредаването в различни условия. 

Уредите са изключително подходящи както за малки печатници, които искат да започнат да измерват и контролират цветовете, така и за големи печатници, които искат да станат част от екосистемата на големите собственици на марки и да покажат съответствие с международните стандарти.

X-Rite предлага голям набор от ръчни и настолни спектрофотометри и измервателни инструменти, с различна архитектура, като 45/0, сферични и многоъгълни.

 

Разгледай продуктите на X-Rite

 

Уреди за профилиране и измерване на скали

Името X-Rite i1 Pro е станало нарицателно за спектрофотометър и има защо. Със своята достъпна цена и огромен набор от функции, уредът е изключително популярен сред всички печатници, предпечатни отдели и студия, които имат нужда измерват скали, да създават профили и да управляват правилно своите цветопробни системи.

Уредите за профилиране идват в множество варианти като функции и апертура. Благодарение на това, те дават богат избор от най-доброто, с което можете да навлезете в измерването и управлението на цветовете.

Научи повече за уредите за профилиране и измерване на скали

 

Ръчни и преносими спектрофотометри

Спектрофотометрите се използват за множество приложения, но основното от тях е за измерване и потвърждаване на цветови цели, по време и след производство.

X-Rite е един от лидерите в производството на различни видове спектрофотометри, с различна архитектура, като 45/0, сферични или многоъгълни, подходящи за различни приложения и измервания.

Един от най-популярните и широко приложими уреди е ръчният спектрофотометър X-Rite eXact. С него всяка печатница може да измерва цветове и да ги сравнява с целите, които иска да постигне - както по време на печата, така и след това. еXact е толкова точен и надежден, че е много подходящ и за стаята за формулиране на мастила, в комбинация с X-Rite Ink Formulation

Научи повече за преносимите спектрофотометри

 

Преносими денситометри

Денситометрите все още намират своето приложение в печата и X-Rite не разочарова своите клиенти. Марката предлага няколко модела денситометри, с които можете да измервате плътност на различни цели.Софтуери за управление и стандартизация на цветовете

Освен със своите спектрофотометри и денситометри, X-Rite е популярна и със своите софтуери за цялостна стандартизация на цветовия работен поток. Компанията предлага редица достъпни решения, които са подходящи за всяка печатница, дизайн и предпечатно студио. В портфолиото можете да намерите и някои решения насочени към собствениците на марки и печатници, които искат да работят във веригата на доставки на световните брандове.

 

Софтуер за създаване и формулиране на мастила

Може би най-популярният софтуер от X-Rite е Ink Formulation, с който печатниците могат да създават сами своите Pantone мастила. Софтуерът е много лесен за използване и има редица предимства, като:

 • Създаване на мастила по точни рецепти - някои доставчици на мастила дават рецепти с които да се бъркат техните мастила, но те са стандартни и не вземат предвид вашите материали и печатни условия. С Ink Formulation можете да правите както стандартни рецепти, така и рецепти, които гарантират, че даден цвят ще се отпечата така както искате на различни медии
 • Интеграция с предпечата и с целта, заложена от дизайнерите - дизайнерът е създал спот цвят, но не е предвидил как ще изглежда на печат? С Ink Formulation това може да се вземе предвид и разликата да се намали максимално
 • Управление на склада с мастила - софтуерът може да ви каже кои мастила от тези, които имате на склад, можете да използвате, за да постигнете нов желан цвят. Това оптимизира и намалява значително мастилата и специални цветове, които държите на склад
 • Създаване на клиентски цветове - ако във файла имате конкретен цвят, но след проби или по време на печат вашият клиент поиска корекции, можете да запазите новия цвят и да получите точна формула, с която да го повторите при следваща поръчка.

 

Софтуер за работа с дигитални цветови стандарти

X-Rite и Pantone са лидери в разработката на системи за цветови стандарти и класификация. Много печатници използва продуктите на Pantone от много години, като скали и други подобни решения, но те са само референтни и не е правилно да се използват за дизайн и предпечат.

Затова и двете компании са създали система за дигитален цветови стандарт, наречена Pantone Live, която съдържа всички Pantone цветове в различните скали, но също така и съдържа и спектралните данни за тези цветове отпечатани на различни видове материали, включително с цвят или прозрачни.

Pantone Live е изключително достъпен инструмент за всеки дизайнер, предпечатен отдел или студио и елиминира напълно “предположението” за това какъв точно цвят е дефиниран и какъв цвят се очаква да бъде отпечатан.

 

Софтуер за стандартизация и контрол на цветовете

За дизайнерите и за предпечата има редица приложения, софтуери, инструменти и стандарти. Но в края на краищата, до печатната машина стигат просто едни печатни форми и често само мостра, по която печатарите следва да се ориентират.

X-Rite предлага много голям набор от различни софтуери и цели системи за контрол на цветовете и на качеството на печат, така че всяка печатница или собственик на марка да може да проследи и контролира процеса.

Измерването с инструмент дава моментен контрол, докато записването и анализът на измерванията през времето дават информация за всяка поръчка. Става ясно как тя е печатана през времето, за състоянието на всяка печатна машина, за уменията на всяка смяна и много други.

 

Сертификация и ресертификация на уреди

Ако вече притежавате измервателен инструмент на X-Rite е добре да знаете, че той има нужда да бъде проверяван и калибриран всяка година. Ако търсите насоки и варианти за проверка и калибрация можете да се свържете с екипа на ГЕД. Ще имаме нужда от модела на вашия уред, неговия сериен номер, кога сте го закупили и кога последно е калибриран. 

X-Rite предлага редица възможности за проверка и калибрация на уреди, които са подходящи за различни модели инструменти.

 

Как можете да направите първи стъпки в измерването на цветовете

Портфолиото от инструменти и софтуер на X-Rite е много голямо и предлага решение за почти всяко предизвикателство. Ние сме на ваше разположение, за да ви помогнем да се ориентирате и да конфигурирате най-доброто и достъпно решение за целите, които имате.

За X-Rite

X-Rite е лидер в разработката и производството на инструменти и софтуер за измерване, контрол и стандартизация на цветовете и е предпочитан доставчик от редица печатници, студиа, собственици на марки и разработчици на софтуер за печатници.

Виж продуктите на X-Rite

 


*Искрено щастлив съм, че имаме силен партньор за българския пазар в лицето на ГЕД за водещите продукти на X-Rite. Нашият фокус е пазарът на печатни продукти и опаковки, както и индустрии като автомобилната, производството на пластмасови изделия, текстилът. Ние вярваме, че стабилни и надеждни компании като ГЕД с много години опит зад гърба си са правилният избор на партньор. 

 
Добре дошли на борда и на добър час!


Jacek Janosz
Мениджър продажби, Източна Европа


Разгледайте още от измервателните и контролните уреди за печатници и производства, които имат нужда от точно цветоподаване.

Вижте повече за компактния спектрофотометър за измерване и профилиране на печатни материали, монитори и дисплеи X-Rite i1Basic Pro 3.

Запознайте се с ръчния спектрофотометър, специално разработен за печатници и производители на опаковки X-Rite eXact Standard.

 Свързани продукти