Начало | Оборудване | Спектрофотометри, измервателни и контролни уреди за цвят и цветопредаване | Преносими и ръчни спектрофотометри | eXact Advanced - ръчен спектрофотометър
eXact Advanced - ръчен спектрофотометър Разгледайте галерия

X-Rite eXact Advanced - ръчен спектрофотометър

Спектрофотометър специално разработен за приложенията с най-високи изисквания за измерване и контрол на цветове, мастила и материали, като лаборатории за създаване и смесване на мастила, отдели по качествен контрол и производство на опаковки

Свържете се с нас
Описание
Приложения
Компоненти
Блог
Новини

Описание

X-Rite eXact Advanced е най-завършеният уред за висококачествени измервания и визуализаиця на множество параметри и стойности, които се изискват при някои от най-изискващите и сложни приложения, като създаване и формулиране на мастила, качествен контрол на цветово критични производства и други.

Уредът може да измерва точно както мастила, така и цветовете на материали преди, по време и след печат и производство, което го прави идеално решение не само за измерване по време на печат, а за цялостен контрол на очакванията и целите на компанията през целия процес.

 

Изпрати запитване

 

Измервайте цветовете по международни стандарти

X-Rite eXact ви дава не само стойностите на плътност и колориметрия на цветовете, които измервате, а има вградена поддръжка на всички основни международни стандарти, като G7, ISO, PSO и Japan Color. С функцията Best Match уредът може да ви помогне да изберете най-близкия цвят с който да постигнете резултати по специфичен стандарт, коригирайки мастилото на печатната машина.

 

Спектрофотометър, който е идеален за контрол на цветовете

Преносимият спектрофотометър X-Rite Standard ви позволява да работите както със стандартни цветови библиотеки, така и да създавате цветови библиотеки директно от менюто на уреда, за подобрена работа със спот цветове. Освен това като опця можете да добавите и директна и безпроблемна връзка с актуалните библиотеки на Pantone и Pantone LIVE.

В допълнение X-Rite Advanced дава възможност за:

 • измерване на концентрацията на конкретно мастило в абсолютна или в относителна стойност
 • графика на отражението за да се покаже спектралното отражение на мастилата и материала с цел да се засече наличието на метамерия

 

Разширени възможности за измерване и управление на цветовете

eXact Advanced може да измерва цветовете отпечатани със CMYK и спот цветове, като същевременно прави паралелни измервания във всички четири M стандарта, за да визуализира спектралното отражение на печатния материал или мастилото, да измери концентрацията на дадено мастило и да измери разликите на материалите и мастилата върху бяла или черна основа.

 

Точно измерване на цветове и материали с вградена или придобита текстура

Някои материали имат вградена текстура, като непромазаните медии например. Ако материалът е отпечатън с дигитален печат е възможно да крайният резултат да има придобита структура от самите печатни глави или от посоката на печат. Подобна структура може да бъде предизвикателство на точното измерване, но eXact Advanced предоставя уникално решение използвайки три ISO стандартизирани източника на светлина, които намаляват значително вариациите в измерването.

 

Възмоност за измервания при различни условия

eXact е създаден да бъде изключително точен и същевременно да бъде бърз и да спестява време на оператора във всяка задача. Уредът измерва едновременно в M0, M1, M2 и M3 стандартите с едно измерване, като може да поддържа и М1 part 1 условия за измерване за точно измерване на неонови мастила

 

Модел, който може да измерва точно работата с прозрачни материали

eXact Advanced се предлага и в модел с разширение XP, който е специално разработен за да намали предизвикателствата при измерване на цветове и мастила отпечатани върху прозрачни материали. XP варианта на инструмента предлага измерване в три от основните стандарти M0, M1 и M2.

 

Уникални функции за подобрена ефективност и възможности за бързи и точни решения

Спектротометърът трябва да ви дава възможност освен да измервате и да визуализирате детайлите на параметрите, които влияят на дадено измерване, както и да можете бързо и лесно да вземете най-доброто решение на база на вашите цели. eXact Standard идва с всичко необходимо, за да постигате най-добрите резултати:

 • Best Match - позволява с едно измерване да се получи информация за измерения цвят, както и да се получат препоръки за корекция на измерения цвят спрямо зададените цели. 
 • Вградена работа със стандарти - бързо и лесно хората в производството могат да разберат какви са цветовите очаквания за дадена поръчка и да получат информация в реално време за това с какво отклонение за произвежда дадена поръчка. eXact помага за точната комуникация, изпълнение и контрол на цветовите очаквания и цели през целия жизнен цикъл на даден продукт

Портативният и ергономичен дизайн на инструмента го прави подходящ както за използване в лаборатория, така и до самата производствена или печатна машина. Резултатите се визуализират ясно и в разбираем вид за всички специлисти и оператори, което гарантира качествени крайни резултати.

 

Функцията BestMatch ви дава най-точните инструкции за постигане на целите

С вградената функция BestMatch можете да правите измервания на вашите печатни материали по време на подготовка за печат, реален печат или формулиране на мастила. BestMatch ще намери най-близкия цвят от еталонен стандарт или вътрешен стандарт, който отговаря на вашето измерване и ще покаже разликата между тази цел и вашето измерване. 

В допълнение BestMatch ви дава директни инструкции какво можете да направите за да постигнете целите и дали изобщо можете да постигнете целите на самата машина.

Прочетете повече за уникалната функция X-Rite BestMatch

 

Основни функции, които ще ви донесат надеждност и сигурност в крайния резултат

 • голям екран чувствителен на допир, на който получавате цялата нужна информация в много достъпна визуализация
 • свързаност с вашите системи - възможност за връзка с USB или опционално с Bluetooth безжична комуникация
 • дълъг живот на батерията така че уредът да може да се използва спокойно в реалното производство или дори за изнесен качествен контрол при клиент или доставчик
 • вградена система за автоматична калибрация
 • пълен набор от различни апертури за измерване - 1.5 мм, 2.0 мм, 4.0 мм и 6.0 мм
 • възможност за измерване на плътност, тренд на плътността, баланс на сивото, размер на точката, нарастване на точката, наддаване, печатен контраст и други ключови цветови парамтери

 

Уредът е идеален за:

 • създаване на спецификации на продукти
 • дизайн и предпечат
 • фомулиране на мастила и материали
 • печат и производство
 • качествен контрол след производство

 

 

Изпрати запитване

Вашата регистрация е успешна!
За да достъпите този ресурс моля, попълнете формата за регистрация!

Ако вече имате направена регистрация моля, натиснете тук.

captcha

* Полетата са задължителни!

Регистрация
Вход
Вход
Забравена парола
Вход