Начало | Блог | Предимство с новата опция за по-дебели медии на KODAK NEXPRESS платформа

Блог

Предимство с новата опция за по-дебели медии на KODAK NEXPRESS платформа

Предимство с новата опция за по-дебели медии на KODAK NEXPRESS платформа

На изложението drupa 2016, един от многото анонси, които направи Kodak, бе намерението да позволи на по-широк диапазон от печатни медии да работят на платформата KODAK NEXPRESS. В края на 2017-та компанията представи NEXPRESS Substrate Expansion Kit, предлагайки тези възможности на пазара като опция за надграждане на вече съществуващи печатни машини (S-сериите и по-новите версии), както и за новите решения. Като се има предвид, че NEXPRESS може вече да се използва за много приложения, една ключова цел беше да се позволи активирането на новите възможности, като същевременно се запази текущия набор от медии, които машината може да поеме. Тази цел беше постигната, като по този начин клиентите нямат нужда от точно определена версия на машината само за да произведат нещо върху по-дебела медия. Това направи NEXPRESS още по-гъвкаво пазарно решение.

Това надграждане допуска и дебели синтетични материали (до 14 mil за PET от стандартните 8 mil) и дебели картонени материали (до 610 microns от стандартните 457 microns).

Нови приложения и по-голяма гъвкавост

С нови възможности за платформата NEXPRESS като удължени листове (до 1,22 метра), клиентите винаги намират начин да използват нововъведенията креативно.

Новите възможности на по-дебелите медии ще предоставят на собствениците някои уникални продуктови предложения, които могат да споделят с клиентите си. Тъй като тези продукти могат да се изпълняват в много къси тиражи и в същото време да са рентабилни, клиентите могат да получат по-голяма гъвкавост по отношение на количествата, които поръчват. Това може да доведе до заявки за поръчки, които не биха били икономически изгодни за работа с офсетова печатна машина.

Една от ключовите сфери на приложение е в търговията, включително рекламни табели и означения и материали в точките на продажба. Рекламни дисплеи, етикети за рафтове и всички подобни продукти са пример за чудесно приложение на дебели печатни медии. В комбинация с листове с по-голяма дължина, клиентите преминават от широкоформатни принтери към печатни машини NEXPRESS. Като се има предвид крайният размер на продукта, NEXPRESS може да бъде значително по-бърза и икономична в процеса на производство.

Много клиенти се възползват от лазерните ножове, които първоначално са придобили за работа с техните широкоформатни принтери, като ги използват за алтернатива на традиционното оборудване за щанцоване, за довършителна работа на това, което правят с NEXPRESS. Работейки с по-дебели материали, тези лазерни ножове ще позволят още по-уникални рекламни приложения в къси и средни тиражи като: рекламни приложения като заострени шапки на рекламни дисплеи, уникални етикети за цени, рекламни означения в точката на продажба и висящи рекламни материали.

В сферата на търговията на дребно битката за място на рафта продължава да расте и клиентите ценят възможността да различават визията и усещането на своите продукти. Възможността да се отиде отвъд светът на CMYK и да се добавят подобрения към по-дебелите приложения, включително етикети и тагове, позволява на някои уникални дизайни и ефекти да направят рекламното послание наистина открояващо се. Към момента има 10 специални мастила в Пета секция, между които: NEXPRESS Opaque White Dry Ink (ново плътно бяло мастило), за печат на прозрачни и цветни повърхности; NEXPRESS Gold Dry Ink (златно сухо мастило, т.нар. дигитално злато), за златни нюанси и разнообразни метални ефекти; NEXPRESS Dimensional Clear Dry Ink (прозрачно сухо 3D мастило), за релеф и 3D ефект или за добавяне текстура на страницата; NEXPRESS Clear Dry Ink (прозрачно сухо мастило) за полагане на прозрачен финален слой или добавяне на ефект на воден знак. Всичките специални мастила са лесно вазимнозаменяеми, като времето за преминаване от едно към друго е около 10-15 минути.

Менюта и подложки често се печатат на по-дебели медии, и високата устойчивост на мастилната адхезиа при NEXPRESS прави тези продукти, с висок интензитет на докосване, изключително издържливи. Друга възможност за приложение, от която може да се възползва местния бизнес, са рекламни материали, които да могат да се поставят на масите в ресторантите. С икономичните къси тиражи при NEXPRESS, си представете как агенцията на даден ресторант може да продава повече реклами, по-често, като част от менютата.Дори може да се стигне до момент, в който да се предлагат лимитирани във времето промоции между хапването и бизнес делата.

Нови опаковки и джобни папки могат да се отличат благодарение на по-дебелите медии. Всъщност повечето печатни приложения могат често да бъдат подобрени, като се използват по-дебели медии, и клиентите на дигиталната печатна машина NEXPRESS, могат да използват този факт като свое конкурентно предимство в процеса на продажба.

Фотографските продукти могат също да се възползват от по-дебели медии и когато се съчетаят със специалните мастила за Пета секция като Dimensional Clear Dry Ink, за създаване на интересен релеф, например, могат да се получат някои наистина забележителни неща. Представете си, например, групов портрет на младежки футболен отбор, отпечатан на по-дебела медия, спонсориран от местен търговец на автомобили. По-дебелите печатни медии спомагат за по-лесното окачане на стена и информацията за спонсора ще бъде изложена на видно място за доста голям период от време.

С комбинацията от по-дебели медии, променливи данни и лесно за настройка лазерно рязане е възможно да има много по-голямо присъствие на триизмерни продукти, насърчаващи промотирането на бизнес, благотворителни групи и клиенти. Помислете си за продукт, който седи на бюро и крепи или поддържа книга или таблет, за да улесни четенето, или кутия, която служи за съхранение на моливи и писалки. Дизайнерите могат да бъдат много креативни, когато имат на разположение точния инструментариум.

Новият набор от медии на NEXPRESS помага клиентите на тази печатна машина да развият бизнеса си и да станат по-печеливши, като сега вече имат възможността да продават повече печатни продукти от конкурентите си. Нека видим как това става възможно от техническа гледна точка.

Как NEXPRESS работи с дебели печатни медии

Поддържане на дебели синтетични медии до 14 mil*/356 µm

Поддръжката на дебели синтетични медии се базира на вида на материала. Надграждането ще позволи да работа със следните размери:

Тип синтетичен материал Текуща дебелина Дебелина след ъпгрейт
Полиестер (PET) 8mil 14mil
Поливинилхлорид (PVC) 6mil 12mil
Полипропилен (PP) 5mil 10mil
Полистирен (PS) 5mil 10mil

Разликата в дебелината, поддържана между видовете материали, се дължи на уникалните електро характеристики на медиите и се базира на печата на 4 или 5 цвята. 

Това може да стане възможно след хардуерен и софтуерен ъпгрейт на машината.

Kodak тества множество дебели медии и установява определени спецификации за тях. Въпреки това от обратната връзка, по време на бета тестовете, става ясно, че много клиенти ще опитат да работят с материали отвъд препоръчителните спецификации, с резултати, които вероятно са подходящи за специфично приложение. Поради тази причина е наложително клиентите да разберат оперативните характеристики на материала, който искат да използват. Препоръчва се медиите, изисквани от клиента, да бъдат предварително тествани с цел проверка на поведението. Ограниченията на двустранния печат (автоматично и ръчно) остават валидни заради маслото, което се отлага върху медиата и поради тази причина не се препоръчва. Употребата в режим Еко (ECO Mode) с по-ниско отнемане на мастило може да позволи използването на дебели медии. Ако искате да видите списък с тествани повърхности, може да посетите www.kodak.com/go/nxpsubstrates .

Поддръжка на дебела картонена медия с размери до 24 point/610 µm

Поддръжката на картон с дебелина до 24 point/610 µm и дължина до 28 inches/711 mm (това е максималната дължина за стабилно представяне, въпреки че не ограничаваме употребата на по-дълги листове) изисква няколко подобрения в придвижването на хартията и качеството на изображението. За медии по-дебели от 18 point/457 µm се изисква листоподаващо устройство TPF-550 Long Sheet Deep Pile Feeder. Медии по-дебели от 18 point/457 µm трябва да се подават на Proof Tray или на Open Output (ако е конфигуриран). Листове по-дълги от 16.6 inches/420 mm могат да се подават на Multigraf Long Sheet Delivery Unit.

Подобренията включват алтернативна конфигурация на печатната машина – употреба на Foam PTRs и премахване на водещите валове, както и новата Fuser Oiler Tray и Proof Tray Rollers. PTRs действа като печатащ цилиндър на офсетова печатна машина, а foam PTRs предоставя по-широки граници в дебелината на медиите, които да бъдат вместени между Blanket Cylinder и Transport Web. Операторът може да превключи конфигурацията на машината (стандартен PTRs или Foam PTRs) във времеви отрязък от ½ до 1½ часа за активиране на максимално IQ, когато печата върху целия диапазон специфицирани медии, в зависимост от необходимото количество рекалибриране. Няма правило кога трябва да се извърши преобразуването, тъй като няколко променливи, базирани на характеристиките на медиата и изискванията за качество на изображението, имат влияние върху реалното представяне на печатната машина при една или друга конфигурация.

За да се определи дали хартията отговаря на специфицираните за употреба с печатната машина е необходим Paper Resistivity Meter. В допълнение, софтуерът System 17.0 трябва да се инсталира на печатната машина, за да се поддържат тези подобрения.

Необходим е еднодневен курс за обучение на сертифицирани оператори за работа с дебели медии, както и за определяне на реалистични очаквания. Имайте предвид, че тестовете на Kodak показват големи вариации при отпечатването на дебели печатни медии, изисквайки повече знания и подготовка от клиентите и повече контрол и тестване върху дебели медии в сравнение с медиите, които в момента печатната машина може да поддържа.

Голям брой дебели синтетични и картонени печатни медии са тествани със скриптове, добавени към KODAK Digital Front End (DFE) в софтуера System 17.0. За разлика от процеса на класифициране на стандартните медии, се използва алтернативен процес за тестване за установяване на препоръчителните скриптове и конфигурация на машината. Това се основава на броя включени променливи и клиентите ще бъдат инструктирани да провеждат свои собствени тестове на специфични медии, за да разберат кое представяне ще даде най-добри резултати за техни специфични приложения.

Представянето NEXPRESS Substrate Expansion Kit позволява на печатниците да продължат да разширяват сферите си на приложение, развивайки своя бизнес клиентска база.


За Kodak
Eastman Kodak Company работи в посока иновации и промяна за клиенти в търговията, производството на опаковки и функционален печат, и пазарите за услуги за предприятията с едно от най-големите портфолиа от технологии, продукти и услуги на пазарите за графични комуникации и комерсиален печат. Решенията на Kodak предлагат изключително качество, фокусирано производство, и уникална възможност да расте с бизнеса на клиентите. Единствено Kodak предлага дигитални и конвенционални решения в рамките на единен работен процес. Kodak е световен екип, който има отлични постижения, работи с клиенти, за да им помогне да успеят, и предлага иновативни решения на пазара.

*1 mil=0.0254мм

Прочетете история за успешното интегриране на дигиталната печатна машина Kodak NEXPESS:
Гъвкавост, функционалност и форма в действие

 

Желаете да се убедите в качеството и ползите на този продукт? Свържете се с нас за консултация и тестове.

Свържете се с нас

Най-популярни
Последни