Начало | Блог | Тенденции в развитието на пазара на опаковки

Блог

Тенденции в развитието на пазара на опаковки

Тенденции в развитието на пазара на опаковки

Печатът на опаковки никога не е бил толкова динамичен. Развиващите се страни увеличават потреблението си на опаковани стоки и разнообразието от продукти, които трябва да бъдат опаковани расте с близо двуцифрен темп. Например много супермаркети и вериги създават техен собствен бранд на много популярни продукти, което води до по-голям избор от продукти, както и по-голямо разнообразие от размери, видове и версии на един и същи продукт. Като резултат се наблюдава увеличено търсене на по-къси тиражи в голямо разнообразие.

В същото време маркетолозите са се насочили към таргетирани маркетингови кампании, в които опаковките трябва да имат привлекателен вид на щандовете и да се различават от съседни продукти. Това често може да се постигне с много добро качество на печат, уникални графики и различни изображения.

Днес вече съществува възможността маркетолозите да съчетаят дигиталния печат с флексопечата за да включат елементи като QR кодове, персонализирани дизайни и баркодове в помощ на игри, награди и онлайн кампании, които са индивидуално таргетирани.

Флексопечатът е най-напредналата технология в днешно време в печата на опаковки и има потенциала да се интегрира лесно с дигитални решения за да увеличи стойността на променливите данни и да вкара силата на персонализацията в опаковките. По този начин може да се постигне идеалното хибридно решение, което да позволява печатът на един дизайн с променливи уникални елементи.

Скоро проведена демонстрация от Uteco заедно с Convertflex в Италия показаха как това може да се превърне в реалност. За демонстрацията се използва UTECO ONYX 812, включваща две печатни глави Kodak Prosper S Series, които имат нови мастила за печат на опаковки и с регулациите за индиректен допир с храна

Резултатът беше невероятен: невиждани до сега цветове и лъскавина, плюс възможността да се отговори на правилата в различните индустрии като използва печат на променливи данни. Kodak Prosper S Series има възможност да предостави неповторимо качество със скорост, която да съответства на повечето флексо и офсет приложения.

Най-популярни
Последни