Начало | Блог | Какво ново в PitStop 2019? + Видео

Блог

Какво ново в PitStop 2019? + Видео

Какво ново в PitStop 2019? + Видео

Преглед на новите функции и техните възможности за подобряване на работата в предпечата

 

PitStop 2019 излезе наскоро, а с него и много нови и интересни функции в платформата. В списъка с новостите има няколко уникални попадения. Освен описания на новите функции, в този материал, можете да видите и серия видеоклипове, с които нагледно да добиете по-добра представа за нещата.

 

Отделно селектиране и растеризиране на обекти

Често в PDF страницата има сложно векторно изображение, подадено ни от клиента или дизайнера. Начинът, по който предпечата обикновено работи, е да растеризира цялата страница. Това, обаче, може да доведе до някои изненади или най-малкото до пикселизиран текст. Е, вече има и по-добър начин. С новата версия на PitStop - 2019 - можете да растеризирате само проблематичните елементи и да работите върху тях, докато достигнете желаното качество.

Браузър на обекти

PitStop Pro винаги е бил мощен PDF редактор. Точно както всяко друго приложение, е необходимо да изберете елемент от файла, за да го обработвате и управлявате. PDF файловете са сякаш минно поле за потребители, които се опитват да “копаят” в различните слоеве (леъри) и припокриващи се обекти. Сега вече навигирането между тях става по-лесно. Браузърът на обекти показва всички обекти на PDF страница в изглед на списък. Така можете да работите върху всеки един от тях, без да ви се налага да губите време в намирането им.

Проверка на баркод

Проверката за наличието на баркод и потвърждението, че той съдържа дадената стойност на продукта по автоматизиран начин, е ценно средство за производството. Има ли баркод от тип XYZ? Има ли стойност 123? На помощ идват интелигентната предварителна проверка и корекция.

Показване на обекти извън видимата страница

PDF файловете съдържат много повече обекти или по-големи обекти, от това, което е предназначено за печат. Тези елементи могат да доведат до проблеми за RIP или просто да създадат главоболие на предпечатарите. С новия PitStop ще можете да манипулирате геометрията на страницата, за да покажете тези елементи. Налице е функция, която ще разшири полетата на страницата и ще покаже всичко с натискане на един бутон.

Проверка и корекция за дигитални печатни машини

Дигиталният печат е свързан с разходи в зависимост от броя отпечатани цветове. В PDF файловете се крият многоцветни елементи, които би трябвало да се отпечатат като с един цвят черно, да се отпечатат в четири цвята CMYK. PitStop 2019 предоставя стандартен профил за проверка и корекция, който ще помогне да се предотврати тази специфична производствена грешка, конвертирайки тези елементи в такива с един цвят.

Табло за управление за PitStop сървър

PitStop Pro 2018 въведе таблото за управление, за да могат потребителите да получат метрики, показващи начина, по който използват PitStop Pro. Той помага на производството и управлението да отчита броя на често срещаните грешки, типовете поправяне, броя обработени файлове и много други стойности. Вече същата функция съществува и за PitStop Server във версия 2019.

“Тази нова версия съдържа серия нови функционалности, за които работихме през последните няколко години. Чудесно е, че най-накрая ще успеем да я пуснем на клиентите, за да могат да се възползват от нея. Първоначалните отзиви от клиенти, които тестваха новата версия, бяха невероятни и успяхме да подобрим някои от функциите с обратната връзка, получена от реалния свят."
Андрю Бейлс Колинс, Старши продуктов мениджър, Enfocus

Най-популярни
Последни