Начало | Блог | Правилният избор ли са безпроцесните пластини за вашето производство?

Блог

Правилният избор ли са безпроцесните пластини за вашето производство?

Правилният избор ли са безпроцесните пластини за вашето производство?

Ако сте пробвали безпроцесни пластини преди и поради някаква причина сте решили, че те не са правилният избор за вашата печатница, то сега е времето да погледнете отново.

След дълга история на подобрения, инженерите на Kodak са постигнали технология на безпроцесните пластини, която да не е само алтернатива на стандартните офсетови пластини, а да бъде водещият избор за печатници за офсетов печат, които търсят качество, спестявания и в допълнение - намаляване на негативния отпечатък върху околната среда. 

 

В Kodak Sonora Xtra ползите от безпроцесните пластини се комбинират с параметрите на процесните

С тези модерни офсетни пластини за печат на Kodak вече не е нужно да се прави изборът между процесни и безпроцесни пластини за печатното производство. Пластината е много бърза, а контрастът ѝ е ясен, като се виждат и дребните детайли. Тя е издръжлива и е подходяща за повечето печатни приложения. Освен това, тя е устойчива на надраскаване и подбиване и може да печата с максималните скорости на машините за офсетов печат.

 

Множество приложения за печат при запазване на високото качество

Sonora Xtra могат да се определят като най-универсалните безпроцесни пластини поради изключително богатия си набор от приложения, при които се запазва високото качество при печат. Сред тях саофсетов печат на опаковки и етикети, хийтсет печат, печат на вестници и други. 

 

Съвместимост на последното поколение безпроцесни пластини на Kodak с термалните експонатори

В много печатници, които още не са работили с тях, все още има въпроси около работата с пластините за офсетов печат Kodak Sonora Xtra, макар че по темата съществува достатъчно информация. Един от тях е свързан с процеса на експонацията им - те се експонират на термално CTP, също както и процесните. Експонаторите на Kodak - Magnus, Achieve, Trendsetter, Generation News Lotem - са съобразени с безпроцесните пластини Sonora, като при експонацията постигат изключително висока ефективност и се използва значително по-малко електроенергия, в сравнение с експонаторите на други производители. Пластините Sonora са съвместими за работа и с много от устройствата на трети страни. 

 

Принос към преодоляването на два проблема: високите разходи и негативното влияние върху околната среда

Безпроцесните пластини се свързват с две по-специфични ползи. Едната от тях е намаляването на разходите чрез премахването на една цяла стъпка от процеса на производство. Това означава спестяването на всички разходи по електроенергия, вода, химия, поддръжка и ремонти, свързани с тази стъпка - проявяването на пластините.

Втората полза е повишеното внимание към опазването на околната среда. С безпроцесните пластини отпечатъкът върху природата се намалява, без това да се отразява негативно не производството. 

 

Освобождаване на пространство в печатницата  

С отпадането на етапа на проявяване отпада нуждата от поддържане и съхранение на проявителната машина. Това означава, че мястото, което това оборудване е заемало до този момент, би се освободило за други дейности, например повече пространство за екипа или за разполагане на консумативи. 

 

Безпроцесните пластини Kodak Sonora Xtra  - валиден избор за вашето печатно производство

Дали да преминете към безпроцесните пластини от последно поколение на Kodak е избор, който зависи от нуждите на вашия процес на печат и предпечат. Това е продукт, който предоставя надежден процес и носи измерими резултати още с въвеждането си в производството. 


Научете повече и изпратете запитване за термални безпроцесни пластини Kodak Sonora Xtra!

Най-популярни
Последни