Новини

Ето кои са новостите на PitStop Pro във версия 2020
04 Май / 2020 г.

Ето кои са новостите на PitStop Pro във версия 2020

Дългоочакваната версия 2020 на един от най-популярните софтуери за корекции на файлове за печат PitStop вече е тук! Знаете ли вече каква е силата на PitStop Pro за проверка и корекция на PDF файлове? Прочетете какво още ще можете да правите с новата му версия! 

Ако пък софтуерът PitStop Pro е нов за вас, вярваме, че и старите, и новите му функции ще ви заинтригуват! 

 

Новите функционалности на PitStop Pro 2020 (+видео)

Тъй като желанието на Enfocus е да ви улесни в проверката и корекцията на PDF файловете, логично е да очаквате, че ще има подобрения в тази сфера. Без излишни отклонения, представяме ви подобренията във версия 2020 на PitStop Pro.

Проверка дали дадено изображение съществува

Чували ли сте за технологията “компютърно зрение”? Тя е създадена и използвана в автоматизираното производство и развиващите се технологии на самоуправляващи се автомобили. С нея Pitstop Pro може да провери за зададена фигура:

  • дали е използвана някъде в целия файл;
  • колко пъти се среща в него;
  • на кои страници се среща.

Как това ще ви е полезно? Лесното търсене в целия файл може да спести много обстоятелствената ръчна проверка дали определени задължителни елементи присъстват във файла (например PEFC лого)

Трасиране на растерно изображение

Нова функция на PitStop Pro е и трасирането на растерни изображения към векторни (създаване на векторно изображение по контур на растерното). Тя намалява вложените време и усилия и може да помогне значително за автоматизирането на процесите по обработка на файловете. Освен това, в областта на широкоформатния печат това трасиране спестява доста време за производство.

Налагане на PDF файл върху друг PDF

С тази новост ще можете да наложите един файл върху друг. Новият файл може да бъде от зададен файлов път или да е променлива. 

Едно от приложенията на тази нова функция, което улеснява работата, е проверката на файлове с мутация, подадени на различни PDF-и.

Проверка за отпускане за обрязване

Ръчната проверка “на око” дали на всички страници на файла има достатъчно отпускане за обрязване остава в миналото. С тази функция процесът за проверка се ускорява, а грешките намаляват. 

Намиране и заместване на текст

Налага ли ви се да търсите ръчно текстове, които трябва да коригирате? Тези повтаряеми задачи могат да отнемат повече време и внимание, отколкото би трябвало. И макар че извършването на повтаряеми действия не е сред най-високо ефективните дейности, които специалистите по печатни услуги могат да извършват, понякога липсва алтернатива. 

Чрез PitStop Pro 2020 обаче вие можете:

  • да ускорите изпълнението на повторяеми задачи за откриване и коригиране на текстове;
  • с помощта на променливи да автоматизирате процеса още повече.

PitStop Inspector с палитра от цветове

В PitStop Inspector ще можете да намерите нова палитра от цветове. С нейна помощ се съкращава значително времето за избор и прилагане на предефинирани цветове при ръчните корекции на елементи.

Въвеждане на още променливи 

Друга новост е възможността за използване на променливи на следните места.

В action-а за добавяне на страници вече ще можете да използвате променливи. Тази функционалност спомага за още по-добра автоматизация и смарт корекции на броя на страниците. 

Автоматичното добавяне на графики по страниците (водни знаци и т.н.) сега също може да се използва с променливи данни, което увеличава гъвкавостта на автоматизираната работа.

 

  

Генериране на път с отстъп

PitStop Pro вече разполага с възможност за автоматично генериране на векторен път спрямо съществуващи обекти с определен отстъп, зададен от потребителите, в едната или другата посоки стойността на отстъпа. Настройват се и местата на свързване на вектори и тяхната форма.

Поддръжка на PDF 2.0

Софтуерът PitStop Pro може да разпознава и селектира файлове по спецификацията PFF 2.0, автоматично да проверява версията на PDF файл за 2.0, да променя версията на PDF в 2.0, както и автоматично да открива дали PDF файл в съвместим с тази версия.

Проверка за повредени изображения

Понякога в PDF документите има изображения, които се визуализират правилно от, но създават проблеми при  RIP. PitStop автоматично проверява дали всички вградени във файла изображения могат да се изчетат и рендват безпроблемно по време на RIP.

Откриване на множество от векторни обекти

Има възможност за автоматично откриване на области в PDF, които са наситени с множество от векторни обекти, с различни настройки.  Тези обекти могат да създават проблеми при RIP и често такова множество бива предварително растеризирано.

Управление на tiling patterns

Обектите от такъв тип в един PDF често са предизвикателство в по-нататъшното производство. Софтуерът за проверка и корекция на PDF файлове PitStop Pro вече може да проверява за наличието им в документа, както и да ги селектира за по-бързото и лесното им манипулиране или растеризиране.

Други подобрения

Както и предишните версии, PitStop 2020 не прави изключение от това да има множество други малки подобрения или разширения на вградените профили за проверка и списъци с действия. Разбира се, има и списък с отстранени забелязани дребни неточности в работата на софтуера.

За повече информация още сега, свържете се с нас на sales@gedbg.com и на тел. 02 80 61 264 


Искате да разберете повече за функциите софтуера? Вижте повече за PitStop Pro.


Вижте повече за другите продукти от категорията за проверка и корекции на файлове.


Хрумвал ли ви е въпросът какви са отделните етапи, през които минават фирмите, предлагащи и разполагащи с печатни дейности? Прочетете статията Автоматизациите - малки стъпки за големи промени.