Начало | Блог | Защо закупуването на използвано CtP от Kodak е добра инвестиция

Блог

Защо закупуването на използвано CtP от Kodak е добра инвестиция

Защо закупуването на използвано CtP от Kodak е добра инвестиция

Знаете ли, че можете да закупите употребявано CTP оборудване директно от Kodak? За печатници, чиито експонатори се нуждаят от надграждане или искат да разширят бизнеса си с допълнителна машина, си струва понякога да обмислят идеята за използвано оборудване, а понякога е единствената възможност, когато капитала е ограничен.

Въпреки това, може да е малко плашещо да закупите употребявано оборудване. Ако се счупи или има нужда от смяна на някоя част, може да струва на печатниците повече от очакваното и отново няма гаранция, че оборудването ще работи с оригиналното качество и производителност.

Kodak премахва този риск със своята програма KODAK Certified Pre-Owned CtP (KCP), която представлява обратно изкупуване на старата машина и модернизирането ѝ. Когато клиентите на Kodak решат да заменят досегашното си CtP с по-модерно, но не разполагат със средствта за закупуване на ново, компанията предлага популярната програма, която предоставя уникален достъп до най-голямата база от употребявани експонатори с тяхната марка.  В нея влизат само най-добрите машини отговарящи на определени критерии за да станат част от програмата KCP.

Всеки експонатор, който участва в програмата, преминава през обстойна оценка, тестване и процес по сертифициране, за да може клиента без притеснение да закупи употребявано CtP. Процесът започва с подробен оглед, който установява дали машината има всички части и дали е в добро състояние. След това се подменят филтрите и частите нуждаещи се от смяна, с оригинални части на Kodak. Ако електрониката е остаряла или е спряна от производство (SCSI), се заменя с най-актуалното. Също така се инсталира и най-новият софтуер и фърмуеар, най-новият и актуален компютърен хардуер и последната операционна система Windows. (Някои компании, предлагащи използвано CtP оборудване, ще инсталират пиратски софтуер и с друг хардуер, които са за „заобикаляне“ на компютърните ограничения, но не отговарят на предизвикателства, които създава остарялата „вътрешна“ CtP електроника, която все още е SCSI.)

Крайният резултат от този процес е CtP устройство, което е сертифицирано, и отговаря на същите спецификации, на които и оригиналният експонатор, с нови оригинални части, и е обновено, за да отговаря на най-новите технологични стандарти. Също така, всяка CtP машина, продадена през програмата KCP, автоматично се квалифицира за плана за поддръжка на Kodak.

В момента Kodak разполага със селекция от сертифицирани използвани CtP устройства на склад, разполагащи с различна степен на автоматизация, скорост и опции за резолюция. Свържете се с ГЕД, за да получите информация за наличното оборудване.

Най-популярни
Последни