Начало | Блог | Висока производителност и качество на печат с платформата NEXPRESS ZX от KODAK

Блог

Висока производителност и качество на печат с платформата NEXPRESS ZX от KODAK

Висока производителност и качество на печат с платформата NEXPRESS ZX от KODAK

Kodak Nexpress ZX е висок клас производствена дигитална печатна машина с пет печатни секции – чудесна възможност за дигиталните и офсетовите печатници да печатат голям набор от изделия с уникални, изцяло дигитални ефекти и довършителни работи. Тази листова дигитална машина предлага множество възможности, които могат да ви помогнат да разраснете бизнеса си, като използвате в проектите си разширена гама от уникални приложения с висока добавена стойност. Контролирайте разходите си, като използвате различни функции и управлявайте бизнес рисковете си чрез усъвършенствана дигитална печатна технология, разработена съвместно с Heidelberg.

Лесна математика или защо NEXPRESS ZX = уникална производителност

В NEXPRESS ZX има системен софтуер, който осигурява мощен набор от инструменти, които контролират качеството на изображението и поддържат производителността чрез оптимизиране на разходите и времето за работа. Освен това дигиталната печатна машина предлага:

 • Функция за оценка разхода на мастилото, която оценява цветния модел CMYK и всички специални мастила, използвани в задание за печат.
 • Рецепти за спот цветове, които ще ви позволяват да създавате уникални цветови комбинации за клиентите и да ги запазвате за бъдещи поръчки.
 • Нова визуализация на производството, която позволява на операторите да следят с лекота дейността, консумативите и производителността.
 • Автоматичен експорт на данни, осигуряващ периодично изпращане на данни за производителността на печатната машина за интегриране с външни MIS системи.
 • Управлявате сложни поръчки като фотопечат, директна поща и такива с променливи данни, без това да забавя машината.
 • Ще спестите време и ресурси, тъй като 90% от поддръжката може да се извършва от оператор.
 • Няма нужда от защитна екипировка - NEXPRESS не вреди нито на операторите, нито на околната среда.
 • NEXPERT Operator Support, цялостна поддръжка и диагностична система, базирана на HTML5, позволяваща бърз достъп на операторите без ограничения за сигурността и скоростта, свързани с Java.

„Закупуването на KODAK NEXPRESS ZX3300 беше необходимост, защото нашият дигитален обем на производство – със или без персонализирани продукти – нарасна до такава степен, че скоро нямаше да можем да се справяме с него с наличното ни оборудване. Търсихме подходящата машина за печат, която да доставя професионално качество, а не това, което ние наричаме офисна производствена система.“  /Собственик на компания/

Технически характеристики

Технология: Dry Electrophotography

Резолюция: 600 dpi, мултибитова (до 8 бита с 256 нива на сивото)

Растери: Classic HD, Classic, Line, Optimum, Supra, Economy и Kodak Staccato DX

Параметър

NEXPRESS ZX 3300

NEXPRESS ZX 3900

Скорост

> 6000 А4 на час (100 страници на минута) със стандартно подаване

> 6545 А4 на час (109 страници на минута) с опционално подаване

> 7200 А4 на час (120 страници на минута) със стандартно подаване

> 7854 А4 на час (131 страници на минута) с опционално подаване

Максимален размер на медията

> 356 х 520 мм стандартно

> 256 х 1000 мм с опционално подаване

> 356 х 520 мм стандартно

> 256 х 1000 мм с опционално подаване

Минимален размер на медията

279 х 200 мм

279 х 200 мм

 

Подаване

 • Стандартно четири чекмеджета за подаване на медия с общ капацитет от 11 000 листа:

- две чекмеджета по 1 000 листа с височина от 100 мм

- две чекмеджета по 4 500 листа с височина от 450 мм

* Капацитетът е измерен с хартия 100 г/кв.м

 • Опционално: до 24 PT/610 микрона за избрани печатни медии

Извеждане

- Общ капацитет от 5 000 листа с височина от 500 мм

- Извеждане за проверка на съдържанието до 500 листа с височина от 50 мм

* Капацитетът е измерен с хартия 100 г/кв.м

Тежест на медията

 • Стандартно:

- 60 до 350 г/кв.м без покритие

- 80 до 350 г/кв.м с покритие

 • Опционално:

NEXPRESS SUBSTRATE EXPANSION KIT: до 530 г/кв.м

 

С толкова много приложения имате отговор на всеки клиентски въпрос

NEXPRESS ZX е правилната дигитална печатна машина за вашите нужди, ако искате да печатате голямо портфолио от продукти. Възползвайте се от изцяло дигиталните специални ефекти и си спечелете конкурентно предимство.

Печатайте брошури, каталози, флаери, листовки с наситени, фотореалистични цветове. Изненадайте клиентите с дигитални ефекти при печат на опаковки и етикети в къси и средни тиражи. Печатът на дълъг лист ще ви даде възможност да изработвате нестандартни продукти като календари, брошури с няколко сгъвки и много други, а взискателните клиенти ще останат доволни от визитки и бланки с висока добавена стойност.

Да пoговорим за ефекти или просто за 5-та печатна секция

В днешно време да печаташ цветно не е трудно, но да печаташ с висока добавена стойност не е лека задача. Пета секция, на която могат да се добавят впечатляващи довършителни ефекти, с които не само да виждате, но и да усещате печата.

Златна награда за „Най-прогресивния процес на печат“

Запознайте се с NEXPRESS Opaque White Dry Ink - ново плътно бяло мастило за печат върху прозрачни и цветни повърхности. Това мастило отваря врати за приложения за печат върху прозрачни или цветни носители, като осигурява превъзходна плътност само с едно преминаване, в сравнение с други устройства, осигурявайки повишена производителност. Дава възможност за печат на опаковки, рекламни материали, етикети и покани. И да, не е случаен и фактът, че KODAK NEXPRESS взе златната награда на Canadian Print Awards за „Най-прогресивния процес на печат“ в категорията за печат с дигитални мастила.

Фотографиите оживяват като в приказка

Kodak Nexpress HD Dry Ink дава голямо цветово пространство, живи цветове и стабилна симулация на спот цветове, плавни преливки и има уникалната възможност да нанася релефно мастило, в зависимост от релефа на хартията. Тонерът е с толкова малки частици, че изглежда като течен и има голяма оптическа плътност, добро цветопредаване и дава възможност за високо качество на печат с нисък разход на мастило. С новата серия HD-мастила можете да постигнете печат с качеството на офсетов печат, наситено черно и фотореалистични изображения.

„Някои от нашите клиенти искат брилянтни цветове, които ние не бихме могли да постигнем с конвенционален печат. Тези поръчки автоматично преминават към изработка с печатната машина NEXPRESS, както и персонализираните продукти, които са много търсени при нас и често много сложни за изпълнение." /Собственик на печатница/

Златото е винаги на мода

За златни нюанси  и разнообразни метални ефекти може да се доверите на златно сухо мастило NEXPRESS Gold Dry Ink. Този цвят е изцяло дигитален и с него може да оформяте различни елементи на всеки следващ лист. Вижте какво се получава и ще разберете защо клиентите ви винаги ще се връщат при вас.

Събудете живота с продуктите, които печатате

Създайте висок релеф и 3D ефект или просто добавете текстура на страницата с прозрачно сухо 3D мастило NEXPRESS Dimensional Clear Dry Ink. Подчертайте важни елементи от дизайна на вашите клиенти, като симулирате голям набор от текстури, за да предадете реални усещания.

Никой клиент не може да ви изненада

А когато при вас дойде клиент, който желае да му отпечатате билети, томболи или скрити елементи, видими само при определени условия, използвайте прозрачното мастило Red Fluorescing Dry Ink, което флуоресцира в червено под виолетова светлина.

Понякога има проекти, като чекове или специални документи, които изискват високо ниво на защита. Една от най-добрите опции на пазара е именно мастилото с метални частици на NEXPRESS ZX.

Удобството е навсякъде

Функцията Auto White Blend е значителен напредък и ще ви позволи лесно да добавяте бяло мастило към CMYK изображение чрез управление на поръчката без предварителен дизайн или предпечат.

Ако имате нужда от по-голямо цветово пространство, добавете Червено, Зелено или Синьо (RGB) мастило.

Всички  мастила са лесно вазимозаменяеми, като времето за преминаване от едно към друго е около 10-15 минути.

Финал като в холивудски филм

Kodak Nexpress ви дава богат избор на завършеност на вашите продукти - матов ефект, сатениран ефект или ако целта на вашия клиент е да бъде забелязан, то дигиталният гланц на Kodak Nexpress е правилното решение.

С прозрачно сухо мастило NEXPRESS Clear Dry Ink може да завършите всеки проект, като положите прозрачен финален слой или добавите ефект на воден знак, ако вашите клиенти искат да печатат продукция с допълнителни защитни елементи, или имат дизайн, който изисква печат на изображение във фона.

Защо NEXPRESS ZX е перспективно решение за вашия бизнес

NEXPRESS ZX е дигитална печатна машина, която респектира с инженерните си решения по отношение на опциите си за повишаване на гъвкавостта, производителността и икономията. Всеки един от тези ключови компоненти ще се превърне в пазарно предимство за всеки един предприемач, който желае бързо да се приспособи към непрекъснато променящите се пазарни условия.

Виждали ли сте система, по-гъвкава от йога учител?

 • Печатайте на листове до 1 000 мм с опцията за дълъг лист, благодарение на която можете да напечатате една брошура от 8 страници А4 на едно минаване през машината.
 • Работете с над 800 квалифицирани медии. Ето ви възможност да отговорите на нуждите на почти всички клиенти, които се свържат с вас.
 • Подаване от рола - възможност за подаване на медия от рола, която се разлиства автоматично преди влизане в машината.
 • Завършете вашата продукция с високогланцов UV-лак с опцията за UV-лакиране в линия.

Лесно се сприятелява и расте с вашия бизнес

Едно фундаментално и иноватовно решение, взето от екипа за развитие на Kodak, бе продуктовото семейство NexPress да се изгради около стандартно шаси, което допуска добавяне на нови функции и възможности. Това означава, че когато се пуснат на пазара хардуерни подобрения и нови функции, вие - като потребител на NexPress, имате възможност да се възползвате от тях. Това е вярно за всички  NexPress версии, с изключение на първата – NexPress 2100.  Преминете на по-високи скорости, по-добри нива на продуктивност и нови възможности, предлагани от 5-тата секция. Възползвайте се от нови режими на печат и други функции, които непрекъснато се разработват и предлагат с последните обновления на софтуера.  Тези подобрения служат за защита на инвестицията на клиента.

Данните от SDMS на Kodak предоставят на инженерите важна информация, която им позволява да оценят и повишат производствената ефикасност на функции, като режимите на печат и довършителните ефекти; животът на компонентите може да бъде удължен чрез използването на  Economy mode.

Грижа за вас и след продажбата

При закупуване на оборудването, обучен и сертифициран от Kodak инженерен екип на ГЕД ще инсталира, интегрира и обучава операторите, така че възможно най-бързо да започнете да изплащате инвестицията си. За максимално ефективно функциониране на системата екипът на ГЕД е на ваше разположение за гаранционна и следгаранционна поддръжка, създаване на работни потоци и нови обучения.

Най-популярни
Последни